Treenitavoitteet puuttuvat

Eletään jo maaliskuun alkua enkä ole ilmoittautunut vielä yhteenkään urheilutapahtumaan. Eriskummallinen tilanne. Minulla ei ole tällä hetkellä kummempia treenitavoitteita. Olen koko talven tehnyt voimaharjoittelua ja siinä on tullut selvää kehitystä. Sen lisäksi olen uinut viikottain, myös siinä olen kehittynyt.

Säännöllisistä ja jokseenkin tavoitteellisista treeneistä huolimatta minulla on ollut sellainen olo, että ajelehdin. Olen aina aiemmin treenannut selkeästi jotakin tavoitetta kohti ja usein tavoite on ollut jokin juoksutapahtuma. Selkeän tavoitteen puuttuminen aiheuttaa ajelehtimisen tunteen. Juoksu on ollut minulle aina treenien perusta ja kaikki muu on täytynyt sovittaa sen mukaan. Olen käynyt salilla, jotta vahvistaisin juoksussa tarvittavia ominaisuuksia. Pyöräilystä olen saanut vahvistusta peruskestävyyskuntoon ja uinti on toiminut palauttavana liikuntana ja mukavana vaihteluna.

Viime kesän Levi Extreme Triathlonin jälkeen himmailin koko loppukesän treenien suhteen. Aloitin säännölliset treenit lokakuun lopulla sillä ajatuksella, että olisi kiva saada taas treenirytmistä kiinni. Nyt kun rytmi on löytynyt, alan kaipaamaan tavoitteita ja vaihtelua.

Keväinen sää houkuttelee juoksemaan ja ajattelinkin nyt aloittaa juoksutreenit. Jälleen treenit täytyy aloittaa alkutekijöistä, koska tässä on taas vierähtänyt viikko jos toinenkin täysin juoksematta. Ajattelin kokeilla Garmin-kellosta löytyviä juoksuvalmennuksia. Aloitin viime viikolla puolimaratonille tähtäävän valmennuksen kellon avulla. Tämä tuntuu hyvältä ratkaisulta. On niin paljon helpompaa vain noudattaa ohjetta kuin ruveta suunnittelemaan treenikokonaisuutta.

Mutta mitä tavoitteita asettaisin? Jokin triathlontapahtuma kiinnostaisi ja tietysti juoksutapahtumat. Puolimaraton, mutta ehkä vasta kesän lopulla, että olisi aikaa treenata. Mietin myös Saariselkä MTB:tä muutaman vuoden tauon jälkeen. Tuo kisa on kolmen päivän maastopyöräilyn etappikisa Urho Kekkosen kansallispuiston upeissa maisemissa. Lähtisin koska tahansa myös Levi Extreme Triathlonille uudestaan. Mitä extremempää, sitä enemmän mua kiinnostaa. Näitä kahta viimeisintä tapahtumaa yhdistää äärimmäinen urheilusuoritus ja upea luonto. En tiedä parempaa yhdistelmää.

Sen ainakin tiedän, että aion pian laittaa lenkkarit jalkaan ja raivata treenikalenteriin aikaa juoksulle. Siitä se lähtee. Ja säiden lämmettyä salitreenit jäävät väistämättä vähemmälle. Sen tilalle tulee pyöräily. En malta odottaa pitkiä pyörälenkkejä ja avovesiuintia. Mun puolesta voitais hypätä suoraan toukokuuhun.

Minkälaisia treenitavoitteita sulla on? Asetatko sä tavoitteita vai liikutko fiiliksen mukaan?

Kuvat: Atte Sakari

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *