Telakalta Verstaalle ja kuntoon

*Yhteistyössä Verstas Helsinki

Koko kuluva vuosi on mennyt enemmän ja vähemmän telakalla. Ongelmat juontavat juurensa aika pitkältä matkalta. Kehonhuolto kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta. Voi se toki sitäkin olla, mutta minulle se ei ole ollut helppoa. Kehoni erilaiset ongelmat johtuvat siitä, etten ole tiennyt miten, millä tavalla ja kuinka paljon kehoani kannattaa rasittaa. Olen tehnyt liian kovaa ja liian paljon väärällä tekniikalla. Ongelmien korjaaminen vaatii asioiden aloittamista tietyllä tapaa alusta ja tueksi myös ammattilaisten apua (hieroja, fysioterapeutti, lääkäri, osteopaatti).

Olen nostellut painoja vailla kunnollista keskivartalon kontrollia, juossut yhtälailla ilman kunnollista tukea keskivartalosta ja vähän sinnepäin tekniikalla. Kenenkään vartalo ei sellaista kestä pitkän päälle. Minun urheiluhistoriani ei ylety kovinkaan monen vuoden taakse. Olen opetellut asiat itsekseni ja sen kyllä huomaa. Heh.

Aloitin säännöllisen treenaamisen vasta äidiksi tultuani, eli vuonna 2003. Siitä lähtien olenkin treenannut ahkerasti. Olen kehittynyt eri lajeissa ja oppinut itsekseni asioita. Oppejakin olen saanut esimerkiksi juoksutekniikkaan. Matkan varrella olen oppinut kuuntelemaan kehoa ja tunnistamaan epätavalliset tuntemukset.

Viimeisen vuoden ajan olen vähitellen yrittänyt korjata tekemiäni virheitä ja opetella tekemään asiat eri tavalla ja rakentamaan pohjat uudestaan. Ei todella ole ollut helppoa, mutta olen motivoitunut opettelemaan, sillä urheiluvammoista kärsiminen ei ole mitään herkkua. Urheilu ja liikunta on mulle henkireikä, ilman liikuntaa pinna kiristyy ja arki alkaa tuntumaan tervanjuonnilta.

Omien kehonhuoltorutiinien parantamisen ja treenitavan muuttamisesta huolimatta omat keinot eivät ole millään riittäneet, eivätkä yleensä ottaen kohdallani riitä muutenkaan. Lihakseni menevät helposti jumiin ja palautumiseni on välillä hidasta. Tähän tarvitsen hierontaa tai manipulointia, tilanteesta riippuen. Välillä Rami on hieronut minua, mutta omalle miehelle tekee mieli lähinnä kiukutella ja valittaa kuinka kovaa hän hieroo. Ammattitaitoinen hieroja ei hiero liian kovaa eikä liian kauaa samaa kipeää kohtaa eikä häntä viitsi potkaista, jos hieronta tekee kipeää. 😀 Onneksi lihakseni reagoivat nopeasti hierontaan ja pahin kipu hellittää yleensä tosi nopeasti.

Takareisivaivan vuoksi päädyin Riku Niemen käsiteltäväksi Verstas Helsinkiin. Riku on kokenut urheiluhieroja ja hän opiskelee parhaillaan osteopaatiksi. Hän on myös painimaajoukkueen hieroja. Aloitimme yhteistyön kesän kynnyksellä ja kävin Rikun hoidettavana muutaman kerran kesän ja syksyn aikana. Tässä ajassa minulla onkin ehtinyt olla ihan kiva kattaus erilaisia ongelmia.

Takareittä on hoidettu hieromalla, osteopaattisella käsittelyllä sekä akupunktiolla. Päänsärkyihin olen saanut helpotusta niskojen ja yläselän huolellisella leipomisella sekä nikamien liikelaajuutta lisäävien tekniikoiden avulla. Verstas Helsinki -visiiteillä olen aina saanut avun päällä olevaan ongelmaan ja neuvoja miten selvitä ongelman kanssa arjessa. Rikun käsittely on mukava kombo kunnollista urheiluhierontaa, akupunktiota ja liikelaajuuksien hyödyntämistä hieronnan tukena.

Viimeisimmillä käynneillä on hoidettu alaselkää, jonka jälkeen viimeisimmät kiputuntemukset selästä jäivät hierontapöydälle. Tämän viikon käynnillä avattiin niskaa ja kallonpohjaa sellaisella hartaudella, että poistuin ovesta vähintään 2 cm pidempänä ja euforisella olotilalla. Eipä ole särkenyt päätä sen jälkeen. Jännä homma, että painijoita hierova osaa leipoa niskat auki. Tykkään kun hieronta on kunnon hierontaa, eikä mitään silittelyä, olematta kuitenkaan mitenkään liian kovaotteista.

Olen opetellut pitämään kehostani parempaa huolta lämmittelemällä aina ennen jokaista treeniä, tekemällä liikkuvuusharjoituksia ja keskittymällä aina vain paremmin tekniikoihin. Venyttely on mulle aina ollut vaikeaa ja vastenmielistä. Ulkoistan mieluusti perusteellisemman lihashuollon hierojalle. Jos sä haluat tehdä samoin tai kaipaat apua johonkin tiettyyn vaivaan, niin suosittelen ajan varaamista Verstas Helsingistä.

Saan tarjota teille lukijoille huikean edun: saatte jokaisesta hieronnasta 10 euron alennuksen loka-marraskuun ajan mainitsemalla blogini nimen (hinnasto täällä). Varaa aika tästä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *