#KAAMOSTAISTELU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakas päiväkirjani, tänään on marraskuun ensimmäinen päivä. Ulkona on pimeää ja kylmää. Aamulla taivaasta ryöpsähti räntäsadekuuro ja päätin jäädä etätöihin. Sytytin kynttilät, vedin villasukat jalkaan ja laitoin soimaan hyvän mielen musiikkia. Paiskin hommia pyjamahousuissani iltapäivään saakka, kunnes ymmärsin pukea päivävaatteet päälle. Olin päättänyt etukäteen, että marraskuussa olen reipas, terveellinen ja aktiivinen, että mieliala pysyisi korkealla ja olo virkeänä. Marraskuu on aina ollut minulle vuoden kahdestatoista kuukaudesta se vaikein. Mieliala painuu lämpöasteiden mukana pakkasen puolelle eikä mikään oikein huvita. Olen miettinyt jo hyvissä ajoin keinoja kaamoksesta selviytymiseen. Nyt sitten ajattelin tehdä tästä tällaisen julkisen kamppailun kaamosta vastaan. Tämä on postaussarjan ensimmäinen osa. Kirjoittelen myöhemmin lisää valinnoistani ja selviytymiskeinoistani.

Olen facebookissa jäsenenä Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 -ryhmässä (kestävyyslajien harrastajien ryhmä), jossa on jo useamman vuoden ollut perinteenä haastaa jäsenet #marrasputki -tempaukseen. Kyseessä ei suinkaan ole koko 30 päivää kestävä viinanjuontikampanja, vaan tavoitteena on juosta marraskuun jokaisena päivänä. Tempauksessa on hyvä ajatus, mutta ajattelin hiukan modifioida #marrasputki-ajatusta ja ajattelin kokeilla haastaa itseni ja tietysti myös sinut armas lukijani olemaan joka päivä hiukan aktiivisempi kuin tavallisesti. Haastan sinut ja minut tekemään joka päivä jonkin pienen, sinulle sopivan, paremman valinnan. En näe järkeväksi kannustaa itseäni tai sinua juoksemaan kuukauden jokaisena päivänä, sillä itse saisin sellaisella touhulla itseni vain stressiin ja kroppani rikki.

Evoke Natural Goodsin* instagram-tilillä (@evokenaturalgoods) alkoi tänään otsikossa olevalla hashtagilla kampanja, jossa koitetaan saada ihmiset pysymään iloisella mielellä ja kannustamaan toinen toisiamme selviytymään kaamoksesta. Osallistukaa kampanjaan tägäämällä Evoken tili kuvaasi, jolla avulla haluat jakaa omia selviytymiskeinoja, lisäksi käytä tuota hashtagia #kaamostaistelu. Kampanjaan osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja, mutta itse näkisin että suurin palkinto tässä on toisten kannustaminen.

Oletko mukana #kaamostaistelu’ssa? Mitkä ovat sun arjen parempia valintoja?

Itse lähden tästä nyt vaihtamaan juoksukamoja päälle, otan kaksi vanhinta tytärtäni mukaan sekä keskimmäisen tyttären fudiskaverin ja lähdemme lenkille. Kuopus menee partioon. 🙂 Tehdään tästä marraskuusta yhdessä siedettävä, jooko?

*Evoke Oy on työnantajani
*Kuvissa näkyvät Merrell Around Town Chukka -kengät on saatu blogin kautta

6 thoughts on “#KAAMOSTAISTELU”

  1. Mietin tätä juuri tänään – mistä ammentaa energiaa marraskuuhun? Parhaat ideani tähän mennessä ovat joko kävelylenkki joka päivä, jotain oranssia syötävää joka päivä tai kaksi hedelmää joka päivä. Omasta näkökulmastani nuo kaikki ovat helppoja mutta eivät itsestäänselviä 🙂

    1. Mulle haastavinta tässä pimeydessä on muistaa pitää kiinni terveellisistä valinnoista. Synkkyydessä tekee mieli alkaa herkuttelemaan, mutta siitä ei ainakaan tule energinen ja hyvä olo, vaan päinvastoin. 🙂

  2. Ihana haaste! Mukana ollaan. Marraskuu on haastava ajanjakso täälläkin, kuten varmasti monella muullakin. Joten ehdottomasti tämänkaltainen yhteinen tsemppikampanja on juuri tänä aikana paikallaan! 🙂

  3. Mun parempi valinta on se, että en valita. Suomessa tulee pimeys joka syksy, mutta silti Facebookia tänään lukiessa tuntui, että aivan kuten lumi yllättää autoilijat joka vuosi, niin yllättää myös marraskuu suomalaiset. Mä kehotan suhtautumaan siihen niin, että se ei välttämättä oo lempi asia, ei välttämättä inhokki asia, mutta se on tosi asia, ja siitä valittaminen ja kauhistelu vaan lisää tuskaa. Nyt vaan ihania neuleita päälle, ehkä uudet ylihinnoitellut hanskat kaupasta, kynttilöitä ja takkatuli päälle ja ilo irti siitä, että kukaan ei näe ehditkö haravoida pihaa vai et.

    1. Hyvä muistutus! Valittaminen ei oikein auta mitään, varsinkaan sellaisista asioista, joille ei voi mitään.

      Kunnolla vaatetta päälle, pieniä ihania hemmotteluhetkiä kehiin ja ilo irti elämästä! <3

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *