Koko kropan salitreeni

Salitreeni ei ole enää näin kesällä maistunut. Liikun mieluummin ulkona pyöräillen tai juosten. Tästä syystä olen palannut takaisin vanhaan tuttuun salitreenimalliin. Nopeasti homma alta pois ja koko kroppa kerralla käsittelyyn, niin ei tarvitse miettiä milloin pääsen treenaamaan muut lihasryhmät, jos yhdellä kertaa treenaan vain esimerkiksi selän tai jalat.

Koko kropan treenaaminen kerrallaan on ihan oma hommansa. Ei sitä oikein miksikään kunnolliseksi salitreeniksi voi kutsua. Se on enemmän sellaista kuntopiirityyppistä liikehdintää. Vähän kuin bodypumpia, eli ei mitään lihaksien muokkaamista tai kasvattamista. Ei sillä, että jompaa kumpaa harrastaisin, mutta ihan vaan näin tiedoksi. Mä maksimoin ajankäytön tehokkuuden tekemällä liikkeitä liikepareina ilman palautuksia. Tällä tyylillä treenin saa alta pois alle tunnissa.

Mä treenasin ennen tällä tyylillä lähestulkoon aina, mutta kun rupesin käymään miehen kanssa salilla, aloin tekemään eri lihasryhmät eri päivinä. Tuolla kolmi- tai nelijakoisella ohjelmalla voimatasot nousivat älytöntä vauhtia ja samaa tahtia lihakset rupesivat muokkaantumaan. Aluksi olin tästä uudentyyppisestä treenityylistä innoissani. Se oli mulle ihan uutta, jännittävää ja olihan se motivoivaa nähdä, miten voimaa tulee lisää. Tähän aikaan oli talvi ja olin juoksukyvytön. Sitten tuli kyllästyminen. Mä rakastan sitä, kun hiki virtaa noroina ja koko ajan syke hakkaa korkealla. Vaihtelua, sitähän ihminen kaipaa ja nyt kesällä priorisoin juurikin juoksua, enkä halua salitreenillä tukottaa jalkoja ja muuta kroppaa tukkoon.

Tässä tulee kaksi hieman erilaista koko kropan treeniä. Pitäisi suunnitella vielä parempi, juoksua tukeva lihaskuntotreeni. Siinä ei välttämättä painoja tarvita ollenkaan.

Koko kropan treeni
Lämmittelyn jälkeen 3 x 10-15 toistoa seuraavia liikkeitä.

Syvät kyykyt kevyillä painoilla
Vatsalihaksia
Penkkipunnerrus
Vatsalihaksia
Kulmasoutu tangolla
Maastaveto
Vipunostot sivuille
Ojentajadippi
Hauiskäännöt käsipainoilla
Vatsalihaksia
Askelkyykkyjä omalla painolla

Toinen koko kropan treeni

Askelkyykyt painojen kanssa (kevyet kuitenkin)
Vatsoja
Yhden jalan maastaveto kahvakuulat käsissä
Hauiskääntö tangolla
Penkkipunnerrus käsipainoilla
Vatsoja
Ylätalja leveällä otteella
Ojentajat taljassa tangolla
Käsilläseisontaa (olkapäät)
Vatsoja

En jaksa avata jokaista vatsalihasliikettä erikseen. Vinkkejä vatsalihasliikkeisiin löytyy mun vierailijapostauksesta Elleistä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *