Vaellusvideo

Tämän viikon illat ovat kuluneet editoimalla vaellusreissumme videota. On ollut ihana palata vaelluksen tunnelmiin uudestaan ja uudestaan. Ensin ajattelin, että julkaisen tämän vasta sitten kun kaikki vaelluspostaukset on julkaistu, mutta julkaisenpa tämän kuitenkin jo nyt. Loput vaelluspostaukset tulevat aikanaan. Ei tuossa videolla kuitenkaan ihan kaikkia käänteitä ja fiiliksiä ole kerrottu, joten ehkä te jaksatte nekin sitten lukea? Kommentoikaa mikä fiilis videosta tulee? Jännittää julkaista tätä, koska video on kuitenkin aika henkilökohtainen. 🙂

48 thoughts on “Vaellusvideo”

 1. Aivan huikee reissu teillä ja mahtava video. Itsellä on tullut ihan kamala erämaavaelluskuume teidän reissun johdosta ja suunnitellaan jo kovasti sitä ensi syksyn alkuun.

  Ps. Ihana tuo sun Oulun murre kun se on säilyny!

  1. Reissu oli kyllä ihan mahtava! Kiva kun tykkäsit videosta! 🙂 Kannattaa ehdottomasti lähteä vaeltamaan ja kannattaa hyvissä ajoin hommata kamat. Niihin saa äkkiä uppoamaan paljonkin rahaa.

   Vai oulun murre. Omasta mielestä en puhu enää ollenkaan, mutta onneksi se kuuluu vielä. 🙂

 2. Ihania maisemia, varmasti mukava reissu Musiikki oli videossa aika hakea, vaikka muuten tunnelma vaikutti positiiviselle ja rennolle. Kiitos kun otitte meidät mukaan!

  1. Maisemat oli tosiaan ihan omaa luokkaansa. 🙂 Meidän mielestä tuo musiikki kuvasi parhaiten sitä tunnelmaa erämaassa. Ehkä siinä oli hieman haikeutta. 🙂

 3. Ihana video!! Tiiäkkö mulla melkeen itku tuli kattoessa. Ihan kamala ikävä tuli Lappiin ja nimenomaan käsivarteen, kesällä käytiin saanalla, oltiin tosin vaan yks päivä, kun jatkettiin siitä matkaa Norjaan. Aivan käsittämättömän kaunista tuolla. Me oltiin nyt syksyllä samaa aikaan hetta-pallaksella, ja seki reissu palasi mieleen. Mutta näistä kahdesta paikasta jos vois valita niin tuo saana-halti akseli kyllä vie voiton kauneudellaan. Ens vuonna mennään sitte tuo saana-halti reitti. Nii ja ihana tuo sun oulun murre:)

  1. Voi kiitos Jonna! 🙂 Tuolla luonto on kaunista ja jotenkin se mitä se tekee mielelle, on kaiken tuon kanssa yhdessä jotain niin huikeeta, että pakko päästä uudestaan ja uudestaan vaeltamaan.

   Kuuntelin videon puhetta monta kertaa enkä muka itse bongaa oulun murretta, mutta kai se siellä on. 😀

 4. Kiitos, kun jaoit tämän videon meidän kanssa! Ensi kesänä suunnitteilla ois lähteä Lappiin ensimmäistä kertaa elämässäni vaeltamaan. Saa nähdä miten käy 🙂

  1. Nyt tuntuu hyvältä että jaoin, kivoja kommentteja!

   Kannattaa mennä! Kesällä siellä on kauheasti hyttysiä, suosittelen enemmän alkusyksyä. 🙂

 5. Ihana video, kiitos 🙂 <3 Luin kaikki vaellus-jutut ensin läpi ja tämä oli kyllä kuin sokeri pohjalla. Vaikka olin ihan fiiliksissä ja uneksin vaeltamisesta kirjoitetun version jälkeen, oli tämä kyllä vika tikki: aivan järjettömän tunnellmallinen fiilis videolla! Hinku lähteä itsekin vaeltamaan ruskan keskelle vain kasvaa. Joskus vielä, jonain päivänä, kunhan kroppa antaisi myöden niin lähden minäkin. Mekin. 🙂

  1. Kiitos Jossu! Tulipa kiva fiilis kommentistasi! 🙂 Retkeily lähimaastossakin tekee jo hyvää ja pääsee irti – aloita vaikka siitä, jos kroppa ei vielä pitkää vaellusta kestä. 🙂

 6. Videosta jäi sellainen rauhallinen ja haikea fiilis, muttei kuitenkaan surumielinen. Vaikea selittää, mutta isot kiitokset videon jakamisesta 🙂

  1. Kuvailemaltasi se koko vaellus tuntui. Rauhalliselta, joskin vähän haikealta, muttei surulliselta. 🙂 Kiitos sinulle kommentista!

 7. Tän videon katsottuani ajattelin jättää kommentoimatta, mutta koska erehdyin katsomaan Lapin Tango-videon (tai mikä nyt olikaan) niin mun on vaan pakko: En olisi uskonut, että kaltaisesi fiksulta vaikuttava aikuinen nainen viitsii pilailla vähemmistöjen kustannuksella. Jos se on teidän keskinäistä huumoria niin sillehän ei mitään voi, mutta jaettuna kaikelle kansalle lähinnä säälittävää.
  Harmittaa, koska tää blogi oli yksi suosikeistani.

  1. Ikävää, jos koet meidän läpänheiton noin vakavana. En todellakaan pilaile minkään vähemmistön kustannuksella. Tuo puhetyyli nyt vain ilmestyi reissullamme suuhumme, enkä lähtenyt sitä videolta sensuroimaan, koska kaikki vähänkään hauskemmat läpät olisi siten jäänyt kokonaan pois.

   Huumori on vaikea laji ja aina se ei aina uppoa kaikille. Olisiko ollut poliittisesti korrektimpaa puhua ruotsalaisittain murtaen?

   Lapin tango -pelleily ei ollut todellakaan mitään vähemmistöä pilkkaavaa, ellei tässä yhteydessä vähemmistöllä tarkoiteta tangomarkkinoiden kilpailijoita. Lasken itseni vahvaksi osallistujakandidaatiksi. 😀

   1. Vastaan vielä kun kerran kysymyksen esitit.
    Politiikkaa en ehkä tähän lähtisi sotkemaan, mutta jos nyt jotain pitää matkia niin olisihan se korrektimpaa tehdä esim. ruotsalaisten kustannuksella. Ruotsalaiset eivät kohtaa päivittäin ennakkoluuloja, jota esiintyy joka paikassa: kaupassa, työhaastatteluissa, uusien ihmisten kohtaamisissa vain muutamia mainitakseni.
    Ja tolla äänen muunnoksella, ei kyllä jää epäselväksi onko nyt hauskuutettu itseään koko tangomarkkinoiden esiintyjäkaartilla vai vaan pienellä vähemmistöllä heistä. Kun mukaan sotketaan Vermot ja muut niin homma on aika selvä.
    Eikä varmasti tarkoituksesi ollutkaan loukata ketään, mutta kohtuullisen huonoa pelisilmää tollanen “huumori” osoittaa. Kaikkia ei voi eikä tarvitse miellyttää ja blogin lukija päättää itse minkälaiseen blogiin haluaa aikaansa kuluttaa.
    Hyvää syksyä ja onnellisuutta elämääsi!

    1. Kiitos kommentistasi ja hyvää syksyä sinullekin!

     Sanon vielä kerran, en pilkkaa mitään vähemmistöä enkä suhtaudu rasistisesti mitään ihmisryhmää kohtaan.

 8. Ihana video! Ens kesäksi on Haltin valloitus suunnitteilla. Paljon tuolla käsivarren erämaassa on kuljettu, samoin Norjan puolella. Tulispa jo pian kesä!!
  Kaunista syksyn jatkoa! =)

 9. Todella koskettava video! Iso kiitos siitä kun sain kurkistaa videon muodossa teidän kahden matkaa! 🙂 Itse olen valloittanut Haltin kesällä 2010 ja samaisen vuoden syksyllä teimme vielä uuden vaelluksen Kilpisjärvi-Norja akselille, kauniita muistoja <3

 10. Aivan ihana video, josta välittyi kyllä että teillä on ollut ihan huikea reissu 🙂 Tuli ikävä Lappiin, jossa en valitettavasti ole vielä koskaan päässyt vaeltamaan…ehkäpä ensi vuonna…

 11. Ihan mahtava video! Tuli semmonen fiilis, että haluan teijän mukaan! 😀 Tuommonen keskinäinen läpänheitto ei varmasti aina aukeakaan muille, eikä varsinkaan tosikoille… Musta on kiva kun ootte rohkeasti laittanu persoonaa peliin, etkä tehny mitään koulu-tv-videota. PEUKUT! 🙂

  1. Haha, ihan paras kommentti! 😀 Meidän läpänheitto on kyllä välillä sellaista, ettei se ihan kaikkia naurata, mut ei voi mitään.

 12. Olipa ihana video. Jotenkin tuo musiikki kruunasi tunnelman. Mulla on ollut jo monen vuoden ajan hirveä hinku lappiin ja tämä video ei ainakaan helpottanut asiaa:D Ihanaa viikonloppua! Tykkään tyylistäsi kirjoittaa ja olla aito

 13. Ensin kattoin, että 13 minuuttia, en taida jaksaa. Mutta sitten toi tunnelma hypnotisoi aivan täysin. Komppaan yllä olevia kommentteja – todella herkkä, mutta samalla hauska video. Ja jotenkin teidän kipinän vain aistii. Aww..

 14. Tosi kaunis video ja hyvin välittyy tunnelma! Toivottavasti teet lisää videoita myös tulevista vaelluksista!
  Mikä tuolla taustalla soiva biisi on?

  1. En millään muista. :/ Tietokonekin vaihtui tässä välissä, niin en pysty tarkistamaan. Soundcloudista se löytyi.

 15. Kilpisjärveltä tulossa, ja nyt jo on maisemia ikävä… Video ei ainakaan vähentänyt sitä ?
  Tosi kiva video ja aivan ihana tunnelma musiikin myötä!

  1. Heti se ikävä iskee kun sieltä lähtee pois. Menee pari viikkoa kun taas sopeutuu tähän kiireeseen aj sitten taas odotellaan uutta reissua. 🙂

   Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit videosta!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *