Treenipainot

Minulta kysyttiin Instagramin puolella minkälaisilla painoilla treenaan. Hymähdin, koska muistin, kuinka blogin alkuaikoina kirjoitin jokaisen treenin jokaisen toiston ja painon blogiin. Kerroin myös treenin keston, keskisykkeen ja kalorinkulutuksen. Blogi oli tuohon aikaan enemmän treenipäiväkirja.

Viime vuosina en ole kirjannut treenipainoja blogiin enkä edes itselleni muistiin, vaikka syytä olisi, sillä en muista edes seuraavana päivänä mitä edellisenä päivänä tein salilla. Joka kerta pähkäilen kuinka paljon painoa siihen tankoon nyt kannattaa ladata. Yleensä mies muistaa minun treenipainot paremmin kuin minä. Onneksi sentään keskityn treeniin silloin kun treenaan.

Syksyn treenien alettua päätin opetella jälleen uusia tapoja ja kävin ostamassa vihkosen treenikassiin, johon kirjaan ylös tekemäni treenit, toistot, sarjojen määrät ja painot.

Olen nyt pyrkinyt tekemään kolme lihaskuntotreeniä viikossa, jonka lisäksi teen aerobista treeniä 5-7 tuntia viikossa, joka sisältää koulumatkapyöräilyt, juoksut ja uintitreenit. Aerobinen treeni on pääosin kevyttä tai todella kevyttä, eli sellaista peruskuntoa kohottavaa/palauttavaa. Lihaskuntotreenin ohella teen aina liikkuvuusharjoitteita ja erityisesti nyt, kun teen Jopen Limitless Mixed -valmennusohjelman mukaan, johon kuuluu nämä molemmat.

Ennen valmennuksen aloittamista täytyi tehdä alkutestit. Samat testit tehdään valmennusjakson loputtua. Järkytyin. Sain tehtyä vain 17 punnerrusta. Tosin punnerrukset tehtiin siten, että rinta piti laskea maahan asti ja nostaa kämmenet lattiasta. Mutta silti. Ennen saatoin tehdä 50 punnerrusta putkeen ihan heittämällä.

Kesän löysäily on tehnyt tehtävänsä. Ei silti harmita. Kesä oli kiva ja ihanan rento ja lihaskunto kasvaa äkkiä, kun jaksaa vain käydä treenaamassa.

Onko nyt se hetki, kun mun täytyy julkisesti kertoa minkälaisilla painoilla aloitin syksyn treenit?

Treenipainot
Teen 8-12 toistoa/liike.

Syväkyykky: 40–50 kg (lisään painoja aina seuraaviin sarjohin)
Maastaveto: 45–60 kg

Leuanveto ilman vastuskumia: 2 kpl

Kulmasoutu: 30 kg (vaivoin)
Hauiskääntö: 9 kg/käsi
Pystysoutu: 20 kg (tuntui raskaalta)

Alataljasoutu: 45 kg
Ylätalja kapealla otteella: 50 kg

Penkkipunnerrus käsipainoilla: 15 kg/käsi
Pystypunnerrus käsipainoilla: 12 kg/käsi

Treeneihin sisältyy yllä listaamien liikkeiden lisäksi paljon kehonpainolla tehtäviä liikkeitä, mutta en halua paljastaa treenejä sen tarkemmin, koska se on osa valmennusta.

Haluan myös muistuttaa, että omia treenipainoja ei kannata vertailla toisten treenipainoihin. Jokainen tekee treenit oman kehonsa asettamien rajojen mukaan ja jokainen treenaa myös hiukan erilaisten tavoitteiden mukaan. Toinen treenaa voimaa, toinen pysyäkseen terveenä, joku muokatakseen ulkonäköä.

Minä olen harjoitellut säännöllisesti yli kymmenen vuotta lähinnä omaksi iloksi ja kuntoa ylläpitääkseni. Välillä on ollut kausia, kun olen halunnut saada lisää voimaa ja joskus vuosia sitten treenasin ulkonäön vuoksi. Vaikka kesällä pidin taukoa lihaskuntoharjoittelusta, olen kuitenkin liikkunut. Omaan tasooni nähden treenipainot on heikot, mutta jokaisen täytyykin verrata vain itseensä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *