Mitä Kasvoklinikalla tehdään?

*Mainos: Skin Room / Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka
(ei maksettu mainos)

Olen innokas testaamaan kaikkea uutta. Pitkäaikainen kosmetologini Minttu kutsui minut tutustumaan Skin Room -kauneushoitolansa uutta Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -palvelua. Halusin tietysti kokeilla tätä. En ottanut etukäteen selvää, minkälaisesta jutusta on kyse, vaan menin kokeilemaan uutta palvelua avoimin mielin.

Menin ensimmäiselle Method Putkisto Kasvoklinikka -käynnille päänsärkyisenä. Olin miettinyt, että peruisin käynnin ikävän yltyvän pääkivun vuoksi. Olen kärsinyt vastaavista päänsäryistä teini-iästä lähtien. En perunut käyntiä, vaan päätin hypätä lähijunan kyytiin ja suunnata Keravalle.

Mitä Method Putkisto 3D Kasvoklinikalla tehdään?

Method Putkisto Kasvoklinikka ei ole sellaista, että maataan hoitopöydällä selinmakuulla, rentoudutaan ja toinen hoitaa sinut kuntoon, vaan tässä istuimme Mintun kanssa vastatusten ja minä “hoidin” itse itseäni Mintun ohjeiden mukaan.

Aloitimme siitä, että opettelin kannattelemaan päätäni oikein. Someniska tekee ryhdille tuhoja ja pää roikkuu painavana liian edessä. Ei ole ihmekään, jos kärsii päänsäryistä ja niska-hartia-oireista. Opettelin tunnistamaan sen, miltä kehossa tuntuu pään virheasento ja kasvojen lihasten kireystilat.

Teimme tunnilla kasvoille muutamia erilaisia harjoituksia. Painelin kasvoja ja kääntelin päätä Mintun neuvojen mukaan. Aloitimme ensin kasvojen toiselta puolelta, jonka jälkeen katsoin peiliin ja nauroin hämmästyneenä. Hoidettu puoli kasvoista oli ilmeeltään aivan toisenlainen – ilme oli kirkkaampi ja kasvot olivat hoidetulta puolelta kohonneet. Method Putkisto Kasvoklinikan esitteissä lukee, että hoitojen avulla saa “luonnollisen kasvojenkohotuksen”. Jos olisin lukenut esitteen etukäteen, olisin varmasti nauranut ja saattanut jättää menemättä.

Method Putkisto Kasvoklinikalla kasvojen lihaksiin saadaan eloa erilaisin harjoituksin ja paineluin. Samalla ajatellaan kehoa kolmiulotteisesti. Kuinka usein treenaat kasvojen lihaksia? Kehon muita lihaksia treenataan tietoisesti viikottain, mutta minä treenasin ensimmäistä kertaa elämässäni kasvojen lihaksia vasta viime syksynä ensimmäisellä Method Putkisto Kasvoklinikka -käynnillä.

Mitä opin?

Olen käynyt viime syksyn jälkeen muutaman kerran Mintun luona Method Putkisto Kasvoklinikalla ja joka kerta olen oppinut jotakin uutta. Olemme tehneet liikkeitä myös jumppamatolla, jonka avulla tietoisuus kehostani on lisääntynyt. Olen tehnyt paljon töitä kroppani kanssa ja olen aika tietoinen siitä, mitä kehossani milloinkin tapahtuu, mutta koskaan ennen en ole ajatellut itseäni sisältä kolmiulotteisesti.

Heittäydyn helposti uusien asioiden äärelle ihan täysillä, enkä tässäkään yhtään pyristellyt vastaan. Minulle nämä hoidot ovat olleet jollakin tavalla myös terapeuttisia. Ehkä tämän vaikutelman tekee se, kun tunnin ajan keskittyy niin kovasti oman kehon tuntemuksiin ja kehon antamiin signaaleihin ja on koko hoidon ajan omassa kuplassa. Samalla tulee kuulosteltua itseään hiukan syvemmältäkin.

Opin Method Putkisto Kasvoklinikalla hyvät taidot hallita kasvojani paremmin ja sain pienet niksit, joiden avulla saan arjessa nopeasti rentoutettua kasvojen lihakset. Ensimmäisellä käyntikerralla aivan pienillä jutuilla pääkipu lähti kokonaan pois. Olin aivan hämmästynyt, kun olin tottunut siihen, että vastaavat päänsäryt saa pois, joko kovilla kipulääkkeillä tai perusteellisella hieronnalla. Kasvoklinikalla tekemämme liikkeet olivat hienovaraisia ja pieniä.

Kuten kaikissa kehon kiputiloissa, ongelmat ovat aina monitahoisia ja ne lähtevät ketjureaktiona. Ongelman perimmäinen syy on välillä vaikea löytää, siksi olisi hyvä kuulostella vartaloa laajempana kokonaisuutena.

Method Putkisto Kasvoklinikka auttoi purentaongelmiin

Vähitellen opin pois jatkuvasta purentalihasten kiristelystä. Huomasin, että olin jatkuvasti purrut hampaitani yhteen enkä ollut aiemmin tiedostanut tätä. Opin tunnistamaan ne hetket, jolloin purin hampaita yhteen ja opettelin tietoisesti rentouttamaan suun ja pitämään hampaat erossa toisistaan. Suun luonnollisessa asennossa hampaat eivät saisi koskettaa toisiinsa.

Sain viime vuoden lopulla avukseni myös yöllä käytettävän purentakiskon. Joku someseuraajistani sanoi tuolloin, että purentakisko ei ole oikotie onneen, vaan pitäisi tunnistaa syy narskuttelun ja puremisen taustalla. Tuo kommentti ärsytti mua hiukan, koska olin iloinnut vähentyneistä päänsäryistä ja kuvittelin, että homma on nyt purentakiskolla ratkaistu. Huomasin tuolloin, että purentakiskosta huolimatta aamuisin purentalihakset olivat kipeät.

Jatkoin purentalihaksien rentoutusharjoituksia ja niiden hetkien tiedostamista, jolloin purin hampaita yhteen. Turvauduin öisin kuitenkin purentakiskoon, enkä uskaltanut nukkua yhtään yötä ilman sitä, kunnes jonakin yönä unohdin laittaa kiskon suuhuni. Heräsin aamulla ilman päänsärkyä eikä purentalihakset olleet kipeät.

Ajattelin uskaltaa kokeilla nukkua muutaman yön ilman kiskoa ja katsoa mitä tapahtuu. Tuosta on nyt mennyt pari kuukautta eikä päänsäryt ole palanneet. Päänsärkyjen poistumiseen on varmasti auttanut myös se, että sain uudet silmälasit oikeilla vahvuuksilla, joita käytän nyt koko ajan. Mutta olen myös oppinut pitämään kasvojeni lihakset rentoina ja pään sille kuuluvalla paikalla, eli ryhdikkäänä rangan jatkeena.

Kaiken tämän yhteisvaikutuksesta jatkuvat joka viikkoiset päänsäryt ovat pysyneet poissa. Tämä kohentaa huomattavasti mun elämänlaatua.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikkaa, mikäli sulla on kireystiloja ylävartalossa. Mulle tämä hoito toimii myös stressin lievittäjänä. Mikäli Kerava ei ole sulle mahdottoman matkan päässä, niin Skin Roomissa käyminen on kaiken vaivan arvoista. Sieltä saa toki myös erilaisia kasvohoitoja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *