Avovedessä pulikoimassa

Huih. Nyt kyllä jännittää torstai! Torstaina on siis 2XU:n järjestämä Urban Swim Challenge, jossa uin 1500 metriä. Kävin tänään hakemassa2XU:lta kisaa varten lainaksi märkäpuvun ja kävin illalla testaamassa sitä.

En ole siis koskaan uinut avovedessä matkaa, jos mökkireissujen laiturin päästä tehtyjä pyrähdyksiä ei lasketa. Tänään uin elämäni ensimmäistä kertaa märkäpuvussa. Tältä pohjalta olen lähdössä siis torstain uintitapahtumaan.

Puin innolla märkäpuvun päälle. Olin kuullut, että pukeminen on jo itsessään melkoinen operaatio, mutta puku sujahti aika kivasti päälle. Rohkeana tyttönä suuntasin sitten lähimmälle uimarannalle ja tarkoituksena oli ottaa vähän tuntumaa mereen.

Kahlasin vähän matkaa syvemmälle ja varpaita alkoi pistelemään, se tuntui tosi epämiellyttävältä. Ei auttanut, kahlasin pidemmälle ja rupesin uimaan. Märkäpuku lämmitti ihanasti, mutta varpaat, sormet ja pää oli edelleen hyisen kylmän veden armoilla. Uin muutaman vedon ja tunnustelin miltä märkäpuvussa uiminen tuntuu. Puku kelluttaa kivasti ja helpottaa uimista. Pään laittaminen veden alle tuntui ikävältä ja kylmä vesi salpautti hengityksen. En meinannut saada minkäänlaista rytmiä uimiseen. Palasin aika nopeasti takaisin rantaan.

Vähän aikaa siinä hengiteltyäni huomasin, että jalat ovat jo tottuneet kylmään veteen ja lähdin vielä uudestaan kokeilemaan uimista. Kokeilin rintaa ja vapaata. Rintauinti tuntui hankalalta kelluttavan puvun takia, mutta edelleen hirvitti vapaauinti pään jäätymisen ja hengityksen salpautumisen vuoksi, mutta yritin muutamia vetoja lyhyitä pätkiä edes-takaisin.

Toisesta uintipyrähdyksestä jäi paljon parempi ja luottavaisempi fiilis, mutta silti edelleen hirvittää. Saanko kisassa minkäänlaista uintirytmiä päälle ja saanko uitua koko matkan. Pakko varmaan huomennakin käydä kokeilemassa vähän pidempi matka. Tänään olin aika poikki pyöräiltyäni päivällä 50 km ja olin käynyt vielä salillakin kaiken päälle.

Ehkä mä selviän hengissä? Saa jakaa kaikki hyvät vinkit, joita tarvitsen tulevaa torstaita varten, kiitos!

*Märkäpuku 2XU Race Wetsuit (lainassa), bikinit Speedo (saatu), uimalasit: arena Tracks (saatu)

2 thoughts on “Avovedessä pulikoimassa”

  1. Selviät vallan mainiosti hengissä 🙂 Yksin on jännittävää ja vähän pelottavaakin tummassa vedessä uida, porukassa on paljon kivempaa. Sitten vielä kun on merkitty reitti, niin pieni ääni pään sisällä ei pääse sanomaan että tämä riittää jo, käänny vaan jo rantaan 😀 kun henkisellä puolella on helpottaa, niin kaikki muukin menee kivammin! Ja fyysisesti kylmään veteen totuttelu ennen starttia helpottaa kummasti, kun hoitaa sen hengityksen salpaantumisen jo alta pois. 🙂 Avovesiuinti on hauskaa, kun löytää sopivan kaverin siihen jonka kanssa harrastaa 🙂 Itekin olisin tullut tuonne tapahtumaan, jos olisin sattunut lähistölle! Onneksi kesälle pari muuta tapahtumaa on jo kalenterissa 🙂

    1. Kiitos kannustuksesta! 🙂 Ehkä mä selviän. Sain tänään kutsun avovesiuintitreeneihin. Huh. Pakko mennä vähän harjoittelemaan, tällä kertaa tosin järveen, joka on vähän miellyttävämpää.

      Hyviä vinkkejä, kiitos! Hui, jännittää!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *