Uimakoulussa – uuden oppiminen on palkitsevaa

*MAINOS: FitPit Oy – uimakoulun osallistumiset saatu

Aloitin siskoni kanssa Fitpitin aikuisten uimakoulussa vuodenvaihteen jälkeen. Meidän ryhmän taso on easy, jonka kuvauksessa lukee näin: “Treeni-ryhmässä kasvatat uinti-kuntoa, harjoittelet taloudellista vapaauintia sekä lisätään vauhtia uintiisi. Treeni-ryhmä soveltuu hyvin triathlonisteille, swim-run kilpailijoille sekä kuntouimareille.” Menin uimakouluun minulle tyypilliseen tapaan avoimen uteliaana ja oli kiva saada sisko seuraksi treeneihin.

Olen kärsimätön luonne ja haluan aina haastaa itseäni. Tämä usein kostautuu siten, etten malta harjoitella perusasioita riittävän pitkään, vaan siirryn liian nopeasti seuraavaan vaiheeseen. Yksin uimahallissa harjoitellessa en ole malttanut tehdä riittävästi tekniikkaharjoituksia ja skippaan usein sellaiset jutut, joita en osaa, koska minua alkaa nolottaa räpiköinti. Siksi olen jättänyt opettelematta toiselta puolelta hengittämisen, vaikka tiedän, että sen avulla uintitekniikkani paranisi ja esimerkiksi avovesiuinnissa navigoiminen helpottuisi.

Vaikka ryhmämme taso on easy, ei uimakoulu ole ollut yhtään liian helppo. Ryhmässä jokainen tekee omalla tasollaan. Olemme koko alkuvuoden tahkonneet vapaauinnin tekniikkaa ja pilkkoneet sitä osiin. Olemme tehneet uimakoulussa paljon kylkipotkuja ja hioneet käsivetoja sen verran hartaasti, että palkintona tästä olen vihdoinkin oppinut hengittämään molemmilta puolilta. Aluksi monet harjoitteet tuntuivat ihan älyttömän vaikeilta ja suorastaan mahdottomilta, mutta sitten kun tekee oivalluksia niiden avulla siitä, miten kehoa pitää kannatella, tai miten saa käsivetoon lisää tehoa, niin se tuntuu tosi hienolta!

Kylkipotkujen harjoittelu oli mulla avain siihen, että opin hengittämään myös toisen käden puolelta. Olen tähän asti onnistunut välttämään sen opettelun, koska kaikki, mikä tuntuu vaikealta, on yleensä myös epämiellyttävää. Aluksi hörpinkin ihan kunnolla vettä ja tuntui, että joka kerta, kun yritän hengittää vasemman käden puolelta, uppoan puoli metriä veden alle ja taas yritän räpistellä itseni pinnalle ja päästä takaisin vauhtiin.

Pakotin itseni tekemään epämiellyttäviä asioita ja keskittymään oikein erityisesti tuon vaikeamman puolen harjoittelemiseen. Halusin ottaa uimakoulusta kaiken irti ja olen kysellyt opettajalta kaikenlaista, jotta oppisin mahdollisimman paljon. Jälleen kerran uuden oppiminen ja onnistuminen on ihan mielettömän palkitsevaa ja motivoivaa. On ihan huippua, kun vähitellen vasemman käden puolelta hengittäminen alkaa tuntua jo vähän luonnollisemmalta.

Huomenna on uimakoulun viimeinen päivä. Sen kunniaksi aion käydä ostamassa uimahalliin sarjalipun ja varata viikko-ohjelmasta ainakin yhden kolon uintitreenille, ettei hyvät opit mene hukkaan. Voin lämpimästi suositella FitPitin uimakoulua. Sieltä varmasti löytyy kaiken tasoisille sopivia ryhmiä tai yksityisopetusta. Mä oon oppinut ihan hurjasti uutta, vaikka oon uinut jo ennestään jonkin verran.

Kuvat: Heidi Tainio

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *