Muista näkyä!

*Yhteistyössä FlipBelt

 

Syksy on täällä ja illat ovat koko ajan vain pimeämpiä. Pimeyteen vielä kun tulee lisäksi syyssade, niin iltaisin tuntuu kuin kaikki valo olisi imaistu johonkin jemmaan. Pimeys tai sade ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi treenata ulkona. Päinvastoin. Näillä kirpsakoilla säillä juokseminen on ihanaa, eikä sadekaan haittaa, jos varusteet on kohdallaan.

Syksyllä ja pimeällä kannattaa kuitenkin huolehtia, että näkyy: muistakaa heijastimet ja valot! Pari syksyä takaperin tuossa meidän kodin lähellä vilkkaassa risteyksessä joku jäi auton alle ja kuoli. 🙁 Olen aina sydän syrjälläni, kun tytöt kulkevat pimeän aikaan ulkona. Muistutan heitä heijastimista, valoista ja siitä, että pitää itse olla tarkkana. Pitää olla hereillä ja havainnoida liikennettä normaaliakin tarkemmin, sillä autoilijat eivät pysty kaikkea näkemään. Olennaista on myös riittävät heijastimet ja valot. Sä jäät auttamatta kakkoseksi auton kanssa, jos tulee yhteentörmäys. Itsekin usein säikähdän kun pimeydessä tulee vastaan joku mustissa vaatteissa ja ilman heijastimia, sellaisen ihmisen huomaa pahimmassa tapauksessa aivan liian myöhään, jopa parin metrin-metrin päässä. Ei ihme, että onnettomuuksia sattuu.

Joissakin treenivaatteissa on ihan kivasti heijastimia, mutta pieni logoheijastin ei riitä. En ole jaksanut laskea kuinka monta heijastintikkua, jotka saa räpsäytettyä esim. nilkan tai ranteen ympärille, on jäänyt lenkkipolulle. Aika monta. Juostessa ja treenatessa haluaa, että vaatteet ovat mahdollisimman mukavat ja huomaamattomat eikä ole kiva, jos on mitään heiluvia tai hölskyviä asioita, joita joutuu korjaamaan kesken lenkin. On ollut aika vaikeaa löytää sellaisia heijastimia, jotka ovat huomaamattomat juostessa. Mulle haastavaa on myös muistaa ottaa ne heijastimet ja muut härpäkkeet mukaan.

FlipBeltiltä on tullut uusi tuote: Million Mile Light -juoksuvalo, jossa ei ole lainkaan pattereita, vaan valo herää liikkeestä henkiin. Juoksuaskeleiden tärähdyksen voimasta valo välkkyy. Valon voi kiinnittää vaikkapa housunkaulukseen tai takintaskun reunaan. Valo on pieni ja huomaamaton ja pysyy esimerkiksi juoksuvyössä hyvin kiinni. Tämän valon muistan ottaa mukaan, sillä otan aina lenkille mukaan juoksuvyön puhelinta ja avaimia varten ja olen kiinnittänyt valon juoksuvyöhön jo valmiiksi kiinni. Kuvissa on myös saman merkin Zipper-vyö, joka on myös uusi tuote. Se on vetoketjullinen versio aiemmasta FlipBeltistä. Vetoketjutasku on kivan varma, koska ei tarvitse lainkaan jännittää, että puhelin putoaisi vyöstä, vaikkei siitä vetoketjuttomastakaan FlipBeltistä ole koskaan mitään pudonnut.

Te lukijat saatte nyt FlipBeltin nettikaupasta -10 % alennuksen kaikista tuotteista koodilla endorfiinikoukussa.

Kertokaa parhaat heijastin- ja turvallisuusvinkit kommenttiboksissa. Mulla on nimittäin haussa myös heijastimet, jonka saa esim. nilkkoihin tai takkiin kiinni.

Lenkkarit: New Balance Zante, Trikoot: 2XU Midrise, Takki: Adidas, Kuulokkeet: Bose SoundLink, Urheilukello: Suunto Spartan Ultra – varusteet saatu blogin kautta.

14 thoughts on “Muista näkyä!”

 1. Mulla on sellainen Asicsen verkkoheijastinliivi. Se on ihan paras, nopee vetää päälle ja värinä pinkki. Ja koska se on verkkokangasta, se hengittää ja pysyy hyvin paikallaan. Ei voi verrata siis tavalliseen heijastinliiviin. 😀 En lähde ilman sitä pimeellä lenkille.

 2. Ostoslistalla on sellanen kuminauhaheijastin, pystyy säätään pään, käsivarren, nilkan, minkä vaan ympärille. Lapsena mulla oli sellanen mutta tuntuu että nykyään on vaan niitä lyötäviä ja ne on jotenkin liian kovia. Mutta oikeesti varmaan mikään määrä heijastimia ja valoja ei ole liikaa, jopa katuvalo-osuuksilla ihmiset katoaa pimeyteen ja märkään asfalttiin. Kannattaa muistaa myös koirat ja rattaat/vaunut.

  1. Just tuollainen mullakin on etsinnässä. Kerro, jos löydät jostakin, niin mäkin käyn ostamassa. 🙂 Ne lyötävät ei pysy vauhdissa mukana, vaan irtoavat.

 3. Montakohan kertaa oon ajatellut pyytää urheiluvaatteiden valmistajia painamaan/ompelemaan heijastimet kankaaseen jo valmiiksi, koska yksikään irtoheijastin ei ole täysin huomaamaton/haittaamaton liikkujalle – fakta!
  Itse käytän otsalamppua sekä heijastinliiviä pimeän tullen (otsalamppu pururadalla, jossa ei ole valaistusta) ja nyt hakusessa olisi neonkeltainen takki, joka jo itsessään olisi näkyvämpi, mutta siinäkin pitäisi olla heijastimet vielä erikseen. Henkkamaukassa oli kerran sellainen kokoheijastin-takki ja hittovie ettei sitä tullut ostettua silloin! Olisi aika päheän näköistä kun koko muija olisi yhtä 3M-valoa kun auton valot siihen osuisi 😀 Heijastaako btw tuo legginsiesi logo? 2XU:n voisi hyvin haastaa painattamaan logon heijastimella: iso logo näkyisi kauas, promoaisi merkkiä ja toisi lisäturvaa

  1. Monet vedenpitävät takit hiostaa, mutta talvella se on ihan kiva juttu, sillä se lämpö pysyy takin sisällä. 🙂 Kiitos takkivinkistä!

 4. Moikka !

  Ei toiminut Endorfiinikokussa FlipBelt verkkokaupassa, laitoin koodin mutta normaalihinnoilla tulee tuotteet, eipä se haittaa olin muutenkin hankkimassa, mutta oliko vain päivän voimassa?

  1. Voi harmin paikka! Mä en itse asiassa muista kuinka kauan tarjous oli voimassa. Milloin teit tilauksen? Onko kommentin yhteydessä jättämäsi sähköposti sellainen, josta sinut saa kiinni?

   Elina

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *