Into piukassa

Oon niin innoissani tästä uudesta blogista, että haluaisin vain koko ajan kirjoittaa tänne. En ole ehtinyt valmistelemaan mitään uusia postauksia. Postausaihioita toki on pyörinyt mielessä. Ajatukset kirjoittamisesta on jännästi laajentunut. Yhtäkkiä tekee mieli kirjoittaa vähän enemmän ja eri tavalla. Otta kantaa, pohtia, kirjoittaa hyvinvoinnista vähän syvällisemmin. Mutta mietin mitä te haluaisitte lukea tai nähdä blogissani? Minkälaiset jutut teitä kiinnostaa? Lisää videoita? Mistä aiheesta? Jatkoa endorfiinikylässä-videosarjalle? Kauneudenhoitoa? Hiustenhoitoa? Treenivinkkejä? Mielipiteitä? Syvällisempä pohdintaa?

Blogin siirron yhteydessä viimeisimmät kommentit eivät valitettavasti siirtyneet. Siirtyneisiin kommentteihin vastasin hetki sitten. Antakaa ihmeessä palautetta blogin ulkoasusta, toiminnallisuudesta ja kaikesta. Voisin arpoa vastanneille jonkin pienen yllätyslahjan.

Eilen oli aivan huikea treeni. Sen ukrainalaisen painonnoston olympiavoittajan treeniohjelmat toimii ihan hämmästyttävällä tavalla. En ole montaakaan kertaa tehnyt esimerkiksi tempausta, mutta nyt se yllättäen alkaa sujua ja eilinen kyykkyenkkakin tuli aivan yllätyksenä. Sanoin Ramille ennen treeniä, että mun maksimi syväkyykyssä on 60 kg (en ollut koskaan kyykännyt vastaavalla painolla syvästä), mutta sainkin sitten kyykättyä 70 kiloa peräti kaksi kertaa. Vitsit mikä fiilis! 🙂 Tällä viikolla oon tehnyt lähes kaikissa liikkeissä ennätykset. 🙂 Olen käynyt salilla nyt vasta ihan muutaman kerran, siltikin tällaiset tulokset! Tulee mieleen, että pitäiskö sitä joskus kokeilla jotakin urheilulajia ihan tosissaan? Mitäköhän sitten tapahtuisi?

Sain yhteistyökumppanilta WobleFit-geenitestin, jossa katsotaan geeneistä mitkä edellytykset mun geenien perusteella on mihinkin urheilulajiin. Testin perusteella saan tarkan analyysin neljästä harjoitteluun vaikuttavasta geenistä seuraavilta osa-alueilta: palautuminen, hapenottokyky, kestävyys-/voimaominaisuudet ja aerobinen kunto. Tosi mielenkiintoista! Teen testin ensi viikolla ja kirjoittelen sitten tuloksista, kunhan saan ne käsiini.

Mutta nyt, hyökätkää kommenttiboksiin kertomaan palautetta, olisin siitä tosi kiitollinen. 🙂 Päätän arvonnan viikon päästä sunnuntaina.

55 thoughts on “Into piukassa”

 1. Mulla kiinnostais postaus treenivaatteista. Millaiset trikoot sun mielestä on toimivimmat salilla, mitkä oikeasti pysyy päällä ilman ylöskiskomista? Entä tykkäätkö hikoilla huppareissa vai vaikkapa kevyemmissä topeissa? Onko joku merkki yli kaiken? Mun on tosi vaikea löytää hyviä trikoita, niin kaikki vinkit treenivaatteisiin ois hyödyllisiä 🙂

 2. Heippa! Tykkään tosi paljon blogin ulkoasusta! Aivan huippu! 🙂 Ja uskon, että sormet syyhyää kirjoittamaan, kun on ehkä vapaammat kädet! Sun pohdiskelemat aihepiirit kuulostaa hyviltä..anna mennä vaan! Innolla luetaan varmasti! 🙂

 3. Hei Elina,

  Löysin aikanaan blogisi lenkkeilyyn ja saleiluun hurahdettuani. No, sittemmin sohvaperunaelo on kutsunut allekirjoittanutta enemmän mutta blogissasi käyn edelleen päivittäin kurkkaamassa, josko sinne olisi tullut uutta kivaa. Tämä johtuu blogisi positiivisesta hengestä ja siitä, että pohdiskelet monipuolisesti urheilun ulkopuolisiakin asioita. Lisäksi pidän kovasti kirjoitustyylistäsi. Mistä tahansa aiheesta kirjoitatkin, teet sen selkeästi ja sujuvasti, huumoria unohtamatta.

  Postauksia toivoisin mielipiteistäsi ja pohdinnoistasi, ajatuksia elämästä yleisesti. Videot ovat myöskin tervetulleita!

  Onnea uuteen blogiin ja uuteen elämänvaiheeseen – tuokoon tulevaisuus kaikkea hyvää tullessaan! 🙂

  1. Kiitos, et usko miten kivalta kommenttisi tuntuu. 🙂

   Koitan vastata toiveisiisi blogin sisällön osalta. Nyt tuntuu helpommalta tarttua erilaisiin aiheisiin, kun vastaan täysin itse sisällöstä.

 4. Mua kiinnostais kuulla tarkemmin teidän vaelluvarusteista. Retkikeittimestä, vaatteista ja muusta rinkan sisällöstä. Otse olen ensikesänä lähdössä ekalle vaellukselle.

 5. Kiva tämä uusi ulkoasu! Vaellusjutut täälläkin kiinnostaa, mutta erityisesti toivon videopostauksia. Ne on kivaa vaihtelua 🙂

 6. Endorfiinikylässä -videoille ehdottomasti jatkoa, muutenkin videoita mielellään lisää. Myös treenivälineistä ja retkivarusteista kokemuksia ja suosituksia. Treenipostauksistasi saa myös kaiken kaikkiaan lisää motivaatiota itselle. Erityisesti juoksijan lihasvoimaharjoittelu ja juoksuharjoittelun rytmitys vuositasolla kiinnostaa.

 7. Haluaisin lukea siitä, miten toivuit masennuksesta. Kuinka kauan siinä kesti, mitä vaiheita siihen kuului ja mitä kaikkea toipumisprosessi piti sisällään. Millaisena ajanjaksona näät nyt masennuksen ja toipumisen? Mitä masennus opetti, mitä oivalsit?

  Itselläni diagnosoitiin tällä viikolla pitkäaikainen masennus. Mieli on kurja, synkkä ja apea, mutta olen kuitenkin pystynyt selviämään arjesta kaikesta huolimatta. Halu mennä tästä synkkyydestä läpi on todella kova, mutta aikaa se varmasti vaatii. Kaikenlainen vertaistuki ja tieto siitä, että tästä sairaudesta voi parantua auttaisi minua nyt kovasti.

 8. Ihan huikee tää uus pohja!! 🙂 uudella innolla uuteen osotteeseen, Jes! Must endorfiini kylässä oli tosi symppis, sitä mielellään lisää. Ihanaa, kun aistii kuinka innoisssaan oot!
  Jatka samaan malliin ?

  1. Kiitos, kiva kun tykkäät! 🙂

   Koitan jatkaa tuota sarjaa, kunhan saan ajankäyttöni taas näppeihin. Nyt työnhaku on vienyt paljon energiaa. 🙂

 9. Sun mainitsemat aiheet kuulostaa hyviltä. Pintaa syvemmälle olis myös kiva nähdä. Olis kiva myös kuulla sun taustoista ylipäätään, mutta myös siitä, ootko ollut aina urheilullinen ja jos et, miten susta on tullut noin pro. ?

  Millaiset ruokailutottumukset sulla on tai mitä mieltä olet ravintoon liittyvistä jutuista? (Lisäravinteet?, Sokwrittomuus? Tms. )

  Millaisia vammoja/oireita sulla on ollut ja miten oot niistä päässyt? Itsellä nyt kroppa reistailee (mm. plantaarifaskioosi) ja se alkaa pikkuhiljaa masentaa! Tällaisia kaikkia tuli mieleen.

 10. Moikka Elina ?
  Mahtava blogi sulla ja ihana elämänasenne! Sun positiivisuus tempaisee tarinoihin mukaan!
  Mua kiinnostaisi kuulla sun arjesta, kuinka rytmität työn, perheen, vapaa-ajan, urheilun jne! Itsellä tuntuu välillä että vuorokauden tunnit ei riitä ? Arki on hektistä ja vaikka liikunnasta saa ihanan fiiliksen, liikat jää välillä ajanpuutteen takia väliin! Entä palautuminen/kehonhuolto? Monta tuntia viikossa harrastat liikuntaa? Ja vielä ravinnosta, miten rytmität sen liikunnan kanssa?

 11. Onnea uudelle blogille! Olen lukenut kirjoituksiasi aikalailla alusta saakka, vaikken kommentoinut olekaan, kiitos siis jo tähänastisesta! Nythän sinulla on mahdollisuus kasvattaa tästä ihan omannäköinen media, ja kirjoittaa vain asioista joihin itse uskot. Yksi idea, joka tuli mieleen, on sellainen säännöllinen editoitu kooste liikunta- ja kuntoilupuolen uutisista, ilmiöistä ja trendeistä. Tunnet niin paljon eri lajien ihmisiä ja seuraat alaa, että varmasti voisit olla hieno tiedon jakaja meille muillekin! Siinä olisi todellista arvoa ainakin minulle! Saisi ideoita ja ajatuksia joihin ei muuten törmäisi. Keep up the good work!

 12. Onnea uuteen omaan blogiin!

  Samaan aikaan raikas ja tyylikäs ulkoasu näyttää hyvälle ja selailu toimii näppärästi puhelimella, mikä on mulle lukijana tärkeintä.

  Toiveina voisi esittää erilaisia liikuntakokeiluja, vaikkapa jonkun liikuntalehden esittelemän treeniohjelman testaamista (jos sua kiinnostaa ne, mä ainakin luen, mutta en tuu kokeilleeksi), lyhkäisiä haasteita, positiivisuuden ja motivaation ylläpidosta, treenivaatteista, ruokaideoita (ne on iteltä aina loppu, joten ihan muiden perusruokailukin kiinnostaa) ja sitten niitä syvällisiä pohdintoja ja avauksia elämästä. Tästä ajasta olisi kiva jos saisit kirjattua ajatuksia ylös, nimittäin tosi moni saisi varmasti tukea, kun yt-neuvottelut on arkipäivää vähän joka puolella. Ja sitten olisi mielenkiintoista kuulla, että miten eron jälkeen teillä sujuu elämä ja miten lasten kulkeminen ja kaikki toimii, mutta ymmärrän, että aihe on tosi henkilökohtainen ja vaatii useammasta muusta ihmisestä kirjoittamista. Ja kun joulu lähestyy, niin vielä joululahjaideoita, joulunajan tapoja ja urheilusuunnitelmia. Kylläpäs näitä tulikin. ?

  1. Kiva kuulla, että blogipohja on mieleinen. Tämä on tärkeetä myös mulle.

   Hyvä ehdotus! Oon miettinytkin jotain vastaavaa. Olen aika kova innostumaan kaikesta ja sen vuoksi tällaiset testit olis kivoja. Saa heittää ehdotuksia treeneistä, joita voisin testata. 🙂

   Työllistymisestä, työnhausta ja rekrytointiprosesseista oon ajatellut myös kirjoitella. Pitää vaan ensin vähän vielä prosessoida asiaa.

   Eron jälkeisestä elämästä oon aika varovainen kirjoittamaan, koska aihealua koskettaa jo suhteellisen isoja lapsiani ja ex-miestäni, mutta voin yrittää kirjoittaa aiheesta jotenkin neutraalisti. Kasvattaminen ja vanhemmuus on myös aihe, josta oon miettinyt kirjoittaa.

   Kiitos myös muista hyvistä ehdotuksista, koitan kirjoitella mahdollisimman monipuolisesti jatkossakin. 🙂

 13. Hei. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Haluaisin nähdä tekniikkavideoita painonnostosta. Lisäksi olisi mukava lukea vinkkejä painonnoston aloittamiseen ja saada vaikkapa aloittelijan ohjelma.

  1. Kiitos toiveesta! Olen itse aika alkuvaiheessa koko painonnostoharrastuksessa, joten tekniikkavinkkejä en voi vielä oikein antaa. 🙂 Kehitysvideoita toki voin laittaa omista treeneistäni.

 14. Onnittelut uudesta blogista, näyttää tosi hyvältä (Sykesportista en oikein tykännytkään)!
  Mä tykkäisin lukea / katsoa videoita lisää siitä, kun kokeilet sulle uusia lajeja, ne oli tosi kiinnostavia juttuja.
  Täytyy mainita, että on aika hassua, että ylipäänsä olen jäänyt lukemaan tätä blogia, koska treenien suhteen ollaan tosi erilaisia. Mä en juokse, en harrasta vaellusta tai muutenkaan yhtään saman tyyppisiä treenejä kuin sinä, mutta silti jostain syystä tykkään lukea sun tekstejä.

  1. Kiva että tykkäät ja mahtavaa, että luet blogia, vaikka et itse harrasta samoja asioita. 🙂

   Eri lajien kokeilemisesta tykkään itsekin, joten koitan löytää aikaa tähän.

 15. Olen lukenut blogiasi muutaman vuoden ja hyvältä näyttää tämä uusi alusta. Itseäni kiinnostaa monipuolinen kirjoittelu treeneistä (juoksuun liittyvä varsinkin kiinnostaa). Pohdiskelua elämästä on myös mielenkiintoista lukea.

 16. Ulkoasu vaikuttaa selkeältä.
  Tuo saamasi testi, tuloksien kiinnostaa kovasti.
  Syvälliseen pohdiskelujen lisäksi olisi kiva saada juoksun aloitukseen vinkkejä.
  Joskus muistan vatsatreeni postauksen nähneeni, mutta eihän niitä koskaan voi olla liikaa?
  Eli jokin tehokas, suht nopea kokonaisuus muun treenin päätteeksi.
  Treenitekniikkavideot on ok, mutta muunlaisia en toivo.

  1. Kiitos!

   Kirjoittelen testituloksista heti kun saan niitä. 🙂 Itsekin odotan innokkaana minkälaiset tulokset sieltä tulee.

   Hyvä aihe, voisin kirjoitella piankin juoksun aloittamisesta. Muitakin konkreettisia treenivinkkejä voisin laatia.

  1. Mua jotenkin huvittaa toive ruokavaliosta, koska mun ruokavalio on niin tavallinen. Syön tavallista kotiruokaa, mutta ilman muuta mä voin tämän toteuttaa kuvineen. Pelkään vain, ettei ketään kiinosta se. 😀

 17. Omaa settiä vaan. Sun elämä, treeni, ruoka ja mielipiteet kiinnostaa. Perusarjessakin on varmaan aika paljon aineksia. Ei aina tarvitse olla uutta ja ihmeellistä.
  Oma suosikkilaji on juoksu, joten se kiinnostaa lajeista eniten. Myös siihen liittyvät remelit ja oheisharjoitteet esim. talvikauden lihaskuntotreenit.

  1. Kiitos, omalla linjalla jatkan toki, mutta on kyllä kiva kuulla, mitä te lukijat toivotte. Teiltä saa myös hirveästi hyviä uusia ideoita.

 18. Moi! Endorfiinikylässä-sarjaan ehdottomasti jatkoa, se oli todella innostavaa seurattavaa!! Ja sitten haluaisin myös kuulla siitä sinun hiihtoprojektistasi lisää! Onnea uudelle blogille!

 19. Hei, ja stemppiä uuteen alkuun!
  Toivoisin juttuja työmatkapyöräilystä ja tällä hetkellä loogisesti talveen varautumisesta yms. Muutenkin treenaaminen pyöräilyn kautta kiinnostaa, koska raajat ei juoksua kestä. Olen myös salaa unelmoinut polkupyörätietokoneista eli niistä kokemuksia, vertailuja, mitä vaan! Mutta tosiaan pyöräily on sydäntä lähellä. Ostin cyclocrossin sun innoittamana! Ja lisäksi kiinnostaa salitreeni. Miten yhdistää nämä kaksi järkevästi? Millaista ohjelmaa kannattaa tehdä? Tuosta vaan vauhtiin niin olen mukana!

  1. Kiitos, hyvä toive! Voisin kirjoitella talvipyöräilystä ja varustelusta. 🙂

   En tosin tiedä, mikä olisi järkevää treenaamista jos yhdistää juoksun ja lihaskuntoharjoittelun tai juoksun ja lihaskuntoharjoittelun. Voin kirjoitella oikeastaan vain omasta näkökulmastani, mutta teen sen toki.

 20. Tää uuden blogin ulkoasu on kiva, selkeä ja ihana värimaailma 🙂
  Oon monta vuotta seursnnut dun blogia, ja Sykesportin alla sun kirjoituksista tuli ehkä hiukan rajoittuneita, joten kiva jos nyt alat kirjoittamaan hieman vapaammin

 21. Onnea uudesta blogista! Selkeältä ja hienolta näyttää. Täytyy sanoa,etten oikein pitänyt sykesportista:(

  Kiinnostaa ihan sun oma elämä, perhe, treenit, syöminen ym. Eli siis ihan yleistä vaan.Kirjoitat niin hyvin joka asiasta ettei sen tarvitse olla mitenkään ihmeellistä.

 22. Onnea uuteen blogikotiin!
  Painonnosto kiinnostaa: miten päädyit juuri Oleksin ohjelmaan? Millaisia tavoitteita sulla on ohjelman suhteen?

  Ja vielä pakko kysyä että miten saa ammennettua ainaista reippautta ja uskoa omaan tekemiseensä? T. nimim. kolme vuotta räpiköinyt tempausta eikä oo yhtään kertaa vielä tähän mennessä tuntunut että sujuisi 😀

  1. Kiitos!

   Päädyin tuohon ohjelmaan ihan siksi, koska Rami oli sen jostakin löytänyt ja mä seuraan lampaana perässä. 😀

   Mulla on niin ihanan kannustava ja osaava valmentaja, joka saa mut uskomaan, että mä muka osaisin jotakin tai että olisin kehityskelpoinen yksilö. 😀

 23. Uusi blogisivustosi näyttää hyvältä. Onnittelut!

  Arjen kuulumisista on aina kiva lukea. Lapsiperhelogistiikka on varmaan useita kiinnostava aihe.
  Ramin versio vaelluksestanne oli hauska lisä. Pyydä jatkossakin vierailevia kirjoittajia 🙂

 24. Uusi ulkoasu vaikuttaa paljon paremmalta kuin aiempi. Aiempi ulkoasu oli jotenkin kökkö ja ei laisinkaan käyttäjä ystävällinen. Nyt blogi vaikuttaa raikkaammalta ja helpompi lukuisemmalta.

  Mua kiinnostaa luonnossa liikkuminen, lapsiperhe elämän yhdistäminen runsaaseen liikkumiseen, masennuksesta toipuminen yms.

 25. Uusi blogi näyttää hyvältä ja raikkaalta! Vaellusjutut kiinnostaisivat ja treenivinkkejä (ja sitä kautta motivaatiota treenaamiseen) on aina kiva saada. Videoita taas en juurikaan katso. Geenitestin tulokset ovat varmasti mielenkiintoiset!

  1. Vaellusjuttuja tulee varmasti viimeistään sitten kun seuraava vaellus tulee. Geenitestin tuloksia odotan itsekin innolla.

 26. Hei,

  Laitan nyt kommentin tännekin facen lisäksi. Mua kiinnostais kovasti lukea miten harjoittelet tulevaa hiihtotapahtumaa varten. Ja olis kiva jos endorfiinikylässäsarja saisi jatkoa 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *