Älysähköhammasharja opetti minut pesemään hampaani oikein

*Mainos: Oral-B Genius X

Olen käyttänyt sähköhammasharjaa viimeiset 20 vuotta, mutta vasta älysähköhammasharjan myötä opin pesemään hampaani oikein. Kuulostaako hassulta tai uskomattomalta? Ehkä, mutta näin se vain meni.

Minulle suuhygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa hyvinvointiani ja itsestä huolehtimista. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Ennen en ymmärtänyt, kuinka suuri merkitys suuhygienialla on hyvinvointiin.

On aivan kamala tunne, jos tietää, että henki haisee. Jos minulla on tällainen tunne, tehostan hammasvälien lankaamista ja kiinnitän huomiota siihen, kuinka ajatuksella hampaitani oikein harjaan. Helposti kiireessä pesee hampaat vähän sinnepäin ja tuolloin pääasia on vain se, että suuhun tulee raikas maku. Jos tehostaminen ei riitä ja tunne vain jatkuu, varaan ajan suuhygienistille.

Moni suhtautuu suuhygieniaan vähän välinpitämättömästi, mutta ei kannattaisi. Tiesitkö, että huono suuhygienia on iso terveysriski ja voi aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia? Suussa pesivät tulehdukset voivat olla vaarallisia ja aiheuttaa pahimmillaan verenmyrkytyksen. (Lähde: Terveyskirjasto) Kuulostaa ehkä pelottelulta, mutta yllättävän monella on suussaan krooninen tulehdus. Ei ole normaalia, jos ikenet vuotavat jatkuvasti verta tai suussa on kipua tai muita epäilyttäviä tuntemuksia. Tällöin kannattaa varata aika hammaslääkärille.

Neljä minuuttia päivässä on lyhyt aika. Tämä aika riittää hyvään suuhygieniaan. Saman ajan käyttää helposti jonkun tyhjänpäiväisen videon katsomiseen. Suuhygienia ei vaadi kovin paljoa, mutta on todella tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Minä en koskaan mene nukkumaan pesemättä hampaitani ja puhdistamatta kasvoja, eikä päivä myöskään käynnisty ilman samaa rutiinia.

Miten älysähköhammasharja opetti pesemään hampaani?

Sähköhammasharja on kiva ja helppo kapistus, mutta sitäkin voi käyttää väärin. Monesti näkee, miten joku pesee hampaitaan sähköhammasharjalla kuin pesisi manuaalisella harjalla, eli heiluttaa harjaa suussaan vimmatusti edestakaisin. Tai pitää hammasharjaa suussaan vähän sinnepäin ja juttelee samalla mukavia. Sähköhammasharjassa harjakset pyörivät ja hoitavat harjauksen, jolloin harjalla ei tarvitse harjata, vaan hammasharjaa kuljetetaan suussa hampaalta toiselle.

Kuten kerroin, Oral-B Genius X -sähköhammasharja opetti pesemään hampaani oikein. Oral-B Genius X on Oral-B:n ensimmäinen tekoälyä hyödyntävä sähköhammasharja. Tekoälyn avulla hammasharja on oppinut tunnistamaan tuhansia pesutapoja, joiden avulla hammasharja oppii tuntemaan myös minun harjaustapani ja antaa minulle vinkkejä, kuinka voisin pestä hampaani vieläkin paremmin. Oral-B:llä on sovellus, joka yhdistetään bluetoothin avulla hammasharjaan. Sovellus antaa tiedon, kuinka hampaidenpesu sujui ja kertoo jäikö joku kohta suussa pesemättä.

Kun otin Oral-B Genius X -hammasharjan käyttööni, pesin muutaman kerran hampaani sovelluksen avulla, jotta opin näkemään pesenkö hampaat riittävän hyvin. Sovellus näyttää ruudulla hampaat, jotka muuttuvat valkoiseksi sen merkiksi, että kyseinen kohta on pesty riittävän hyvin. Olin ajatellut, että osaan pestä hampaat riittävän hyvin ja joka puolelta, mutta aika nopeasti opin ne kohdat, joita en pessyt tarpeeksi hyvin.

Sovelluksen avulla voi myös määritellä värähtääkö hammasharja osioiden vaihtumisen merkiksi neljä vai kuusi kertaa. Tämä ominaisuus on mun mielestä yksi parhaimmista. Harva osaa arvioida, milloin puoli minuuttia on tullut täyteen. Hammasharjassa on myös pesun aikana valo, jonka värin voi valita useista eri vaihtoehdoista.

Meidän perheessä hammasharjaa käyttää koko perhe. Sovelluksen avulla voin valvoa myös sitä, miten lapset pesevät hampaitaan. Eräänä aamuna minua huvitti, kun kännykkääni tuli ilmoitus, että peset hampaita liian kovaa. Kuulin kauempaa hammasharjan surinaa. Joku lapsista oli vessassa pesemässä hampaitaan. Sovelluksen avulla on hyvä opettaa myös lapsia pesemään hampaitaan paremmin. Monesti vanhemman paasaaminen menee ihan ohi ja vain ärsyttää, mutta sovellus on paljon kivempi ja neutraalimpi opettaja.

Sovellus antaa palautteen, kuinka hampaiden harjaus sujui.
Sitten kun kaikki hampaat ovat valkoisia harjaus on tehty hyvin.

Saan antaa teille lukijoille aikamoisen tarjouksen: Saatte 35 euron alennuksen Gigantin verkkokauppaan, kun ostatte Oral-B Genius X -hammasharjan. Alennuskoodi on: GENIUSX (huomaa isot kirjaimet) ja koodi on voimassa 30.10.2019 asti. Pääset ostoksille tästä.

Pakkauksen mukana tulee älysähköhammasharja, kaksi harjaspäätä, lataustelakka kotiin, hammasharjojen säilytyskotelo (yllä kuvassa) ja tyylikäs lataava matkakotelo (kuvissa näkyvä musta kotelo), jossa on myös USB-latausmahdollisuus jollekin toiselle laitteelle. Tämä sähköhammasharja on jokaisen euron arvoinen hankinta ja hyvä lahjavinkki vaikkapa isänpäiväksi. Hammasharja on kaiken hyvän lisäksi myös tyylikkään näköinen.

 

Ps. Suosittelen myös tuota Oral-B Gun Enamel & Repair -hammastahnaa. Siitä jää pitkäksi aikaa suuhun raikas maku ja ihan kuin siitä jäisi hampaisiin suoja likaa vastaan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *