to top

Kisakalenterin hahmottelua

Meikä on taas ihan liekeissä! Hahmottelen tässä parhaillaan kesän kisakalenteria enkä meinaa nahoissani pysyä, kun mietin kaikkia kivoja tapahtumia. Nyt on kaksi isompaa tapahtumaa päätettynä ennen kauden päätavoitetta, eli Vaarojen Maratonia. Kyllähän siinä on niin käynyt, että polkujuoksu on vienyt minut mennessään. Tänään ilmoittauduin Vierumäellä ensimmäistä kertaa järjestettävälle Vierumäki Trail Marathonille, joka on nimensä mukaisesti polkujuoksukilpailu. Ilmoittauduin 15 km matkalle. Toinen vaihtoehto olisi ollut kokonainen maraton, mutta en ihan vielä uskalla tuota kokonaista matkaa rykiä polulla. Mieli tekisi kyllä. Tapahtuma järjestetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 27.6. Maratonin lähtö on aamulla klo 9.30 ja lyhyemmän pätkän juoksijoiden startti on klo 11. Yritän tässä parhaillaan houkutella mun vakkari juoksukavereita mukaan, eli Annaa ja Haraa. Ilmoittautumaan Vierumäki Trail Marathonille pääsee tästä.

Ihanaa päästä pitkästä aikaa Vierumäelle. Mennään tuolloin oikein koko viikonlopuksi nauttimaan kaikista eri mahdollisuuksista mitä siellä on. Vierumäellä on vaatimattomat sata eri urheilulajia, jota siellä voi harrastaa. Nyt on vaan vaikea valita mitä päätetään tehdä. Samalla saadaan vähän irtiottoa arjesta, kun meillä ei ole yhteistä lomaa koko kesänä.

Kuva: Tanja Piha, Sandisi Trail Sprintiltä

Toinen tapahtuma, johon päätin osallistua, on legendaarinen Helsinki City Marathon. Tänä vuonna reittikin on muuttunut ja samassa yhteydessä juostaan myös Helsinki Street Run. Tuossa tapahtumassa juoksin ensimmäisen maratonini, joten nyt on aika ottaa uusinta. HCM on kyllä ihan huippuhyvä tapahtuma kaikin puolin. Järjestelyt on loistavat ja tunnelma reitin varrella on vertaistaan vailla. Laumasieluna sain tähän tapahtumaan jo kaksi kaveria värvättyä – Heidi ja kuinka ollakkaan, Anna. 😀 Helsinki City Marathonin, tai katumaratonin ylipäänsä, tarkoitus on mulla tsekata kunto ennen Vaarojen Maratonia. Nyt vain pitäisi lukea omia kehonhuoltopostauksia ja saada kroppa vimpan päälle juoksukuntoon. 😀


Ensimmäisen maratonin jälkeen maalissa.

 


Toisen maratonin vikalla kilsa menossa. Vähän eri meininki. 😀

Mulle saa ehdottaa lisääkin kivoja tapahtumia. Mielelläni juoksisin poluilla ja kokeilisin tällaisia uusia ja pienempiä tapahtumia massatapahtumien lisäksi, mutta katutapahtumatkin kiinnostaa, kun sattuneesta syystä tuo juoksu kiinnostaa. 🙂

Tiistaina kävin Leppävaaran urheilupuiston takana olevalla pururadalla juoksemassa. Ensin mun piti juosta pitkiä vetoja, mutta maasto osoittautui siihen tarkoitukseen liian raskaaksi. Tuon pururadan 5,4 kilometrin reitti on tosi mäkinen ja raskas, joten vaihdoin lennosta mäkitreeniksi. Ravasin yhtä pidempää jyrkkää mäkeä kymmenen kertaa. Tekipä jälkikäteen höpöniä (:D), vaikka ei meinannut kropasta saada tehoja irti ja koko treeni tuntui aikalailla paskalta. Yllättävän kauan ottaa palautua Helsinki City Runista tai sitten hierontojen jälkeen kroppa on ollut eri tavalla koetuksella. Nyt on ollut hanuri tosi kipeä, mutta se on sitä parasta lihaskipua. 😀

Ps. Pahoittelen eri kokoisia kuvia. Omaa silmää kirvelee nuo, mutta ei voi mitään kun ei löydy saman kokoisina.

 • Tanja

  Jep, noi Lepuskin mäet on tosi rankkoja, valikoimaa ainakin riittää mäkitreeniin :). Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat, tsemppiä treeneihin ja toivottavasti kroppa pysyy yhteistyöhaluisena 🙂

  June 4, 2015 at 4:39 pm Reply
 • Sanna

  Mä oon menossa 27.6 Vierumäki trail marathonille 15km matkalle, 22.8 espoon keskuspuisto trail runille ehkä 21km ja sit vielä 25.10 tuusula trail run myös ehkä 21km. Jänskää. Meinaatteko hyödyntää majoitusedun mitä juoksijat saa vai missä yövytte vierumäellä. Ja mitä kaikkea ootte ajatellut sielä koko porukalla puuhailla? Olisko suosituksia tai vinkkejä? Meillä mestoille lähtee myös koko perhe.

  June 4, 2015 at 10:23 pm Reply
 • MarianneP

  Olen tulossa juoksemaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Vaarojen Marathonin, ja toivoisin vaatteista/välineistä/tarvikkeista/tankkauksesta ennen kisaa/kisan aikana kirjoitusta. Minkä koit hyväksi? Oliko jotain turhaa mukana? Tekisitkö jotain toisin?

  July 20, 2016 at 7:18 pm Reply

Leave a Comment