VIRTUAALINEN JUOKSUKISA

Kaupallinen yhteistyö: Den Lille Nøttefabrikken
Postauksen lopussa on tuotearvonta!

Keräsin viime vuoden alussa juoksuporukan erästä yhteistyöprojektia varten. Projekti päättyi, mutta porukasta muodostui tiivis ja yhteydenpito on jatkunut siitä saakka. Olemme jatkaneet myös yhdessä lenkkeilyä.

Meillä oli tarkoitus harjoitella tänä keväänä yhdessä ja kisata sekä puolimaratonilla että maratonviestillä. Mutta kuten me tiedämme, kaikki kevään ja kesän juoksutapahtumat peruuntuivat. Emme kuitenkaan lopettaneet juoksemista. Juoksimme poikkeustilan ajan aluksi itseksemme ja myöhemmin pienissä porukoissa. Kaikilla oli kova hinku juosta ja nähdä toisiamme ja lisäksi oli kova polte päästä kisaamaan, koska kevät oli ollut kaikilla enemmän ja vähemmän juoksuntäyteinen.

Huomasimme somesta, että Helsinki City Run oli kehitellyt kisasta virtuaaliversion, jossa kisan pystyi juoksemaan joko oikealla kisareitillä ääniopastettuna tai vaihtoehtoisesti missä päin maailmaa tahansa. Virtuaalikisa ei varsinaisesti ole kisa, koska sovellus ei tallenna kisasuoritusta, vaan oman suorituksensa voi itse halutessaan tallentaa omalla laitteella. Tärkeintä tässä on juoksun ilo ja mahdollisuus testata oma kisakunto. Virtuaalinen kisa on käynnissä vielä 16.6. asti.

Vaikka kyseessä ei ollut kisa, fiilis oli aamulla kuitenkin lähes yhtä jännittynyt kuin olisi ollut lappu rinnassa. Sovimme, että tapaamme Urheilukadulla kahdentoista aikaan. Veimme ensin lähellä asuvan juoksujengiläisen kotiin ylimääräiset varusteet ja juoksun jälkeiset eväät ja siitä sitten tepsuttelimme lähtöpaikalle.

Puolimatkaan asti kepeää, sen jälkeen tahmaisempaa

Lämmittelyt ja kaikenlainen venyttely jäi tällä kertaa väliin. Muistin tämän vasta, kun lähdimme matkaan. Viritimme kellot ja sovelluksen valmiiksi lähtöä varten ja laitoimme kuulokkeet korviin reittiohjeita varten. Jakaannuimme luontevasti muutamaan eri vauhtiryhmään ja lähdimme liikkeelle. Minä lyöttäydyin Mirjan seuraan. En uskaltanut ajatellakaan, että lähtisin gaselliravinaisten (eli nopeiden juoksiijoiden) matkaan. Stressi on viime aikoina myrkyttänyt treenejä ja pitänyt ne kevyinä, niin en halunnut juosta mitään äärimmäistä suoritusta, vaan nautiskella.

Juoksu sujui Mirjan kanssa mukavasti. Ihan hirveästi ei läppä lentänyt, koska vauhti oli puoliväliin asti vauhdikkaampaa kuin olin ajatellut. Sen jälkeen jalka alkoikin painaa. Juoksusta tuli tahmeaa oikeastaan siinä vaiheessa, kun mun lötköpullosta loppui vesi, tuli jonkinlainen väsähdys. Olin lähtenyt vähän soitellen matkaan siinä mielessä, etten ottanut mukaan minkäänlaista energiaa ja otin vain pienen pullon vettä. “On sitä ennenkin juostu pitkiä lenkkejä ilman mitään.” Onhan sitä, mutta mukavammin sujuisi, jos olisi juotavaa ja vähän jotain energiaa. Päätin olla valittamatta asiasta, koska oma moka, ja yritin pysyä Mirjan vauhdissa mukana.

Joku oli jättänyt mulle terveiset Ruoholahteen. 😀

Mirjan puhelin tilttasi jotenkin ja reittiopastus meni mykäksi, mutta onneksi mun korvaan tuli vielä ohjeita. Minä luettelin ohjeita ääneen ja välillä Mirja varmisteli reittiä sovelluksen kartasta tyylillä toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Reitti oli tosi kaunis, se kiersi kaikki kauneimmat merenrantamaisemat. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin.

Keskuspuistossa, noin 18 kilometrin kohdalla, piti jo ihan tosissaan tsempata. Juoksu ei enää oikein kiinnostanut ja Mirja lausui mun ajatukset ääneen: “tekisi mieli kävellä, muttei siitä olisi mitään apua”. Auroransillan jälkeen meitä vastaan juoksi nämä jengimme gasellit ärsyttävän reippain askelin. Saimme siitä uutta virtaa ja kiihdytimme vauhtia vielä viimeisiksi kahdeksi kilometriksi.

Juoksun jälkeen kroppa huutaa energiaa

Nuo gasellit juoksivat edeltämme kattamaan sisäpihan pöydän meille valmiiksi. Kokoonnuimme yhden juoksujengiläisen kodin sisäpihalle puimaan kokemusta ja napostelemaan juoksun jälkeisiä eväitä. Mulla oli järkyttävä jano ja kroppa huusi energiaa. Den Lille Nøttefabrikkenin Salt & Søtt -suolainen pähkinä-hedelmäsekoitus oli täydellinen tuohon hetkeen. Nappasin ison kourallisen niitä ja mutustelin onnellisena, muut seurasivat esimerkkiäni. Teki tosi hyvää!

Juoksun ja muun pitkäkestoisen treenin jälkeen on tärkeää saada nopeasti täytettyä tyhjentyneet energiavarastot. Pähkinöistä saa nopeasti ja helposti energiaa ja tuosta nimenomaisesta sekoituksesta saa myös suolaa, jota mun kroppa tuntui oikein pyytävän. Mitään kovin makeaa en voisi ajatellakaan syöväni pitkän suorituksen jälkeen.

Siinä auringossa istuskellessamme loputkin juoksijat saapuivat juoksultaan pöydän ääreen. Nostimme maljan meille, juoksulle ja suoritetulle puolimaratonille. Saa olla kiitollinen, että elämässä on näin hienoja tyyppejä ja että saadaan jakaa yhdessä tällaisia kokemuksia. Napostelimme tarjottavia – pähkinöitä, skumppaa, mansikoita ja jäätelöä – ja kertoilimme toisillemme juoksun aikana koettuja tuntemuksia.

Kauaa emme voineet siinä paahteessa istua, vaan kuulumiset vaihdettuamme jokainen nappasi oman pussin NøttiFruttia mukaansa ja jatkoimme kukin omiin lauantaiaskareisiimme ja tukevampien aterioiden ääreen. Koko loppuillan saikin tankata energiaa.

Pari välipalavinkkiä

Vielä lopuksi haluan vinkata muutaman helpon välipalavinkin teille. Olen itse todella laiska laittamaan mitään kovin erityisiä välipaloja ja lisäksi olen todella huono ennakoimaan. Käytän arjessani paljon Den Lille Nøttefabrikkenin tuotteita.

Suosikkini on NøttiFrutti-sekoitus, joka on suolaamaton pähkinä-hedelmäsekoitus. Tuosta pussista nappaan monesti kiireessä kourallisen, jonka turvin pystyy vaikka suorittaa treenin tai sinnitellä työjuttujen parissa vielä hetken ennen varsinaisen lounaan syömistä. Samasta sekoituspussista lisään vähän ekstraenergiaa esimerkiksi salaattiin tai maustamattoman jogurtin tai rahkan sekaan. Aivan superhelppo, maukas ja nopea!

Salt & Søtt ja NøttiFrutti Yoghurt -sekoitukset ovat mulle ja lapsilleni suorastaan karkkia. Ne pussit hujahtavat sellaista vauhtia kitusiin, ettei ehdi kissaa sanoa.

ARVONTA

Saan arpoa yhteensä viisi 30 euron arvoista tuotepalkintoa. Arvon kaksi blogiin kommentoineiden kesken ja loput kolme Instagramissa. Kannattaa tuplata mahdollisuudet osallistumassa kumpaankin.

Arvonta on käynnissä 14.6. saakka. Huomioi, että jätät kommenttiisi sellaisen sähköpostiosoitteen, josta sinut saa kiinni. Kerro kommentissa, mikä on sinun lempi tuote Den Lille Nøttefabrikkenin tuotteista tai jos et ole vielä maistanut, niin mitä haluaisit maistaa?

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT ja voittajia on kontaktoitu henkilökohtaisesti!

46 thoughts on “VIRTUAALINEN JUOKSUKISA”

 1. Ne suolaiset oli kyllä superhyviä.

  Ja kiitos hyvästä juoksutarinasta. Tosin pieni korjaus: mä yritin pysytellä sun perässä 🙂 eli toinen toista tukien juostiin. Kiitos seurasta.

  1. Salt&sott tai se ihan perus-pähkinä-hedelmä 👌 menis enemmän kuin kroppa kestää… 😂 koko 5-henkiselle liikkuvalle perheelle!

 2. Jogurttiherkku on paras herkku!👌🏻
  Salt & Søtt tulee hyvänä kakkosena.
  Tosin kaikki tuotteet uppoaa meidän perheessä, tänäänkin on lapset syöneet välipalalla peruspussista.😊

 3. Suolaton hedelmä-pähkinäsekoitus on suosikki. Jukurttisekoitusta pitäisi maistaa. Aurinkoista kesää!

 4. Salt & sott toimii parhaiten. Kiva lukea postauksia kun omat juoksut jotenkin jääneet, ehkä tästä tuli uusi inspis ens viikolle. Kiitos 🙂

 5. Olen maistanut noita suolattomia ja olivat kyllä hyviä. Usein oli töissä eväänä mukana. Haluaisin kyllä maistaa tuota jugurttiversiota.

 6. Salt & Søtt on ihan parasta herkkua, mutta liian harvoin raaskin opiskelijabudjetilla niihin törsätä! 😄

 7. Tuota suolatonta sekoitusta on aina välillä tullut ostettua, mutta tuo Yoghurt-pussi voisi olla oikeinkin toimiva karkkipäivänä!

 8. Notti-frutti kuulostaa tulevalta lemppariltani! Etenkin etätyöpäivissä on rutiiniksi muodostunut taukokahvien sijaan pähkinät ja tuorepuristtettu mehu. Voin valtavan paljon paremmin, kun en juo kahvia! Pähkinät muutenkin <3

 9. Olen maistellut näitä, mutta en millään muista olenko kaikkia. NøttiFrutti vaikuttaisi täydelliseltä retkieväältä!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *