Kiitollisuuden aiheet juuri nyt

Anna-lehden somessa on menossa 21 päivän kiitollisuushaaste. Tänään on menossa haasteen kolmas päivä. Päätin ottaa haasteen vastaan ja ajattelin nyt pohtia hiukan kiitollisuutta. Katso kiitollisuushaasteen ohjeet linkistä.

Olen huomannut, että sanon aika usein olevani jostakin kiitollinen. Kirjoitettuani tai sanottuani tuon sanan pysähdyn aina hetkeksi miettimään. Olen aidosti usein kiitollinen pienistäkin asioita, mutta pelkään että sana menettää merkityksensä, jos sitä käyttää liikaa. Tämä sana saattaa aiheuttaa ihmisissä vastareaktion. Nykyään kaikki on superkivaa, superihanaa, huippuhyvää… Tuntuu, että ilman ylisanoja mikään ei ole mitään. Siksi mietin, onko kiitollisuus-sana aina paras kuvaamaan sitä tunnetta, jota olen sanomassa.

Kiitollisuuden aiheita on hyvä pysähtyä miettimään aina aika ajoin. Mielestäni aina on aihetta kiitollisuuteen, vaikka elämässä olisi kuinka vaikea ja kurja vaihe menossa, asioista löytyy aina valoisampikin puoli. Välillä niitä hyviä asioita on vaikea nähdä, jos elämä moukaroi joka suunnasta. Eikä aina jaksa olla kiitollinen. On myös vaiheita, että elämä on pelkkää mustaa eikä piristy mistään, vaikka kuinka yrittäisi pinnistellä. Sen mielentilan nimi on masennus, se on sairaus.

Hyvistä asioista itsensä muistuttaminen ja niiden äärellä fiilistely kohottaa mielialaa. Olen huomannut, että kiitollisuus elämän pieniä ilonaiheita kohtaan lisää onnellisuutta ja hyvinvointia. Kiitollisen suhtautumisen voimin jaksaa paremmin vastoinkäymisiä.

En ole sitä koulukuntaa, joka kehottaa siivoamaan elämästä kaikki ikävät asiat pois ja välttelemään kaikkea negatiivista. Mielestäni vaikeat asiat, tilanteet ja ihmiset kannattaa kohdata rohkeasti ja käsitellä läpi tilanteista nousevat tunteet. Näitä tunteita tarkastelemalla oppii tuntemaan itsensä paremmin ja löytää sisimmästä kumpuavat arvot ja asenteet. En kuitenkaan kannusta ylläpitämään ihmissuhteita, jotka saa sinut voimaan huonosti. Kuluttavat, ahdistavat ja vaikeat ihmissuhteet saattaa viedä elämänilon ja itseluottamuksen.

Vaatteet: Jack Wolfskin* | Kengät: Lowa*
*saatu (olen molempien brändien ambassador)

Kiitollisuuden aiheet juuri nyt:

  • Mun kaikki perheenjäsenet ovat terveitä ja elossa. Eilen sattui Nairobissa terrori-isku. Veljeni oli samana aamuna palaverissa tuossa rakennuksessa, jossa isku tapahtui.
  • Minun oma uusperheeni on ihana. Meillä on ihan omat kuviot, vitsit ja rutiinit ja nämä sopivat juuri meille. Uusperhe-elämä on löytänyt sopivat uomat näin neljän vuoden harjoittelun jälkeen.
  • Minulla on mahdollisuus opiskella. Suoritan parhaillaan AMK-opintojen vihoviimeistä lukukautta. Vihdoinkin saan korkeakoulututkinnon! Tämä on mulle tosi iso juttu. Opiskeleminen on ollut aivan mahtavaa. Jos opiskelemisesta maksettaisiin palkkaa, voisin tehdä tätä ikuisuuksiin. Olen utelias ihminen ja haluan jatkuvasti oppia uutta. Toisaalta, valmistun ammattiin, joka vaatii jatkuvaa uuden opettelua ja asioiden tutkimista. Tuntuu omalta jutulta.
  • Olen onnellinen parisuhteesta, jossa saan olla itsenäinen. Minulla on turvallinen ja hyväksytty olo.
  • Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki on tosi hyvin! Iloitsen tästä hetkestä enkä pelkää seuraavaa vastoinkäymistä.

* * *

Mistä sinä olet kiitollinen juuri nyt?

2 thoughts on “Kiitollisuuden aiheet juuri nyt”

  1. Itsekin aina välillä pysähdyn miettimään, mitä kaikkea omistan jo ja mitä olen saanut kokea. Liian usein joidenkin asioiden, ihmisten jne arvon huomaa vasta kun ne on menetetty.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *