Neljäs vaelluspäivä: Ruuhkaa Hannukurulla

Ensimmäinen vaelluspäivä
Toinen vaelluspäivä
Kolmas vaelluspäivä
Vaellusvideo

Päivämatka: Tappuri-Hannukuru, 9 kilometriä

Heräsin neljänteen vaelluspäivään tukkoisena ja flunssaisena. Olin herännyt yöllä monta kertaa niistämään, mutta siitä huolimatta tuntui, että olin nukkunut makeasti ne pätkät, kun nukuin. Tappurin pihan pehmeässä varvikossa oli hyvä nukkua. Olin napannut nukkumaan mennessä pari tulehduskipulääkettä kuumeiseen oloon.

Tappurin tuvalta käännyimme takaisin Pallaksen suuntaan, eli tiesimme tulevan päivän maaston jo ennakkoon. Tiedossa oli se sama helppo pätkä kuin Tappurille tullessakin.

Emme pitäneet aamulla mitään kiirettä, sillä tiesimme, että lyhyen ja helpon matkan taittaa nopeasti. Mua hirvitti liikkeellelähtö, sillä keuhoja poltti ja olo ei todella ollut paras mahdollinen. Sovimme, että etenemme jälleen minun töpöaskelin ja vointiani tarkkaillen.

Vaeltaminen sujuikin aivan yllättävän kepeästi ja saavuimme Hannukurulle ennakoitua aikaisemmin. Olimme maksaneet Hannukurun saunavuoron jo lähtiessä, joten päätimme leirityä sinne. Näimme matkalla ison porukan kävelemässä samaan suuntaan. Kohta meidän leiriydyttyämme sama noin 40-henkinen porukka saapui Hannukurulle pystyttelemään telttojaan. Tämä porukka oli yläasteen eräkurssiryhmä, jotka vaelsivat muutamassa päivässä Hetasta Pallakselle. Ensin meinasi vähän ärsyttää, kun oma leiri-idylli särkyi, mutta ärsytys kääntyi ihastukseksi. Aika mahtavaa, että vaasalaisessa koulussa tuollainen on mahdollista ja että nuoret lähtevät vapaaehtoisesti vaeltamaan! Nuoret olivat muutenkin todella asiallisia ja hyväkäytöksisiä.

Neljän aikaan oli tiedossa naisten saunavuoro. Lähdin saunalle hyvissä ajoin. Ehdin saunoa muutaman minuutin aivan itsekseni, kunnes sauna pelmahti täyteen naisia ja koululaisia. En uskaltautunut uimaan flunssan vuoksi, mutta peseydyin hartaudella ja puin lämpimät merinot päälle ja lähdin teltalle lepäilemään Ramin saunavuoron ajaksi.

Illalla keräsin jälleen marjat seuraavan aamun puuroon. Ilta oli jälleen kylmä, kylmempi kuin aikaisempina iltoina, joten ulkona ei viitsinyt hengailla yhtään ylimääräistä. Hannukurun telttakylä hiljeni jo hyvissä ajoin. Yöllä heräsin muutaman kerran siihen, että piti kiristää makuupussin suuta tiukemmalle ja kääntää kasvot makuupussin sisään lämmittämään pussia. Yö oli todella kylmä. Aamulla koululaiset kertoivat, että juomapullot olivat jäätyneet yön aikana.

Näistä karkeista sai hyvin energiaa vaeltaessa ja inkivääri teki hyvää flunssalle.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *