Ulkokuntosalifiilistelyä

Mä oon nyt ihan innostunut ulkona urheilemisesta. Keväällä ei tee mieli treenata sisällä ja juoksukauden puskiessa päälle maksimivoimaharjoittelu ei ole enää järkevää, joten olen sitten treenannut enemmän ulkona oman kehon painolla. Eilenkin hilluttiin lasten kanssa leikkipuistossa. Kaikille taisi tulla hiki. Ulkokuntosalia käyttäessä ei ole sitä riskiä, että isot painot houkuttelisivat ja tulisikin vahingossa tehtyä liian kova treeni.

En saanut kaikesta härväämisestä kuvaa, koska en saanut tyttöjä maaniteltua kuvaamaan, mutta tässä taas parit liikkeet. Keinua voi hyödyntää esimerkiksi näin. Keinuminen on myös kivaa ja siinä saa kivasti aktivoitua vatsalihakset. Musta on erityisen kivaa treenata näin, että saa samalla vietettyä aikaa lasten kanssa. Lapset innostuivat kokeilemaan samoja liikkeitä.

Mä kannustan kaikkia perheellisiä liikkumaan lasten kanssa. Lapset pystyy ihan siihen mihin aikuinenkin, tai jos tarkkoja ollaan, niin lasten koordinaatio on paljon parempaa. Yhdessä ulkoilusta ja liikkumisesta tulee kaikille hyvä mieli. Voisin ensi viikoksi rakentaa kokonaisen treenin, jonka voi toteuttaa ulkona.

7 thoughts on “Ulkokuntosalifiilistelyä”

 1. Henni Tee, jos kuitenkin leikkisimme lastemme kanssa? Erilaiset liikunnalliset jutut on meidänkin perheessä suosikkileikkejä. Hyppäämiset, kiipeämiset, voimailu… Lähileikkipuistoa on hyödynnetty vanhempien kehonpainoharjoitteluun lasten leikeissä ja niiden lomassa jo monta vuotta. 🙂 Parasta lapsista on kun saa istua iskän selän päällä kun iskä punnertaa. Vastuskin sopivasti lisääntyy kunnon ja lasten kasvaessa.

 2. Hei
  Tää sun blogi on ihan loistava! Kerrankin ihan tavallisen oloinen ihminen 😉 , sopivasti ammattimaista asiantuntevaa juttua. kuitenkin niin, että minäkin pienten lasten äiti voin ammentaa treeneistäsi vinkkejä omaan käyttöön, ilman mitään kummempia laitteita ja härpäkkeitä 🙂
  Ja todella loistava idea tää leikkipuisto treeni! Meilläkin neidit tekee perässä sen mitä isot edellä. Mahtava, että lapset näkyy pitävän liikunnan elämään kuuluvana!
  Mutta aivain huikean iso kiitos sulle tästä blogista!

  1. Tällainen palaute on parasta mitä voin saada. Juuri tämän takia haluan blogia pitää, että samassa elämäntilanteessa olevat (erityisesti) saavat vinkkejä.

   Iso kiitos siis sinulle kommentista! <3

 3. Leikkipuistoissa näkee ihan likaa omissa maailmoissaan haahuilevia aikuisia luurit kädessään.
  Enemmän pitäisi aikuistenkin aktivoitua leikkipuistoissa lastensa kanssa hengaillessa.
  Leikkipuistojen “laitteet” sopii mielestäni loistavasti kuntoiluun.
  Tietenkin järkeä saa käyttää missä ja miten kuntoilee, ettei riko mitään tai jos lapset jonottavat keinuun, niin ehkä siinä tapauksessa aikuinen voi siirtyä tekemään punnerruksiaan jonnekin muualle, kuin juuri siihen keinuun johon joku lapsi pyrkii.
  Odotan mielenkiinnolla kasaamaasi ulkona tehtävää treeniä.

  1. Samaa mieltä. Järkeä toki pitää käyttää, ettei estä lasten leikkejä, mutta usein siellä on ihan tyhjää.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *