to top

200 kilometriä maastopyöräilyä viikonlopun aikana

Työkaverini kysyi minulta maaliskuussa, lähtisinkö elokuussa Saariselälle maastopyöräilykilpailuun. Vastasin samantien kyllä ennen kuin olin perehtynyt tapahtumaan tai maastoon tai edes kilpailun matkan pituuteen.

Seuraavaksi rupesin miettimään kenet saisin haastettua mukaan tempaukseen. Tässä vaiheessa tiesin jo, että Saariselkä MTB on pyöräilytapahtuma, jossa pyöräillään kolmena perättäisenä päivänä lähestulkoon 200 kilometriä. Fitness- ja sporttibloggaajia löytyy joka oksalta, mutta en tiedä montaakaan, joka pystyy edes harkita tuollaiseen suoritukseen ryhtymistä, joten ainoa nimi joka nousi mieleeni oli Heidi. Heidi on melkein yhtä pöhkö kuin minä ja sanoi heti, että “joo, lähden”.

Pyörien valitsemiseen ja sopivien löytämiseen meni paljon aikaa ja lopulta kävi niin onnellisesti, että ostin pyörän ihan itselleni. Ahh. Kävimme koeajamassa täysjoustoa, jäykkäperää ja vaihdoimme lukuisia sähköposteja. Vihdoin ja viimein viime viikolla saimme pyörät itsellemme ja pääsemme aloittamaan treenit ihan todenteolla. Vielä on reilu kuukausi aikaa hioa kunto kohdalleen.

Pyöriksemme valikoituivat Cube LTD SL:t. Olen nyt polkenut muutaman kymmenen kilometriä omalla maastokiiturillani ja ai että se onkin hyvä! Yhden rantareittien polkulenkin olen käynyt vetämässä ja totesin maastopyöräilyn aika haastavaksi, mutta hurjan hauskaksi! Sykkeet nousee tappiin jo jännityksestä.

Nyt mua suoraan sanottuna hirvittää edessä oleva koitos. Meillä ei ole kummallakaan kokemusta maastopyöräilystä, joten en osaa  yhtään arvioida kuinka paha rupeama meillä on edessä. Tapahtuman sivuilla kerrotaan, että reitti ei ole kauhean tekninen, mutta kilometrien puolesta voisin kuvitella, että ihan kevyestä rupeamasta ei ole kyse. Bonuksena tietysti ne tunturimaisemat.

Onneksi Atte Sakari lupautui jalomielisesti opettamaan meille maastopyöräilyä, joten ensi maanantaina pääsemme ottamaan tuntumaa maastoon ihan oikeasti. Pidän teitä ajan tasalla treenien etenemisestä. Pysykää kuulolla.

* * *

Pyöräilytapahtuman osallistumiset meille tarjoaa Saariselkä MTB
Majoitukset tarjoaa Santa’s Hotel Tunturi Saariselkä
Matkat kustantaa Evoke Energy

 • Laura K.

  Varmasti huikea reissu, huh!

  July 11, 2016 at 8:02 pm Reply
 • Ulla

  Wau, onnea koitokseen! Matka on varmasti raskas vaikka ei kovin tekninen olisikaan.

  July 12, 2016 at 10:06 am Reply
 • Marika/Hirveetä menoa

  Vau, mitä heitttäytymistä! Ihailen – ja seuraan innolla miten reissunne sujuu! Itse haaveilen pyöräilyreissusta Ahvenanmaalle, mutta se on ihan erilaista pyöräilyä. Tsemppiä matkaan! =)

  July 12, 2016 at 7:17 pm Reply

Leave a Comment