Irtokarkkeja pakastealtaasta

*Yhteistyössä Polarica Wild Food

Bongasin muutama viikko sitten kauppareissullamme pakastealtaan, jonka äärelle pysähdyin ihmettelemään. Siinä oli luomumarjoja avonaisissa astioissa kuin irtokarkkilaareja kauhoineen. Pakastealtaan reunalta roikkui suljettavia pusseja ja nopealla vilkaisulla tajusin, että marjat ovat siitä ostettavissa nimenomaan samaan tapaan kuin irtokarkit.

Olin jo tuolla kauppareissulla vähällä täyttää pakastimemme marjoilla, mutta jostakin syystä tämä jäi tekemättä. Mielestäni konsepti on aivan loistava. Voit ostaa juuri sen verran marjoja kuin tarvitset ja juuri niitä marjoja kuin tarvitset. Voit ottaa kaikki samaan pussiin tai halutessasi eri pusseihin.

Polarica Marjabaarin valikoimasta löytyy vadelmia, mansikoita, mustikoita, puolukoita, karhunvatukoita, kirsikkaa, mustaherukkaa sekä mangoa. Kaikki nämä ovat siis luomua. Bongasin marjabaarin meidän vakkarikaupastamme Mankkaan K-Supermarketista, voit tsekata täältä löytyisikö kyseinen pakasteallas myös sinun läheltäsi.

Meidän perheessä smoothiet ovat kuuluneet viikonloppuaamuihin, jolloin voi syödä aamupalaa kaikessa rauhassa vaikka useammassa erässä. Rakastan viikonloppuaamuja, jolloin ei ole mitään kiirettä. Smoothiet ovat ihana spesiaaliherkku, jota arkiaamuisin ei viitsi valmistaa, koska samalla herättää koko talon. Erityisesti nyt kaamostaistelun aikaan terveellinen ja vitamiinipitoinen ruoka on tärkeässä roolissa. Kun syö hyvää ja terveellistä ravintoa, jaksaa paremmin ja pysyy virkeämpänä.

Tyttäreni olivat tästä yhteistyöstä aivan erityisen innoissaan. He käyttävät paljon marjoja ja lisäävät niitä välipalapuuroihinsa tai maustamattoman jogurtin joukkoon ja pyytävät minua usein tekemään heille smoothieta. Smoothieita he eivät ole vielä itsenäisesti ryhtyneet valmistamaan, ehkä se päivä on ihan näillä näppäimillä käsillä. Pyysin heitä miettimään tätä yhteistyöpostausta varten miltä heidän unelmasmoothie maistuu. Mä sitten parhaan kykyni mukaan yritin toteuttaa toiveet ja laatia unelmien smoothiet koko perheelle. Saan usein inspiraation smoothieresepteihin Heidin blogista ja sitä tuli kahlattua etsiessäni inspiraatiota näitäkin reseptejä varten. Laitoin tänään tuorepuuronkin tekeytymään Heidin innoittamana, huomenna maistetaan minkälaista siitä tuli. Sitä reseptiä jakoon mahdollisesti myöhemmin. 🙂

Ramin smoothie

2 dl mangoa
2 dl vadelmia
2 dl mansikoita
1 banaani
1 kananmuna
Vettä

Minun & 13-vuotiaan tyttären herkkusmoothie

3 dl mangoa
3 dl vadelmia
Puoli tölkillistä kookosmaitoa
1 reilu ruokalusikallinen Ginger People -inkiväärimurskaa
Vettä

11-vuotiaan tytön unelmasmoothie

1 avokado
2 dl mangoa
3 pientä kiiviä
Ruukullinen minttua
1 dl laktoositonta kreikkalaista jogurttia

9-vuotiaan mussukan herkkusmoothie

1 dl mustikoita
1 dl mustaherukoita
2 dl vadelmia
1 banaani
1 appelsiini
1 dl rahkaa

Kaikista smoothieista tuli tosi hyviä, mutta parasta tuli tietenkin siitä, minkä itse olin valinnut. 🙂 Vihreä smoothie tuli hyvänä kakkosena. Seuraaviin smoothieresepteihin ajattelin lisätä proteiinia chiansiementen, kananmunan ja mahdollisesti jonkin (mahdollisimman puhtaan) proteiinijauheen muodossa. Proteiinilisän avustuksella smoothievälipalalla jaksaa vähän pidemmälle.

Polarica Wild Foodsin instagramissa on tällä hetkellä käynnissä kisa, jossa voit voittaa 1 000 eurolla marjoja! Voit osallistua kilpailuun ottamalla kuvan omasta marjasekoituksestasi tai bongaamastasi Marjabaarista ja lisäämällä kuvan instagramiin. Kilpailuun osallistumisen merkiksi tägää kuvan alle #minunluomumarjani ja #polarica, sekä @wildfood.polarica. Tonnin marjat luulis riittävän hetkeksi!

Ottaisin erittäin mielelläni vastaan mielestäsi parhaat smoothiereseptit, olisin niistä kiitollinen, nimittäin meidän pakastimessa on nyt niitä marjoja! 🙂

*Muistattehan, että Eviran suosituksen mukaan ulkomaiset pakastemarjat tulisi kiehauttaa ennen käyttämistä ruokamyrkytysten välttämiseksi. Hedelmiä ja kotimaisia marjoja tämä suositus ei koske.

7 thoughts on “Irtokarkkeja pakastealtaasta”

  1. Aivan huikea idea! Harmi kun nämä ovat vain rajatuissa K-kaupoissa. Koskahan tulevat laajempaan levitykseen?

    P.S. Vinkkasin blogistasi meidän LIFW ryhmälle 🙂

    1. Eikö olekin! 🙂 Mä luulen, että jos sanaa levitetään ja K-kauppaille tulee kyselyitä saisiko palvelun omaankin lähikauppaan, niin kohta näitä löytyy joka nurkalta.

      Oi kiitos! <3

  2. Muut marjoista on ulkomaalaisia, paitsi mustikka ja puolukka. Muut marjat pitäisi siis keittää ennen käyttöä, varsinkin ulkolaiset mansikka ja vadelma on aiheuttaneet paljon ruokamyrkytyksiä, niistä on löytynyt myös hepatiittia. Lisätietoa löytyy eviran sivuilta. Jos kaikki marjat olisi kotimaisia, niin tämä olisi huippu idea!

  3. Mahtava idea! Ja kiitos resepteistä 🙂 Mun aamupuuron kesällä (ja edelleen joskus) korvasi smoothie.

    100 g jäisiä marjoja
    (puolikas jäinen banaani)
    1 dL kaurahiutaleita
    0.5 dL kookosmaitoa
    1 rkl maustamatonta heraa
    vettä

    Ja ne vaan kunnolla sekaisin, että tulee oikein kuohkeaa 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *