Katse kevääseen

Kevät on mun lemppari vuodenaika monestakin syystä. Arvannette varmaan, että mulle yksi iso juttu keväässä on juoksu. Keväällä yleensä alkaa kutkuttava valmistautuminen johonkin juoksutapahtumaan. Hiekasta narskuva asfaltti rasahtelee lenkkareiden alla ja matalalta paistava liian häikäisevä aurinko tekee juoksulenkeistä täydellisiä.

Tähän kevääseen lähden vähän erilaisin odotuksin. Olen nyt ihan tässä viime viikkoina oivaltanut, että mun  suhtautuminen liikkumiseen on muuttunut. Mietin, etten ehkä tälle vuodelle aseta mitään isoja tavoitteita. Aikaisempina vuosina olen hukuttanut liikkumiseen henkistä pahoinvointia ja purkanut paineita. Ennen halusin treenata tosi kovaa ja piiskata itseäni. Nyt suhtaudun treenaamiseen paljon lempeämmin. En saa enää itseäni piiskattua äärirajoille. Enää en keksi samalla tavalla syytä tai tarvetta sille. Tällä hetkellä Movement tuntuu juuri oikealta mulle ja juoksusta en aio koskaan luopua.

Juuri nyt olen vielä jalkani kanssa juoksun suhteen telakalla, mutta olen siihen saanut tällä viikolla paljon apuja. Olen nyt aika toiveikas, että Tuukan avulla jalka tulee juoksukuntoon aika pian. Kävin eilen Helsingin Urheiluhieronnassa juurikin Tuukan luona hoidattamassa jalkaa ja menen vielä ensi viikolla uudestaan. Tuukka antoi kotiin vielä hoito-ohjeita ja jalka teipattiin parempaan asentoon. Jalka on tuntunut käsittelyn jälkeen hieman paremmalta, mutta olen urpouksissani innostunut treenaamaan paremmantuntoisella jalalla esim. kyykkyjä.

Tulevalle keväälle on kuitenkin suunnitelmia. Tavoitteiksi niitä en ehkä halua kutsua, koska tavoitteiden myötä tulee se tietty paine ja sitä en nyt kaipaa. Tulevana keväänä juoksen Helsinki CIty Runin. Helsinki City Runin ympärillä on kiva juoksukouluprojekti, jonka ensimmäiset kuvaukset olivat tänään. Juoksukoulustakin tulette varmasti kuulemaan matkan varrella. Tämän vuoden varsinaiseksi tavoitteeksi asetan itselleni hallitun käsiseisonnan. Muita tavoitteita en aseta muuta kuin sen, että pitää nauttia tekemisestä ja elämästä.

10 thoughts on “Katse kevääseen”

 1. Mäkin rakastan juoksukauden aloitusta! Juoksen tosin nyt talvellakin, mutta on se vähän superrasittavaa vältellä jäisiä kohtia ja olla koko ajan vähän varuillaan, että pysyykö pystyssä vai ei…

  Ja se hetki kun on oikeasti jo kevät, aurinko paistaa ja voit vaan antaa mennä…. Ah!

  Toivottavasti sun jalka paranee pianpian <3.

  <3 Hane
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 2. Parin kevään juoksuinto on vaihtunut kipeiksi jaloksi. Nyt päätin osallistua juoksukouluun, jospa ohjatusti pääsisin vauhtiin (ja unohtaisin kaikki mulle heti ja täysillä -version).

 3. Mä taidan olla niin messissä tänä vuonna tossa “tavoitettomuudessa”. Onkohan se edes sana? Ei taida olla! 😀 Viime vuonna asetin tavoitteita juoksun suhteen ja saavutin ne kaikki. Tänä vuonna taidan vaan fiilistellä ja nauttia menosta. Tai no, on mulla se yksi tavoite, joka on ollut viimeiset pari vuotta eli pysyä kunnossa =ei isompia loukkaantumisia, mutta muuten taidan mennä fiiliksen mukaan! 🙂

 4. Löysin sun blogin, ku etsin olkapääleikattuja kohtalotovereita! Löysin paljon muutakin “minua” teksteistäsi ja elämästäsi. Hirrrrmusti positiivista energiaa sulle eloon!! Sinäki oot melkoinen sissi elämän haasteista huolimatta. Fani tuli 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *