Kropan kuulumiset ja flunssantappovinkit

Ennen Saariselkä MTB -kisaan lähtemistä kirjoittelin oirehtivan jalkani kuulumisia. Olin aivan varma, että palaan reissusta entistä rikkinäisemmällä kropalla. Olin myös varma, että jalan kipuoireet palaavat entistä ärhäkämpinä ja joudun aloittamaan kaiken lähtöpisteestä. Mutta arvatkaapa mitä? Niin ei käynyt! En meinaa itsekään uskoa tätä todeksi, mutta jalkani oli koko kisareissun aivan oireeton! Kroppaa särki monilta osin tietysti kisan aikana ja sen jälkeen olen jaloista yltä päältä mustelmilla, mutta oikea takareisi ei ilmoittele aiemmin vähän liiankin tutuksi tulleita kipuja. Tajusin juuri vähän aikaa sitten, miten ihanaa on kävellä normaalisti ilman kipuja. Kipuunkin aina tottuu ja sen kanssa oppii elämään. Minä siedän mielestäni kipua melko hyvin. Siinä vaiheessa kun menen vaivani kanssa lääkäriin, kipu alkaa olla jo merkittävä arkea häiritsevä haitta.

Jalka on siis ollut kivuton ja elättelen kovasti toiveita siitä, että saisin tulevana vuonna ehjän juoksukauden. Tämän vuoden juoksut otan vielä hyvin hyvin varoen. Seuraavaksi kokeilen juoksemista vasta Lidingöloppetissa, jonne lähden syyskuun lopulla. Alunperin minun piti juosta siellä 30 kilometriä, mutta lyhensin kisamatkaa 10 kilometriin, jonka tiedän pystyväni juoksemaan vaikka yhdellä jalalla. Ehhhh. 😀 Kauheat himot olisi kyllä palata kunnollisiin juoksutreeneihin heti, mutta aion oikeasti malttaa.

Sitten flunssantappovinkkeihin. En ole juuri koskaan kunnolla kipeä. Viime aikoina olen kyllä ollut sen verran stressaantunut, että silloin kaikki pöpötkin iskee herkemmin. No, viime viikon torstaina, pari päivää ennen vaellusreissulle lähtöä mulle hyppäsi rankan ja fyysisen työpäivän jälkeen kaktus kurkkuun. Olin ollut koko viikon Saariselän maastopyöräkisan jälkeen ihan super väsynyt. Väsymys yltyi vielä entisestään ja olo oli kerrassaan nuupahtanut. Pelästyin, että joudun potemaan flunssaa Lapissa. Ajatus ei varsinaisesti houkutellut, joten laitoin avunhuudon Instagramin storiesiin. Sain heti monta ihan mielettömän hyvää ja konkreettista vinkkiä.

Puhdas+-tuotteista saatte -15 % koodilla ELINAH15

Itse en ollut koskaan kuullutkaan, että merisuolavedellä kurlaaminen voisi auttaa flunssaan. No, testasin. Sain myös vinkkejä sinkkisuihkeesta, C-vitamiinin nauttimisesta, inkivääriteestä, valkosipulista jne.

  • Tein mukillisen inkivääriteetä: kuumaa vettä, loraus Ginger Peoplen 100 % inkiväärimehua ja perään lorautin perään vielä vähän inkiväärisiirappia
  • Otin vähän ekstraa C-vitamiinia ja sinkkiä (Puhdas+)
  • Söin muutaman inkiväärikarkin
  • Kurlasin merisuolavedellä

Aamulla oireet oli poissa! Torkutin ehkä viisi kertaa, mutta sitten kun nousin ylös, olo oli virkeä! Mahtavaa! En tiedä mikä näistä oli se taikajuttu, mutta kokeile kaikkia, jos sama tilanne yllättää.

2 thoughts on “Kropan kuulumiset ja flunssantappovinkit”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *