to top

Vuoden kohokohta lähestyy

*Tuotelinkit ovat mainoslinkkejä

Tiedättekö jo sanomattakin mistä puhun? Eikö?

Me lähdemme syyskuun alussa Lappiin! En malta odottaa! Tällä kertaa menemme Pallas-Hetta-akselille viikoksi vaeltamaan. Tämä on kolmas Lapin vaelluksemme. Varusteluja ei enää tarvitse samassa mittakaavassa tehdä kuin ensimmäisellä reissulla, mutta joka reissulta oppii jotakin uutta.

Tälle reissulle uusina varusteina rinkkoihin lähtee:

  • Teltta, vieläpä mahtavan hyvä: Fjällräven Abisko Dome 3, eli kolmen hengen kupoliteltta, jossa molemmille on omat sisäänkäynnit ja eteisessä tilaa rinkalle.
  • Uudet retkikeittimet. Nyt otamme molemmille omat keittimet, että saamme nopeasti omat ruokamme valmistettua. Trangia vaihtui Primus Lite+ -keittimiin. Super kevyt ja näppärä. Primuksen pikkukaasut on myös käteviä, koska se mahtuu keittimen sisälle.
  • Pieniä uusia hankintoja on uudet retkeilyaterimet ja isommat kahvikupit sekä vedenpitävät pussit varusteille rinkan sisälle.
  • Rinkkaan lähtee myös harsoliina pyyhkeeksi, jeesusteippiä hätätilanteisiin ja narua.
  • Pakkauslista pysynee muilta osin pitkälti samana kuin aiemmin.

Ennen reissua pitää vielä ehtiä huoltamaan vaelluskengät ihan priimakuntoon ja miettiä ja ostaa loput retkiruoat.

Kuvat ovat eiliseltä Nuuksion retkeltämme. Vettä satoi lähes koko kaksi tuntia, emmekä viitsineetkään jäädä metsään tekemään ruokaa. Me eräjormat emme olleet varautuneet kunnolla sateeseen. Ilmassa oli syksyn tuntua. Kesän kääntyminen syksyyn tuntuu aina yhtä kipeällä tavalla ihanalta. Kesä on aina liian lyhyt, mutta syksy on silti raikkaudessaan ja koko ajan tummentuvine iltoineen jotenkin salaperäisellä tavalla ihanaa aikaa. Syksyssä on aina ripaus toivoa ja odotusta.

Ps. Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen täysin kivuttomasti suoritettu. Henkinen valmistautuminen toimi tällä kertaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Leave a Comment