Aamutreeni

Harrastan aamutreenaamista työmatkapyöräilyn ja -juoksun muodossa, mutta harvemmin jaksan olla niin reipas, että jaksaisin kuljettaa repussa salikamoja kaikkien muiden kamojen lisäksi. Tänä aamuna kuitenkin tein sen, koska olin sopinut Heidin kanssa treenitreffit puolikahdeksaksi Elixiaan.

Tässä kuvassa treeni on jo ohi.

Ennen lähtöä mulla oli tietenkin kiire, kamat etsimättä, reppu pakkaamatta, aamupalaa naamariin, kahvia, hammaspesu, pyöräilykamat niskaan ja pimeyteen pyöräilemään. Nyt on aamuisin jo ihan pimeää, että täytyy kaivaa heijastimet ja valot pyörään. Tai siinä ne on kiinni, mutta patterit ovat hyydähtäneet kesän aikana.

Sain lämmön päälle pyöräillessä, mutta salilla vielä yläkropalle lämpöä keppiä heiluttelemalla. Vähän arvelutti mitä treenistä tulee ihan jumisena. Heidilläkin oli alla reipas treeniviikko, mutta kun treenitreffit on sovittu, niin silloin treenataan. Ei kipuu, ei hyötyy.

Aloitettiin penkkipunnerruksilla. Heidi latoi ennätyspainonsa tankoon. Mä otin puolestani tänään vähän kevyemmin, ainakin alkuun.

Yritin vetää leukoja, mutta ei tänään oikein irronnut. Sain mä yhden rimpuiltua. 😀 Hyvänä päivänä olen saanut kolme. Näitä pitää oikeasti ruveta treenaamaan nyt kun olkapääkin sen sallii.


Rintaa flyna. Mulle uusi liike ja tulee kyllä jäädäkseen. Tehokas liike, vaikka tekniikka on kuvan perusteella vielä hakusessa.

Heidin puhtaampi versio samasta liikkeestä

Ranskalaisia punnerruksia. Näiden lisäksi teimme vielä ojentajia naruilla pään yli ja hauiksia naruilla.


Ei kipuu, ei hyötyy, ei duunii, ei tuloksii. You know?

Loppuun vielä kunnon niistot vatsoille. Tämä kuvan liike on ihan mun lemppari, tuo Bosu tuo vähän lisähaastetta. Tein eilen vatsoille aika hapottavat setit, niin nyt on vatsalihakset siinä kunnossa, että huomenna hengittäminenkin sattuu.

Tunti siinä hujahti hyvässä seurassa hikoillen. Ens viikolla todellakin uusiksi. 🙂

Kesto: 1 h 12 min
Syke: keski – 109 bpm, max – 148 bpm
Kalorit: 334 kcal

Aamutreenien jälkeen oli kyllä hyvä fiilis aloittaa työpäivä, vaikkakin tärisevin käsin. Tiedän jo valmiiksi, että olen huomenna kipeä.

Jos loppuviikon ottaisi vähän rennommin? Nyt on kuitenkin vasta 1,5 viikkoa maratonista. Toisaalta ihan hirveästi houkuttelis käydä kevyellä lenkillä. Ehkä sunnuntaina? Ihan tosi kevyesti, lupaan! Heidikin varoitteli, etten piiputa itseäni nyt ylikuntoon tässä kaikessa treeni-innossani.

6 thoughts on “Aamutreeni”

 1. Meillä on aamulenkkihaaste lokakuulle ja olen nyt kammennut itseni ylös joka toinen aamu 🙂 Eron huomaa kyllä heti lenkittömänä aamuna. Mietin, että jonain aamuna olisi kyllä kiva käydä vaikka salilla ennen töihin menoa. Meillä ei ole salilla noita tuollaisia liinoja, mutta olen haaveillut ostavani kotiin omat.
  Tykkään lukea blogiasi! Kiitos siitä 🙂
  Katja

  1. Eikö huomaa? Aamulla kun liikkuu luonnossa, niin siinä on jotakin sellaista, mistä saa paljon voimaa. Pyydä salihenkilökuntaa hommaamaan? Ei ne ole kalliit ja ne on tosi monipuoliset.

   Kiitos kun käyt ja tykkäät lukea, kiva kuulla! 🙂

 2. Wau, nostan hattua ja peukkua aamusalille 😀
  Mun on niin pitkään pitänyt alottaa aamusaleilut, jaksais paremmin työpäivän ja kivahan se ois, kun päivän treeni ois hoidettu jo aamulla alta pois. Mutta.
  Vielä en ole yhtenäkään aamuna päässyt sängystä ylös siihen aikaan, että kerkeisin salille.. kello soi jo muutenkin 6.15, niin sehän tarkottais sitä, että mun olis noustava jo viiden jälkeen..!
  Vaikka liukuva työaika mahdollistaa vähän myöhemmin töihin menon, niin kukonlaulun aikaan saa kyllä herätä, jotta ysiks olis työmaalla..

  Ehkä mä vielä joskus kuitenkin yllätän itsenikin 😉

  1. Aamutreenin onnistumisessa aikatauluttaminen on se haaste. Treeni ei voi olla kovin pitkä, että ehtii töihin ja tehdä täyden työpäivän, mutta hyvä puoli siinä on se, että se on sitten hoidettu aamulla ja illasta vapautuu aikaa muuhun. Herääminen on hankalaa. 😛

 3. Ihailen sussa sitä, etttä sulta löytyy aina treeni intoa oli kello sitten 6 aamulla 12 illalla 😀
  Oot laitellu useasti kuvian työ outfiteistasi ni mielenkiinto on herännyt, että mitäs duunia teet?? 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *