Juokse tyttö juokse! Juokse sinäkin?

*Yhteistyössä Vauhtisammakko

Tiedättekö sen fiiliksen, kun juoksu kulkee? Happi virtaa vapaasti keuhkoihin ja ulos. Jalat tuntuvat vahvoilta ja kimmoisilta. Askel rullaa täydellisesti suoraan vartalon alle. Vauhti on sellainen, että tekniikka pysyy kasassa. Mieli on kirkas ja arkiset huolet ovat pyyhkiytyneet pois mielestä. Linnut laulaa ja asfalttipöly näyttää kauniilta ilta-auringon siivilöimänä. Minä tiedän.

Tähän ihanaan flow-tilaan ei pääse treenaamatta eikä valitettavasti jokainen juoksulenkki tunnu tältä. Parhaimmillaan se on käsittämätöntä vapauden tunnetta ja rintalastan alla hyrisevää riemua, joka tekee mieli päästää ilmoille joko kiihtyvänä vauhtina tai laulamalla ääneen.

Aloitin tämän vuoden juoksutreenit heti vuodenvaihteessa. Olen tehnyt pitkiä ja hitaita matalasykkeisiä lenkkejä, kiihtyviä progressiivisia lenkkejä, jolloin päästään todella epämiellyttäviin tuntemuksiin, kun syke nakuttaa lähes 180. Olen juossut radalla, hallissa ja matolla kevään mittaan kovenevia kilometrin vetoja. Tämän lisäksi meillä on ollut Vauhtisammakon valmennusryhmän treenit kerran viikossa. Näissä treeneissä on hiottu juoksutekniikkaa paremmaksi ja juostu lisää vetoja ja tehty erilaisia juoksijan lihaskuntoharjoituksia. Meidän Vauhtisammakon keskiviikkoryhmä on ollut ihan huippu. Eilen oli viimeinen treenikerta, mutta yleisön pyynnöstä jatkoa taitaa seurata. Harvoin on näin hyvä ja kannustava meininki ennalta tuntemattomien ihmisten kanssa, että täytyyhän sitä vaalia.

Ennen ajattelin, että juoksu on yksinäinen laji ja haluan juosta yksin. Enpä tuolloin tiennyt mitä on juosta porukassa. Toisen kannustavat sanat ja kovakuntoisempi treenikaveri juoksemassa vieressä, saa itsestään aivan yllättäviä ulottuvuuksia. Yhtäkkiä pystynkin juoksemaan kovempaa kuin ajattelin! Voi sitä itsensä ylittämisen riemua! Puhumattakaan miltä tuntuu huomata, että kunto on noussut ja tekniikka parantunut. Bonuksena juoksuryhmistä voi saada seuraa tylsille pitkille lenkeille ja jopa uusia ystäviä.

Toukokuussa alkaa Vauhtisammakon kesäksi juoksukuntoon –juoksukoulut. Saan arpoa teille kolme ilmaista osallistumista juoksukouluun. Ilmoita kommentissa mihin ryhmään haluaisit päästä ja mihin kaupunkiin. Arvonta päättyy sunnuntaina 16.4. Juoksukouluja löytyy Turusta, Raumalta, Tampreelta ja Helsingistä. Juoksukouluja on eri tasoisia ja eri hintaisia, jokaiselle varmasti löytyy oma ryhmä:

ALKAJAT
– lähtötaso: juoksun aloittajalle: 0,5 km yhdenjaksoinen juoksu
– yhteistreenit tiistaisin 17.45-18.45, lähtöpaikkana Eläintarhan kenttä
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle
– hinta 65 e (opiskelijat 60e)

KUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5 km yhdenjaksoinen juoksu
– yhteistreenit torstaisin 17.45-18.45, lähtöpaikkana Eläintarhan kenttä
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle
– hinta 65 e (opiskelijat 60e)

VAUHTIKUNTOILIJAT
– lähtötaso: cooper 2500m ja/tai 5 km alle 30 min
– yhteistreenit tiistaisin 19-20.15, lähtöpaikkana Eläintarhan kenttä
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle
– hinta 65 e (opiskelijat 60 e)

KUNTORUPARIT
– lähtötaso: cooper 2600 m ja/ tai 10 km alle 55 min
– yhteistreenit torstaisin 19-20.15, lähtöpaikkana Eläintarhan kenttä
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle
– hinta 65 e (opiskelijat 60 e)

KUNTORUPARIT+
– lähtötaso: cooper 2700 m ja/tai 10 km alle 50 min
– yhteistreenit tiistaisin 19-20.15 ja torstaisin 19-20.15, lähtöpaikkana Eläintarhan kenttä
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle
– hinta 105 e (opiskelijat 100 e)

Juoksukouluun pääset ilmoittautumaan täältä.

83 thoughts on “Juokse tyttö juokse! Juokse sinäkin?”

 1. Omalla kohdallani alkajat-ryhmä Helsingissä olisi hyvä. Kunto on päässyt romahtamaan täysin ja juoksun iloista olisi kiva päästä taas nauttimaan.

 2. Alkajat Helsingissä. Muutama puolimaratoni takana, mutta polven rikkoutuminen 2 vuotta sitten lopetti juoksut seinään. Nyt kunto on jo niin huono että juoksun uudelleen aloittaminen yksin tuntuu ylivoimaiselta…

 3. Kuntoilijat ja Helsinki ?
  Tiedän askeltavani väärin kantapää edellä juoksussa enkä osaa sitä itse korjata. Tästä voisi olla suuri apu tuon vian korjaamiseen.

 4. Ihana teksti ja kuvaa täysin juoksua parhaimmillaan! Se on mahtava tunne kun jalat on kevyet ja energia kulkee läpi kropan. 🙂 Pitkä flunssakausi on katkaissut oman harjoitteluni täysin, mutta nyt on aika lähteä taas uuteen nousuun! Polar ilmoitti, että puolimara-aikani on noussut monella minuutilla muutamassa kuukaudessa, joten tässä täytyy todella alkaa hommiin ennen kesän ensimmäistä kisaa. Jos onni osuu kohdalle, olisi ryhmäni Helsingin Kuntoilijat. Aurinkoa kevääseen! 🙂

 5. Hei huippua! Koko kevään kaivannut juoksukoulua lisätreenimotivaatioon ja juoksutekniikan hiomiseen, puhumattakaan treeniseurasta! Kuntoruparit Helsingissä olisi mulle bueno!

 6. Kuntoilijoiden ryhmään Helsinkiin. Tästä saisi varmasti sitä kaivattua kimmoiketta ja motivaatiota lisää!

 7. Kuntoruparit-ryhmään Helsingissä olisi kiva osallistua. Olen juossut jo muutaman vuoden mutta kehitys on pysähtynyt ja kaipaisin lisää asiantuntevia neuvoja?

 8. Vauhtikuntoilijat Helsinki. Olis kyllä hyvä mennä johonkin juoksukouluun muuten tulee vaan helposti mentyä mukavuus alueella tai treenattua yksipuolisesti .

 9. Kuntoruparit, Helsinki. Kaipaisin vähän vauhtia ja epämukavuusalueella liikkumista, omat treenit jämähtäneet vakiolenkin kiertämiseksi 🙂

 10. Tiedän tuon flown, minkä juoksu parhaimmillaan antaa. Olen sen kokenut, mutta tämän hetkinen juokseminen on kovin vähäistä, joten juoksukoulu olis kova juttu. Vauhtisammakon juoksukouluja olen harkinnut joskus. Oma ryhmän olisi vauhtikuntoilijat Helsinki. ?
  Kiitos kivasta blogista!

 11. Alkajat ja Tampere. Minulla meni polvilumpio sijoiltaan puolivuotta sitten, enkä vieläkään pysty juoksemaan kuin n. 0.5km ilman kipua polvessa. Haluaisin opetella juoksu uudelleen ja kunnolla.

 12. Jostain kumman syystä juoksumotivaatio on ollut pahasti hukassa viime aikoina. Senpä takia tuollaiset ohjatut harjoitukset tulisivat erinomaisen hyvään saumaan, kuntoilijat/Helsinki olisi mulle sopiva ryhmä! 🙂

 13. Kuntoruparit+ ja Helsinki!
  Olipas kiva teksti ? Mulla juoksu on kuulunut harrastuksiin jo kauan, ja aina keväisin katujen sulettua ja ilta-auringon paistaessa koko lajiin löytää talven jälkeen ihan uutta intoa! Juoksukouluun osallistuminen olisi syksyn maratonia ajatellen erinomainen juttu, varsinkin kun edellinen maratooni ja sitä edeltäneet treenit aiheuttivat todella pahan penikkataudin. Juoksutekniikka ei siis ole täysin kohdallaan.. Toivotaan että onni suosii ? Aurinkoista kevättä!

 14. Voi pääsispä kuntoilijoihin ja Helsingin ryhmään vähän motivaatiota hakemaan ja juoksutekniikkaa parantamaan. Pari lenkkiä nyt takana kuopuksen syntymän jälkeen ja puolimaraton, joita ennen lapsia tuli muutama juostua, on vain kaukainen haave.

 15. Hassua, juuri kun olen kasvattanut itsessäni ajatusta että tänä keväänä vihdoin aloitan juoksuharrastuksen oikeasti ja olen tätä blogiakin seurannut sillä silmällä niin nyt täällä vielä onkin tälläinen arvonta! Eli jos minuun sattuisi arpa osumaan niin Tampereelle tahtoisin aloittelijoiden ryhmään osallistua. On se tosiaan niin mahtava vapauden tunne kun pääsee juoksemaan ja tahdonkin oppia kunnon tekniikkaa jotta askel vielä keveämmäksi muuttuisi ☺

 16. Kuntoilijat ja turku ?.

  Tää tulis mulle enemmän kuin tarpeeseen! Porukassa olisi kiva ylittää omia rajoja ja saada onnistumisen kokemuksia!!

 17. Helsinki ja kuntoruparit + -ryhmä! Olisi huikea päästä vauhtisammakon treeneihin ja tekniikkaoppiin! Erityisesti kaipaan apua juoksutekniikkaan ja taloudellisen juoksuaskeleen löytämiseen

 18. Oi, mahtava arvonta!
  Kuntoilijat-ryhmä Helsingissä kiinnostaa kovasti, ei ole oikein lähtenyt juoksu tälle keväällä kulkemaan… 🙂

 19. Voi, mä olen tällainen yksin juoksija. Mulla ei ole vielä ollut rohkeutta liittyä Vauhtisammakoihin vaikka sitä olen monesti miettinyt. Nyt jos tämän arvonnan voittaisin, niin olisi vähän niinkuin pakko lähteä mukaan:)
  Kuntoilijat olisi varmaan se mulle oikea taso.

 20. Kiitos kivasta blogista! Olen juurikin Vauhtisammakon juoksukoulun kautta tänne aktiivisemmaksi lukijaksi eksynytkin. Tampereen kuntoilijoiden ryhmään menisin jos onni osuu kohdalle 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *