Lukijatapahtuma: keskivartalo ja synnytyksestä palautuminen

Viime lauantaina järjestin Sara Nevalaisen kanssa blogini lukijoille tapahtuman, jossa keskityttiin keskivartalon hallintaan ja synnytyksestä palautumiseen.

Hakeuduin Saran valmennukseen ollessani neuvoton keskivartalon puutteellisesta hallinnasta johtuvien ongelmien kanssa. Minulla on aina ollut näkyvät vatsalihakset, koska kaikki vatsalihasharjoittelu keskittyi näkyvien lihasten harjoittelemiseen. Kovasta treenaamisesta ja näkyvistä lihaksista huolimatta keskivartaloni oli aivan onnettoman heikko.

Kävin Saran luona noin vuoden verran. Tuona aikana opin ihan älyttömästi uutta ja keskivartalon heikkoudesta heijastelevat ongelmat poistuivat. Opin kannattelemaan vartaloani ja tekemään vatsalihaksia sillä tavoin, että ne samalla vahvistaa myös lantionpohjaa. Voit lukea yhteisestä taipaleestamme täältä.

Viime lauantaina Sara luennoi näistä aiheista parillekymmenelle ihanalle naiselle. Opettelimme muutamat perusliikkeet ja saimme pienen pintaraapaisun siihen, miten keskivartaloa voi harjoittaa aktivoimalla lantionpohjan.

Minulle Saralta saadut opit ja keskivartalon merkityksen ymmärtäminen on ollut käänteentekevää. Samalla ymmärsin selvemmin sen, että ihminen on kokonaisuus. Kirjoitan tästä oivalluksesta myöhemmin ihan erikseen. Olen viime aikoina oivaltanut tästä vielä lisää. Esimerkiksi sen, että yöllinen hampaiden narskuttelu vaikuttaa lantionpohjaan ja hyvinvointiin.

Nämä lukijatapahtumat ja yhteislenkit ovat itselleni olleet todella antoisia. On ollut tosi kiva nähdä keitä siellä ruutujen toisella puolella on. 🙂

Voit lukea Sarasta ja hänen palveluistaan täällä. Puhuttiin Saran kanssa, että seuraava lukijatapahtuma keskittyisi juoksuun ja juoksussa tarvittavien lihasryhmien hallintaan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *