Bodom Trail

Voihan polkujuoksu! Pahoittelen kun sama levy soi jo ties monettako viikkoa. Ei vaan voi mitään, kun meikäläisen sydän on menetetty tuohon lajiin. Tänään juoksimme SuuntoSalomon Teamin kanssa Bodom Traililla kuuden kilometrin polkujuoksukisan. Monille tiimiläisille tapahtuma oli ensimmäinen polkujuoksukisa, mutta minulle onnekkaalle tuo oli jo kolmas. Tänä keväänä on kyllä tarjoutunut monta mahtavaa tilaisuutta juosta upeissa maisemissa.


Tältä näyttää puhtaat kengät. 😉

Tämän päivän juoksu piti juosta rennosti, mutta mä taisin vähän innostua. En juossut urku auki, mutta koko viikon lepuuttelu tuntui kropassa turhautumisena, niin tuli kyllä juostua vähän turhan kovaa tässä vaiheessa, kun lauantaina pitäisi juosta Helsinki City Runilla puolimaraton. Noh. Ihanaa se oli.

Ennen juoksua en ehtinyt jotenkin yhtään jännittää ja keskittyä sillä tavalla kuin normaalisti ennen kisaa. Tällä kertaa jutustelimme niitä näitä. Nella kertoi reissukokemuksia ja jutut pyörivät pitkälti muissa aiheissa kuin juoksussa. Vähän ennen juoksua odottelimme valmentajaamme maaliin puolimaratonilta. Sitten lähdimme Henriikan kanssa vähän lämmittelemään ja kohta asetuimme viivalle. Juuri ennen starttia eteeni pölähti esimieheni kameran kanssa, hän oli juuri juossut puolimaratonin kylmiltään. Videomateriaalia mahdollisesti myöhemmin tulossa.

Hölköttelin parin pikkupojan perässä maaliin ajassa 0:39:15. Minua ennen maaliin tuli omassa sarjassani kaksi muuta aikuista ja neljä junioria. Olin oman sarjani kolmas, naisista toinen ja koko matkan seitsemäs. Sijoitusten puolesta ihan hyvä suoritus, kun kuitenkin vähän käsijarru päällä ravasin. Nyt jännittää lauantai. Kroppa on aika jumissa jotenkin lepäilystä ja tämänpäiväisestä. Huomisen pyhitän putkirullailulle ja venyttelylle. Kompressiosukat jalassa olen hillunut koko illan ja näissä ajattelin nukkuakin.


Puolimaratonin voittajakolmikko.


Ja niiden rapaiset koivet.


Tää fiilis!


Juoksun jälkeen kengät eivät näyttäneet enää ihan samalta. 🙂


Kerrankin olin fiksu ja olin ottanut palautusjuomaa mukaan. Yritän kaikin tavoin palautua lauantaiksi.

Edelleenkin suosittelen polkujuoksua ihan kaikille. Metsässä vilistäminen on paljon siistimpää kuin asfaltilla. Kokeilepa, vai oletko jo kokeillut?

Ps. Eikö metsäjuoksu olisi kivempi termi polkujuoksulle?

5 thoughts on “Bodom Trail”

  1. Hei, teepä jokin koonti polkujuoksusta sivuillesi? Sellainen info-tyyppinen juttu: mitä polkujuoksu on, miten kannattaa aloittaa, millaiset kengät jne. Lajista on jotenkin hankala löytää tietoa, ja vasta oli kuulemma ollut hesarilla (?) joku juttu polkujuoksusta, jossa oli kehotettu valitsemaan mahdollisimman paksupohjaiset kengät… -.- Tieto tai edes bloggaajan omat kokemukset lajin aloittamisesta ei tekisi yhtään pahaa!

    1. Heijoo, voisin tehdä. Olen kyllä vielä ihan keltanokka näissä asioissa, mutta voisin vaikka kysellä lisäksi Janne Hietalalta faktaa.

  2. Hehe, oon ihmetellyt samaa! Sen pitäis ehdottomasti kyl olla metsäjuoksu tai korpijuoksu. 🙂 Polkujuoksusta tulee mieleen polkeminen. Trail running on cool mut polkujuoksu jotenkin hassu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *