Vieroitusoireita lievittämässä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tullaanpa hetkeksi taas tähän päivään. 🙂 Vaelluksen jälkeinen viikko meni kieltämättä aika ankeissa tunnelmissa. Arkeenpaluu tuntui tahmaiselta ja kaupungin sähinä ja arjen kiireet tuntuivat räikeältä kontrastilta erämaan rauhaan. Viime viikonloppuna lähdimme lievittämään erämaavieroitusoireita Nuuksioon. Haukkalammen parkkipaikka oli aivan tupaten täynnä, joten käännyimme samantien pois. Ajoimme vähän syrjäisemmälle tienpätkälle, josta lähdimme kiertämään lähellä ollutta lampea. Reitti osoittautui tosi kivaksi ja sopivan lyhyeksi kiertää vaikkapa lasten kanssa. Uskomattomalla tuurilla törmäsimme tuolla sivutiellä partiokaveriini. 🙂

Nuuksio tuntui aika laimealta erämaan selittämättömään kauneuteen ja väljyyteen verrattuna. Oli kuitenkin kiva oli olla luonnossa ja hengitellä raikasta syysilmaa. 🙂 Tämä syksy on ollut tähän mennessä uskomattoman kaunis. Ensimmäistä kertaa ehkä ikinä en pelkää syksyntuloa ja kaamosta. Mä äsken havahduin siihen, että fiilistelin tulevaa joulua. Minunhan piti vihata joulua? Tajusin viimein sen mitä olen yrittänyt viime vuodet itselleni takoa, että joulusta pitää tehdä sellainen, joka tuntuu omalta. Tämä toki pätee kaikkiin elämän osa-alueisiin. Elämää pitää elää itselleen, ei muita varten.

Sain viime viikolla uuden Suunnon retkeilijälle suunnatun Traverse-mittarin käyttööni. En ollut ehtinyt tutustua mittariin ennen Nuuksion reissua ja yllätyin iloisesti sen monipuolisista toiminnallisuuksista. Traverseen saa paritettua Ambit 3 Sportin sykevyön, jos haluaa tallentaa vaelluksilta myös sykedataa. Tämän huomasin tosin vasta kotona. Mittari piirtää näytölle reitin, jota kuljet. Et siis pääse millään eksymään tämän vehkeen kanssa, nimittäin kellosta löytyy myös kompassi. Kello näyttää korkeuserot, ilmanpaineen (varoittaa myrskystä), lämpötilan, auringon nousu- ja laskuajan, vauhdin, matkan pituuden ja tietysti matkan keston. Mittarista löytyy jopa taskulamppu! Kellon oletusasetuksissa oli mielestäni kaikki ne näyttötiedot valmiina, joita osasin edes kuvitella tarvitsevani. Nyt mittaria vielä lisää tutkittuani huomasin, että kelloon saa haettua myös muita urheilumittaustoimintoja, eli tätä todennäköisesti voi käyttää Ambit 3 Sportin tavoin esimerkiksi juoksulenkeillä. Mä rakastuin tähän kelloon jo ulkonäkönsä puolesta, mutta tämä monipuolisuus tuntuu myös huikealta parannukselta edellisiin verrattuna. Kello asettuu ranteeseen paljon mukavammin, koska tässä mallissa gps-anturi on kellotaululla, eikä vanhempien mallien tapaan rannekkeen tyviosassa. Tässä mallissa mä jotenkin ihastuin myös bluetoothin mahdollistamaan kännykän synkkaamiseen kellon kanssa. Traversessa on nimittäin värinä, jota aiemmissa malleissa ei vielä ole ollut. Ainiin, ja tämä mittaa myös askeleet. Olen vilpittömän ilahtunut tästä uudesta mallista ja haluan pitää tätä koko ajan ranteessa ihan jo pelkästään kerätäkseni askeleita. 😀

Suunto Traverse tulee kauppoihin 15.10.

2 thoughts on “Vieroitusoireita lievittämässä”

    1. Käytin Zero pointeja vain yhtenä päivänä vaellussukan alla, mutta ilma oli tuona päivänä kylmä ja sukat viilensivät jalkaa sen verran, että vaihdoin tavalliset sukat tilalle. Kesällä ne toimii varmasti paremmin.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *