to top

VIRTUAALINEN JUOKSUKISA

Kaupallinen yhteistyö: Den Lille Nøttefabrikken
Postauksen lopussa on tuotearvonta!

Keräsin viime vuoden alussa juoksuporukan erästä yhteistyöprojektia varten. Projekti päättyi, mutta porukasta muodostui tiivis ja yhteydenpito on jatkunut siitä saakka. Olemme jatkaneet myös yhdessä lenkkeilyä.

Meillä oli tarkoitus harjoitella tänä keväänä yhdessä ja kisata sekä puolimaratonilla että maratonviestillä. Mutta kuten me tiedämme, kaikki kevään ja kesän juoksutapahtumat peruuntuivat. Emme kuitenkaan lopettaneet juoksemista. Juoksimme poikkeustilan ajan aluksi itseksemme ja myöhemmin pienissä porukoissa. Kaikilla oli kova hinku juosta ja nähdä toisiamme ja lisäksi oli kova polte päästä kisaamaan, koska kevät oli ollut kaikilla enemmän ja vähemmän juoksuntäyteinen.

Huomasimme somesta, että Helsinki City Run oli kehitellyt kisasta virtuaaliversion, jossa kisan pystyi juoksemaan joko oikealla kisareitillä ääniopastettuna tai vaihtoehtoisesti missä päin maailmaa tahansa. Virtuaalikisa ei varsinaisesti ole kisa, koska sovellus ei tallenna kisasuoritusta, vaan oman suorituksensa voi itse halutessaan tallentaa omalla laitteella. Tärkeintä tässä on juoksun ilo ja mahdollisuus testata oma kisakunto. Virtuaalinen kisa on käynnissä vielä 16.6. asti.

Vaikka kyseessä ei ollut kisa, fiilis oli aamulla kuitenkin lähes yhtä jännittynyt kuin olisi ollut lappu rinnassa. Sovimme, että tapaamme Urheilukadulla kahdentoista aikaan. Veimme ensin lähellä asuvan juoksujengiläisen kotiin ylimääräiset varusteet ja juoksun jälkeiset eväät ja siitä sitten tepsuttelimme lähtöpaikalle.

Puolimatkaan asti kepeää, sen jälkeen tahmaisempaa

Lämmittelyt ja kaikenlainen venyttely jäi tällä kertaa väliin. Muistin tämän vasta, kun lähdimme matkaan. Viritimme kellot ja sovelluksen valmiiksi lähtöä varten ja laitoimme kuulokkeet korviin reittiohjeita varten. Jakaannuimme luontevasti muutamaan eri vauhtiryhmään ja lähdimme liikkeelle. Minä lyöttäydyin Mirjan seuraan. En uskaltanut ajatellakaan, että lähtisin gaselliravinaisten (eli nopeiden juoksiijoiden) matkaan. Stressi on viime aikoina myrkyttänyt treenejä ja pitänyt ne kevyinä, niin en halunnut juosta mitään äärimmäistä suoritusta, vaan nautiskella.

Juoksu sujui Mirjan kanssa mukavasti. Ihan hirveästi ei läppä lentänyt, koska vauhti oli puoliväliin asti vauhdikkaampaa kuin olin ajatellut. Sen jälkeen jalka alkoikin painaa. Juoksusta tuli tahmeaa oikeastaan siinä vaiheessa, kun mun lötköpullosta loppui vesi, tuli jonkinlainen väsähdys. Olin lähtenyt vähän soitellen matkaan siinä mielessä, etten ottanut mukaan minkäänlaista energiaa ja otin vain pienen pullon vettä. “On sitä ennenkin juostu pitkiä lenkkejä ilman mitään.” Onhan sitä, mutta mukavammin sujuisi, jos olisi juotavaa ja vähän jotain energiaa. Päätin olla valittamatta asiasta, koska oma moka, ja yritin pysyä Mirjan vauhdissa mukana.

Joku oli jättänyt mulle terveiset Ruoholahteen. 😀

Mirjan puhelin tilttasi jotenkin ja reittiopastus meni mykäksi, mutta onneksi mun korvaan tuli vielä ohjeita. Minä luettelin ohjeita ääneen ja välillä Mirja varmisteli reittiä sovelluksen kartasta tyylillä toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Reitti oli tosi kaunis, se kiersi kaikki kauneimmat merenrantamaisemat. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin.

Keskuspuistossa, noin 18 kilometrin kohdalla, piti jo ihan tosissaan tsempata. Juoksu ei enää oikein kiinnostanut ja Mirja lausui mun ajatukset ääneen: “tekisi mieli kävellä, muttei siitä olisi mitään apua”. Auroransillan jälkeen meitä vastaan juoksi nämä jengimme gasellit ärsyttävän reippain askelin. Saimme siitä uutta virtaa ja kiihdytimme vauhtia vielä viimeisiksi kahdeksi kilometriksi.

Juoksun jälkeen kroppa huutaa energiaa

Nuo gasellit juoksivat edeltämme kattamaan sisäpihan pöydän meille valmiiksi. Kokoonnuimme yhden juoksujengiläisen kodin sisäpihalle puimaan kokemusta ja napostelemaan juoksun jälkeisiä eväitä. Mulla oli järkyttävä jano ja kroppa huusi energiaa. Den Lille Nøttefabrikkenin Salt & Søtt -suolainen pähkinä-hedelmäsekoitus oli täydellinen tuohon hetkeen. Nappasin ison kourallisen niitä ja mutustelin onnellisena, muut seurasivat esimerkkiäni. Teki tosi hyvää!

Juoksun ja muun pitkäkestoisen treenin jälkeen on tärkeää saada nopeasti täytettyä tyhjentyneet energiavarastot. Pähkinöistä saa nopeasti ja helposti energiaa ja tuosta nimenomaisesta sekoituksesta saa myös suolaa, jota mun kroppa tuntui oikein pyytävän. Mitään kovin makeaa en voisi ajatellakaan syöväni pitkän suorituksen jälkeen.

Siinä auringossa istuskellessamme loputkin juoksijat saapuivat juoksultaan pöydän ääreen. Nostimme maljan meille, juoksulle ja suoritetulle puolimaratonille. Saa olla kiitollinen, että elämässä on näin hienoja tyyppejä ja että saadaan jakaa yhdessä tällaisia kokemuksia. Napostelimme tarjottavia – pähkinöitä, skumppaa, mansikoita ja jäätelöä – ja kertoilimme toisillemme juoksun aikana koettuja tuntemuksia.

Kauaa emme voineet siinä paahteessa istua, vaan kuulumiset vaihdettuamme jokainen nappasi oman pussin NøttiFruttia mukaansa ja jatkoimme kukin omiin lauantaiaskareisiimme ja tukevampien aterioiden ääreen. Koko loppuillan saikin tankata energiaa.

Pari välipalavinkkiä

Vielä lopuksi haluan vinkata muutaman helpon välipalavinkin teille. Olen itse todella laiska laittamaan mitään kovin erityisiä välipaloja ja lisäksi olen todella huono ennakoimaan. Käytän arjessani paljon Den Lille Nøttefabrikkenin tuotteita.

Suosikkini on NøttiFrutti-sekoitus, joka on suolaamaton pähkinä-hedelmäsekoitus. Tuosta pussista nappaan monesti kiireessä kourallisen, jonka turvin pystyy vaikka suorittaa treenin tai sinnitellä työjuttujen parissa vielä hetken ennen varsinaisen lounaan syömistä. Samasta sekoituspussista lisään vähän ekstraenergiaa esimerkiksi salaattiin tai maustamattoman jogurtin tai rahkan sekaan. Aivan superhelppo, maukas ja nopea!

Salt & Søtt ja NøttiFrutti Yoghurt -sekoitukset ovat mulle ja lapsilleni suorastaan karkkia. Ne pussit hujahtavat sellaista vauhtia kitusiin, ettei ehdi kissaa sanoa.

ARVONTA

Saan arpoa yhteensä viisi 30 euron arvoista tuotepalkintoa. Arvon kaksi blogiin kommentoineiden kesken ja loput kolme Instagramissa. Kannattaa tuplata mahdollisuudet osallistumassa kumpaankin.

Arvonta on käynnissä 14.6. saakka. Huomioi, että jätät kommenttiisi sellaisen sähköpostiosoitteen, josta sinut saa kiinni. Kerro kommentissa, mikä on sinun lempi tuote Den Lille Nøttefabrikkenin tuotteista tai jos et ole vielä maistanut, niin mitä haluaisit maistaa?

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT ja voittajia on kontaktoitu henkilökohtaisesti!

 • Mirja Toivonen

  Ne suolaiset oli kyllä superhyviä.

  Ja kiitos hyvästä juoksutarinasta. Tosin pieni korjaus: mä yritin pysytellä sun perässä 🙂 eli toinen toista tukien juostiin. Kiitos seurasta.

  June 7, 2020 at 1:54 pm Reply
 • Maarit Tölli

  Salt&sott meillä menee paljon!! Ihan parhaita!

  June 7, 2020 at 1:58 pm Reply
  • Minna Sirola

   Salt&sott tai se ihan perus-pähkinä-hedelmä 👌 menis enemmän kuin kroppa kestää… 😂 koko 5-henkiselle liikkuvalle perheelle!

   June 7, 2020 at 6:00 pm Reply
 • Minna

  Se jugurttipussi on herkkua! 😍

  June 7, 2020 at 2:23 pm Reply
 • Anna-Kaisa Luukkonen

  Oi nam😋👌

  June 7, 2020 at 2:33 pm Reply
 • Nina

  Yoghurtit menee kyllä kuin karkit 🙂

  June 7, 2020 at 2:37 pm Reply
  • Ria

   Kaikki suolaiset kelpaisi 😍🥜

   June 7, 2020 at 4:37 pm Reply
 • Katri Ahlman

  Suolainen hedelmä&pähkinäsekoitus kuulostaa hyvälle.

  June 7, 2020 at 2:40 pm Reply
 • Irmeli Hannula

  En muista olenko maistanut, varmaan kaikki menee. 😋

  June 7, 2020 at 2:42 pm Reply
 • Johanna Suni

  Salt & Sott lemppari!

  June 7, 2020 at 2:46 pm Reply
 • Venla Laitinen

  Kaikki maistuu! Nää on mun sydäntä lähellä 😅.

  June 7, 2020 at 2:48 pm Reply
 • Henrietta Westling

  Jogurttiherkku on paras herkku!👌🏻
  Salt & Søtt tulee hyvänä kakkosena.
  Tosin kaikki tuotteet uppoaa meidän perheessä, tänäänkin on lapset syöneet välipalalla peruspussista.😊

  June 7, 2020 at 3:11 pm Reply
 • Mari Lappalainen

  Suolaton hedelmä-pähkinäsekoitus on suosikki. Jukurttisekoitusta pitäisi maistaa. Aurinkoista kesää!

  June 7, 2020 at 3:23 pm Reply
 • Inka

  Suolaton hedelmä-pähkinä on suosikki 😋

  June 7, 2020 at 3:41 pm Reply
 • Maria elomaa

  Salt & sott toimii parhaiten. Kiva lukea postauksia kun omat juoksut jotenkin jääneet, ehkä tästä tuli uusi inspis ens viikolle. Kiitos 🙂

  June 7, 2020 at 3:46 pm Reply
 • Eeva virtanen

  Suolaista ja makeaa samassa pussissa. Nam.

  June 7, 2020 at 4:02 pm Reply
 • Laura K

  NottiFrutti on suosikkini!

  June 7, 2020 at 4:14 pm Reply
 • Elisa

  Kaikki noista kelpaisivat😋

  June 7, 2020 at 5:04 pm Reply
 • Tiina Härö

  Suolaton hedelmä&pähkinä pussi on parasta, mutta se jugurtti versio on vielä maistamatta 🙈

  June 7, 2020 at 5:11 pm Reply
 • Riikka

  Lila pussi on lemppari ❤️

  June 7, 2020 at 5:23 pm Reply
 • Satu Kaure

  Meillä menee kaikki missä ei ole kookosta alta aikayksikön!

  June 7, 2020 at 5:41 pm Reply
 • Anniina Laukkanen

  Olen maistanut noita suolattomia ja olivat kyllä hyviä. Usein oli töissä eväänä mukana. Haluaisin kyllä maistaa tuota jugurttiversiota.

  June 7, 2020 at 5:41 pm Reply
 • Ayda Meskanen

  Salt & Sött paras ❤️

  June 7, 2020 at 5:58 pm Reply
 • Essi Rissanen

  Pähkinä-hedelmä-pussi on suosikki ehdottomasti 🙂

  June 7, 2020 at 7:03 pm Reply
 • Helena K

  Salt & Søtt on ihan parasta herkkua, mutta liian harvoin raaskin opiskelijabudjetilla niihin törsätä! 😄

  June 7, 2020 at 7:51 pm Reply
 • Satu Vartiainen

  NottiFrutti on suosikkini.

  June 7, 2020 at 7:55 pm Reply
 • Iida

  Tuota suolatonta sekoitusta on aina välillä tullut ostettua, mutta tuo Yoghurt-pussi voisi olla oikeinkin toimiva karkkipäivänä!

  June 7, 2020 at 8:01 pm Reply
 • Heta Äijänen

  Jugurttipussi on erinomaisen hyvää! Vahva suositus 🙂

  June 7, 2020 at 8:20 pm Reply
 • Anne

  Nuo jugurttiversiot näyttävät herkullisilta!

  Mukava juoksujuttu 🙂

  June 7, 2020 at 11:24 pm Reply
 • Reetta

  Jugurttipussi, NAM!

  June 8, 2020 at 10:20 am Reply
 • anna s.

  En ole maistanut näitä vielä, vaikuttavat kyllä herkullisilta 🙂

  June 8, 2020 at 12:05 pm Reply
 • Oona

  Lempparini on suolaton pähkinä-hedelmäsekoitus. 🙂

  June 8, 2020 at 2:19 pm Reply
 • jennao

  Notti-frutti kuulostaa tulevalta lemppariltani! Etenkin etätyöpäivissä on rutiiniksi muodostunut taukokahvien sijaan pähkinät ja tuorepuristtettu mehu. Voin valtavan paljon paremmin, kun en juo kahvia! Pähkinät muutenkin <3

  June 9, 2020 at 5:27 am Reply
 • sara

  NottiFruttia oon maistanut, mutta muutkin kiinnostaa kovasti!

  June 9, 2020 at 8:46 am Reply
 • Heli Malmi

  Salt&Sött maistuu, varsinkin pitkien pyörälenkkien jälkeen.. 😀

  June 9, 2020 at 5:17 pm Reply
 • Eija

  Tuttuja ja hyväksi todettuja juttuja. Suolainen kärjessä.

  June 10, 2020 at 7:13 am Reply
 • Ripsu Ripsunen

  Tuo Yoghurt -versio kuulostaa herkulliselta, sitä en ole vielä maistanut.

  June 10, 2020 at 3:50 pm Reply
 • Eeva

  NøttiFrutti on kokeiltu, tuo yoghurt- versio pitää kyllä testata!

  June 12, 2020 at 2:41 pm Reply
 • henni s.

  Suolaton on paras.

  June 12, 2020 at 3:29 pm Reply
 • Rani

  Olen maistellut näitä, mutta en millään muista olenko kaikkia. NøttiFrutti vaikuttaisi täydelliseltä retkieväältä!

  June 12, 2020 at 7:10 pm Reply
 • Sarkkuli

  Ihan se peruspussi on lempparini.

  June 12, 2020 at 9:04 pm Reply
 • Nixu

  Tykkään ihan joka pussista. Eniten oon ostanut peruspussia.

  June 12, 2020 at 9:05 pm Reply
 • Jade

  Mä niin fanitan kaikkia näitä, useiten ostan tuon peruspussin.

  June 13, 2020 at 12:32 pm Reply
 • Janita

  Nottifrutti on mun lemppari!

  June 14, 2020 at 1:40 pm Reply
 • Annamari

  Salt&sott lemppari ❤

  June 14, 2020 at 5:07 pm Reply
 • hilkka

  Suolattomat ovat lemppareita 🙂

  June 14, 2020 at 7:07 pm Reply

Leave a Comment