Päivä älykellon kanssa

*Mainos: Zalando

Mulla on aina Suunto kädessä, kuten olette varmasti huomanneet. Nykyisin rannettani koristaa joku omistamistani Suunto Spartan-malliston kelloista. Useimmiten arkena ranteeseen valikoituu kultaisilla yksityiskohdilla varustettu Suunto Spartan Sport Wrist HR Gold Edition, sillä se näyttää kivalta myös arkivaatteiden kanssa eikä haittaa, jos sykevyö unohtuu kotiin, koska kello mittaa sykkeen ranteesta. Tämä kello on kaikin puolin näppärä. Kello mittaa tosiaan sykkeen ranteesta, mittaa arkiaktiivisuutta, unta, palautumista ja toimii myös älykellona ja arjen apurina. Olen niin tottunut kelloon ja siihen, ettei puhelinta tarvitse kaivaa laukusta nähdäkseen minkälaisia ilmoituksia puhelimeen tulee tai kuka soittaa.

Alla olevissa kuvissa näkyy myös muita Suunnon kelloja kuin tämä mainitsemani, mutta kirjoitan kuvan alle mikä malli on kyseessä.

Jos harkitset älykellon ostamista, käy ihmeessä tutustumassa Zalandon älykello-oppaaseen, sieltä löytyy suomalaisten merkkien Suunnon ja Polarin lisäksi vielä monia muita vaihtoehtoja. Zalandon sivuilta löytyy varmasti kello jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Melkein tekee mieli pistää itsekin tilausta menemään, eihän noista suurin osa näytä edes älykellolta.

Olen tehnyt aiemmin postauksia sykemittareista ja niiden toiminnoista treenatessa, tässä tulee postaus hiukan toisesta näkökulmasta. Tässä postauksessa kerron minkälainen rooli älykellollani on ihan tavallisena arkipäivänä.

Tavallinen torstai Suunnon kanssa

Klo 6.30 herätyskello soi, painan torkkua. Nukun nautiskellen vielä 9 minuuttia, jonka jälkeen nousen ylös. Heti noustuani Suunto toivottaa minulle hyvät huomenet ja kertoo miten yö tuli nukuttua. Vajaat kahdeksan tuntia, josta 1,5 tuntia syvää unta. Oikein hyvä.

Klo 7:00 Kello menee pois älä häiritse -tilasta, jolloin puhelimeen tulevat ilmoitukset tuntuu värähdyksinä ranteessa. Mulla on puhelin ja Suunto klo 22-07 aikavälin sellaisessa tilassa, että viesteistä, puheluista tai muistakaan some-ilmoituksista ei tule häiritsevää tärähdystä tai ääntä.

Klo 7:30 Rupean tekemään kouluhommia kotona ennen klo 13 alkavaa päivän ainoaa luentoa. Keskittymistä vaativien hommien ajaksi laitan puhelimen ja kellon välillä olevan bluetooth-yhteyden pois päältä, ettei värähdykset keskeytä tekemistä ja vie huomiota muualle.

Klo 10:30 Päätän tehdä päivän treenin alta pois kotona, koska koko päiväksi on luvattu lumimyrskyä, joten ulkoilut ei ehkä houkutele. Teen napakan 25 minuutin kotitreenin. Ensin tein Nanan blogista löytyvän 12 minuutin sykettä nostattavan treenin ja perään vielä toisen kotitreenin.

Suunto Spartan Sport Wrist HR Gold Edition

Klo 11:00 Menen suihkuun ja alan valmistautumaan koululle lähtöön. Katson bussiaikataulut ja laitan applikaation hälyttämään 15 minuuttia ennen lähtöä. Pidän puhelinta aina äänettömällä, joten kellon värähtely ilmoittaa tulevista puheluista, kalenterimerkinnöistä, viesteistä ja muista ilmoituksista. Kellon näytöltä näen onko asia sellainen, että täytyy heti reagoida ilman, että puhelinta tarvitsee kaivaa esille. Tämä on kätevää myös koulussa tunneilla, että huomaa reagoida, jos lapsilla on tärkeää asiaa.

Klo 12:15 kello ilmoittaa, että bussin lähtöön on 15 minuuttia aikaa. Kauhon nopeasti lautasen tyhjäksi ja heitän vielä tietokoneen reppuun ja lähden pysäkille.

Klo 12:55 Bussi jumittaa liikennekaaoksessa ihan koulun nurkilla, näyttää siltä, että myöhästyn muutaman minuutin koulusta. Samassa kellon näytölle ilmestyy Hesarin uutinen lumikaaoksesta.

Klo 13:00 Juoksen pysäkiltä koululle ja saavun lumisena luokkaan, jossa on alkamassa uuden projektin toimeksiantotilaisuus. Laitan jälleen bluetooth-yhteyden pois päältä, koska Instagram-ilmoituksia tulee vähän turhan tiiviiseen tahtiin, enkä usko lasten tarvitsevan minua seuraavaan kolmeen-neljään tuntiin.

Klo 16:42 Kello tärähtää. Näytöllä lukee: “Juuri nyt auringonlasku.” Jos olisi kirkkaampi päivä, niin vielä ehtisi napata kameran kainaloon ja sännätä merenrantaan nappaamaan auringonlaskun sävyt muistikortille.

Klo 17:00 Saavun kotiin. Päivän aktiivisuustaso on ollut tänään hiukan heikkoa aamuisesta treenistä huolimatta. Kellossa on vasta vähän yli 5 000 askelta. Olen asettanut tavoitteeksi 10 000 askelta päivässä. Tämä tavoite tulee usein ihan itsekseen täyteen, mutta tällaisina päivinä, jolloin ei tule lähdettyä salille (3 km kävely suuntaansa) tai ei tarvitse käydä kaupassa, vaatii pikkuisen tsemppausta, että kello tärähtää tavoitteen saavuttamisen merkiksi. En todellakaan orjaile kelloa, koska yleensä ihan oma olo kertoo, että olisi hyvä liikkua tai haukata happea. Arkiaktiivisuudella on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta todella suuri merkitys ja se on myös merkittävä osa omaa liikkumistani. Mulla käveltyä päivässä keskimäärin 8 kilometriä, eli hiukan enemmän kuin tuo 10 000 askeleen tavoite.

Suunto Spartan Ultra

Klo 18:00 Alan valmistamaan ruokaa. Laitan riisit keittymään ja laitan kellosta ajastimen päälle, että muistan varmasti ottaa ne ajoissa pois liedeltä. Minä ja ruoanlaitto – kaikki on mahdollista, siksi on parempi turvautua apuvälineisiin.

Suunto Spartan Sport Wrist HR Gold Edition

Klo 20:00 Istun saunassa, kun kellon näytöllä lukee “äiti soittaa”. Huikkaan lapsille, että vastaisivat puhelimeen ja sanovat hänelle, että mulla ei ollut tärkeää asiaa ja että soitan myöhemmin. Olin yrittänyt soittaa hänelle aiemmin päivällä. Hetkeä myöhemmin kello ilmoittaa jokaisen arkipäivän hälytyksestä sen merkiksi, että on aika kerätä perheen puhelimet pois ja rauhoittaa loppuilta siihen, että seuraavan päivän jutut saadaan laitettua valmiiksi ja iltatoimet suoritettua. Ehkä lukeakin vähän.

Klo 21:00 Peittelen lapset unille ja siirryn itse vielä hetkeksi koneelle blogin pariin. Kellon näyttöön syttyy vähän väliä valo. Perheen whatsapp-ryhmässä on menossa taas joku todella hauska keskustelu, eli ei ole kiire lasten vierestä mihinkään.

Klo 22:00 Kello menee jälleen älä häiritse -tilaan ja kömmin miehen kainaloon odottelemaan unta.

Mikä kello on eniten sun mieleen Zalandon älykellovalikoimasta?

*Artikkelikuvan kello on Suunto Spartan Trainen Wrist HR (ei ole mun)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *