Pakkaaminen 10 päivän vaellukselle

Processed with VSCO with f2 preset

Vaellukselle valmistautuminen vei useamman päivän, vaikka olemme tehneet saman rumban useampaan otteeseen. Vaellusreissulle pakatessa täytyy olla erityisen huolellinen. Jokainen yksityiskohta täytyy muistaa ajatella eikä mitään saa unohtaa.

Reissustamme tulee pisin vaelluksemme tähän asti, siksikin olemme käyttäneet pakkaamiseen erityisen paljon aikaa ja vaivaa. Olemme kymmenen päivää maastossa. Vaellukselle pakkaaminen noudattaa aina samaa kaavaa ja varustus on aina vakio, vain ruoan määrä muuttuu reissun pituuden mukaan. Vaellusruuista kirjoittelin postausta aiemmin.

Lajittelematon kasa vaellukselle lähteviä ruokia.
Kartta, kompassi ja kello. Kaikkia näitä tarvitsee vaelluksella.
Tässä kaikki sälä, jota lähtee mukaan: puukko, astianpesutarvikkeet, läpinäkyvässä pussissa hygieniavälineet, ensiaputarvikkeet ja lääkkeet, puhelin, varavirta, laturin piuha, kamera, otsalamppu, vedenkestävä pussi kameralle ja kännykälle ja narua. Mitäköhän unohdin kuvasta?
Pakkaan kaikki vaatteeni kuvassa näkyvään isoon vedenpitävään punaoranssiin pussukkaan. Värikkäisiin pusseihin pakkaan irtosälät ja ruokaa.

Ylärivi vasemmalta: Vettä hylkivät vahvistetut vaellushousut, leiriin ja kylmiin iltoihin lämmin paita ja untuvatakki.
Alarivi vasemmalta: tekninen urheilupaita, merinovillapaita, pitkät merinovillakalsarit, urheilutoppi (ihoa vasten tulevat kankaat myös merinovillaa ja sade/kuorihousut. Kuvassa ei ole kuoritakkia, sillä se saapui vasta juuri ennen lähtöä.

Huolletut vaelluskenkäni. Nämä kengät palvelevat mua jo neljättä vuotta moitteetta.
Upouusi rinkkani, joka ei ole kuvassa vielä lopullisesti pakattu. Se tulee ääriään myöten täyteen. *Rinkka saatu Jack Wolfskinilta.

Olen lapsellisen iloinen siitä pienestä turhamaisesta yksityiskohdasta, että vaellusvarusteeni ovat ensimmäistä kertaa väreiltään yhteensopivia. Jokainen vaate sopii yhteen. Saan tästä asiasta erityistä mielihyvää!

Aiemmin laatimani pakkauslista vaellukselle löytyy täältä. Joku kysyi makuupussista ja makuualustasta, vastaus minun valintoihini löytyy tuosta postauksesta.

4 thoughts on “Pakkaaminen 10 päivän vaellukselle”

  1. Hyvin tosiaan sointuu kaikki värit, itsekin tykkään hifistellä siinä, kyllä siitä vaan saa kiksejä 😀 Minkä kokoinen tuo rinkka muuten on? Pieneen tilaan olet saanut ensiapu/lääkkeet/hygienia pussin, itsellä (plus miehelläni) tuntuu että niitä on aivan mahdottomasti ja vie tilaa, kun erikseen on ensiapupakkaus ja omissa kuivapusseissaan lääkkeet ja vitamiinit+maitohappobakteerit sekä sitten hygieniatarvikkeet 🙂 Mutta näissä on toisaalta kiva varautua kunnolla. Vaikka on tullut vaellusta harrastettua kolme vuotta, pitää edelleen käydä joka retken jälkeen läpi, mitä voisi vähentää jotta rinkan painoa saisi alaspäin, koska kevyempi aina kivempi. Oletko sinä saanut tavaramäärän hallintaan vai tuntuuko, että jotain voisi vielä jättää pois tai vaihtaa kevyempään versioon?

    1. Joka reissun jälkeen tekee tietynlaisen uudelleentsekkauksen pakkauslistaan – mitä jää seuraavalta reissulta pois ja mitä tarvitaan lisää/toinen ratkaisu.

      Mun vakiovarusteet ilman ruokia painaa 11,5 kiloa. Ruoat ja kamerakalusto toivat tähän painoa 6-10 kiloa lisää. Mulla ei ollut koko matkan aikana vaikeuksia kantaa rinkan painoa, eli tuo määrä tavaraa oli mulle aivan ok. En koe tarpeelliseksi viilata painoa, mutta muutamia varusteita haluaisin vaihtaa. Haluaisin esimerkiksi vähän paksumman makuualustan ja tarvitsisin kuivapusseja pari lisää. Muilta osin tuntuu, että nyt on aika hyvä setti löytynyt. 🙂

  2. Hyvä blogi! Silmiin pisti muovia sisältävät vauvan puhdistuspyyhkeet. Toivottavasti ne ovat vaihtuneet tähän mennessä maatuviin pyyhkeisiin;)

    1. Moikka! Kiitos kommentista! 🙂 Nykyään mukana on pääasiassa juuri näitä maatuvia versioita. Jos käytän maatumattomia, niin ne kerään erilliseen roskapussiin ja kuskaan pois luonnosta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *