Joogaa kynttilänvalossa

Eilen kokeilin vihdoinkin Yoogaiaa, jota moni on kehunut. En ole itse jotenkin rohjennut kokeilemaan. Olen vierastanut ajatusta, että päästän jonkun tavallaan kotiini, vaikkakin vain videon välityksellä.

Inspiroiduin Lauran Instagram-päivityksestä, jossa hän kertoi tekevänsä kahvakuulatreenin Yoogaian ohjaamana. Olin pyöritellyt eri treenivaihtoehtoja mielessäni. Vahvimpana uiminen, mutta uimahallin sulkeutumiseen oli enää minuutteja aikaa enkä jaksanut repiä itseäni liikkeelle, joten avasin Yoogaian sivun. Kiva yllätys oli, että kokeilukerta on ilmainen. Tsekkasin aikataulun ja ilokseni huomasin kaksikin eri vaihtoehtoa. Valitsin hathajoogatunnin, ilmoittauduin siihen ja rupesin järkkäämään itselleni treenipaikkaa. Pitäähän se ympäristö olla sopivan seesteinen.

Valikoin paikaksi makuuhuoneen. Sytytin kynttilät, himmensin valot ja levitin maton, jonka eteen läppärin. Onneksi testasin videoyhteyttä hyvissä ajoin, nimittäin Chrome-selain oli vanhentunut enkä saanut sillä videoa pyörimään. Siinä odotellessa ehdin vielä ladata Firefoxin, jolla sain homman toimimaan. Videoyhteys muodostui ja ruudulle ilmestyi kuva joogamatosta, jonka vieressä oli kynttilöitä. Taustalta kuului rupattelua englanniksi. Olin valinnut englanninkielisen ohjauksen. Kohta kuvaruutuun ilmestyi nainen, joka vilkutti mulle ja kysyi näenkö häntä. Näin kyllä, mutta hän ei nähnyt minua, koska ujona olin jättänyt oman videoyhteyden jakamatta. Hän sai suostuteltua minut laittamaan videoyhteyden päälle. Vaihdettiin nopeasti muutama sana. Hän oli Lontoossa ja minä sateisessa Espoossa. Hänelle online-tunti oli ensimmäinen ja minulle Yoogaia-kokemus, joten tavallaan samalla viivalla.

Yllättävän vähän jännitin videoyhteyttä, vaikka välillä mua nauratti ne kuvakulmat, kun läppäri oli lattianrajassa ja joogamaton reuna ihan siinä kiinni. Onneksi valaistus oli hämärä.

Tunti oli kiva ja sain siitä hyvän olon ja kropan vähän vetreämmäksi. Mielikin tyhjentyi kivasti. Jooga kyllä tukee mindfulness-harjoituksia.

Jooga, jos joku, on loistava lajivalinta tähän joulukuntoon-projektiin. Voin lämpimästi suositella tuota palvelua. Tunteja löytyi lähes kellon ympäri, jos vain englanninkieliset ohjaukset kelpaa. Nyt siellä näytti olevan joulutarjouksia. Kuukauden treenit 15 euroa. Se on vähän! Mä ajattelin ostaa.

Tämä ei ole maksettu mainos, eikä mikään yhteistyö.

10 thoughts on “Joogaa kynttilänvalossa”

  1. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos vinkistä, tulis niin tarpeeseen 🙂 Mietityttää vaan saako sitä kotona olla tuntia lapsilta niin rauhassa 🙂

  2. Siellä on tarjolla myös valtava määrä videotallenteita kuluneen viikon tunneista, joten jos aikataulut eivät natsaa, tallenteiden avulla voi joogata/kahvakuulata/syvävenytellä/… milloin tahansa. Keväästä saakka yoogaianneenna suosittelen kovasti 🙂

  3. Moikka! Tää ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta tälläisenä hijaisena lukijana päätin vihdoin vain tulla sanomaan, että ihana blogi ja ihana bloggaaja! Keep it up! 🙂 Terkut sateisesta Saksasta.

  4. Kiva, että inspiroiduit! 🙂 Mä oon ihan koukussa tähän. Ja nykyään, kun livetuntien lisäksi on tarjolla myös tallenteita, ei tarvitse välittää edes aikatauluista. Voi joogailla menemään ihan koska itselle sopii 😀 Mulla oli alkuun samat fiilikset tuosta kamerasta ja en sitä vieläkään aina pidä päällä, mutta joillakin tunneilla tosi hyvä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *