Loma on tehnyt tehtävänsä

Pitkän kesälomani viimeinen lomaviikko on ihan kohta ohi. Koulu alkaisi jo huomenna, mutta hyppään lukujärjestyksessä vasta keskiviikon kohdalla kyytiin.

Tämä viikko on ollut ihana. Säät ovat olleet täydellisen lämpimät, Alcudia kaunis ja esikoiseni kanssa vietetty aika arvokasta.

Mutta mä en vaan jaksaisi enää lomailla. Olen yrittänyt houkutella lastani kaikenlaisiin aktiviteetteihin, mutta turhaan. Itse kuovin maata allani ja tekisi mieli painaa kaasu pohjaan. Olen koko kesän kuulostellut oloani, antanut aikaa palautua ja näemmä nyt sitten viimein toipunut.

Yleensä tällaisilla etelänlomilla en paljoa mieti treenaamista tai arkea tai minkään hyödyllisen tekemistä. Aina aiemmin olen vastaavilla lomilla ollut kovasti levon tarpeessa, silloin latailu ja lepäily on tuntunut ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Tällä lomalla mun tekisi mieli juosta, pyöräillä, uida, kiipeillä, kirjoittaa, lukea, siivota, kalenteroida, suunnitella – tehdä ihan kaikkea ja yhtä aikaa.

En ole pitkällä kesälomallani asettanut kummempia tavoitteita, mutta muutaman asetin ja kaikki suoritin.

  • Olla kesän lopussa ruskeampi kuin Rami. Tässä onnistun nipin napin. 😀 Käytän aina huolellisesti suojakertoimia, vähintään 30 SPF ja olen jokaisen reissun jälkeen paljon hailakampi kuin mieheni, vaikka hänkin suojaa ihoaan auringolta. 😀 Tänä kesänä olen ollut paljon ulkona ja nyt olen viimeinkin ehkä kerran elämässäni miestäni ruskeampi.
  • Lukea Täällä Pohjantähden alla trilogian kaksi viimeistä osaa. Nyt on viimeinen osa käsissä. Kaikkien suomalaisten kannattaisi ehdottomasti lukea nämä kirjat!
  • Myydä kirpputorilla ylimääräiset tavarat.
  • Käydä läpi kodin jokainen kaappi ja varasto.
  • Ja tärkeimpänä toipua lopullisesti työuupumuksesta ja palautua normaaliksi.

Olo on nyt vähän sama kuin lapsena pitkän kesäloman jälkeen kouluun palatessa. Kihelmöivä odottava jännitys ja into. Penaali järjestyksessä, farkut odottaa pukijaansa, sukat ja kengät kesän jälkeen jalkaan ja neule päälle. Sitten vain kuulaaseen syysaamuun ja koulua kohti. Uusi tyhjä kalenteri odottaa uusia seikkailuja. Puhdas tahraton sivu, joka tarkoittaa aina uutta alkua.

Arki, olen viimein valmis kohtaamaan sinut. En malta odottaa!

*Bikinit saatu: Yvette

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *