Pakkauslista vaellukselle


Rinkka Osprey Ariel 65 litraa

Vaatetus

Vaellussukat x 2
Alusvaatteet
Kerrasto x 2
Toppi
Trikoot
Fleece
Keyvt untuvatakki
Hupullinen kuoritakki, vedenpitävä
Vedenpitävät housut
Sormikkaat
Pipo
Buff
Vaelluskengät
Kevyet kengät leiriin
Pyyhe


Adidaksen ja Helly Hansenin paidat saatu blogin kautta


Haglöfsin fleece ja toppatakki saatu blogin kautta


Zero Pointin merinovillaiset sukat ja Haltin vaellussukat saatu blogin kautta

Varusteet

Makuupussi
Makuualusta
Puukko/monitoimityökalu
Tulitikut (vesitiiviissä pussissa)
Ruokailuvälineet
Juomapullo
Vesirakko
Wc-paperi
Rinkka
Kompassi + kartta
Otsalamppu
Kamera, muistikortit ja akut
Istuinalusta
Muistiinpanovälineet
Trangia + kaasut
Teltta
Kahvipannu
Rinkka (+sateensuoja)

Hygienia + henkilökohtaiset jutut

Kosteuspyyhkeet
Hammasharja + -tahna
Lääkkeet
Rakkolaastarit
Ensiapupakkaus

Ruoat

Retkiruuat
Puurot
Pähkinät
Tonnikalat
Kahvi
Suklaa
(Rommi)

Kiitokset pakkauslistapohjasta Nellalle ja varustevinkeistä ja alennuksista varusteostoksissa Scandinavian Outdoor!

10 thoughts on “Pakkauslista vaellukselle”

 1. Mukavaa reissua!
  Mukaan kannattaa ottaa myös hopeateippiä, jolla saa korjattua lähes mitä tahansa. Luontoystävällinen tiskiaine pienessä muovipullossa ja varreton harja helpottavat astioiden tiskaamisista huomattavasti.

 2. Mukavaa reissua! Viime vuonna samoissa maisemissa. Viikko sitten kotiuduin viikon kestävältä Utsjoki-Kevo vaellukselta, joka oli kyllä paras vaellus ikinä! Kymmenes kerta oli minulla tänä vuonna. Kierrettiin Guivin rengasreitti, joka oli n.90km pitkä. Varusteiden miettiminen ja pakkaaminen on iso ja mukava osa retkeilyä.

 3. Kerro vaelluksen jälkeen miten zero pointin villasukat toimi, niitä katselin ennen omaa vaellusreisua, kun olen jo muutaman vuoden käyttänyt vaeltaessa ohutta merino villapaitaa teknisten sijaan. Pari viikkoa sitten kotiuduttiin kevon luonnonpuistosta kuivin reitiltä, hienoa oli ja kanjonista saatiin parhaat palat ( putoukselta kanjonin alkuun). Ensi syksyn reitti jo suunnitteilla 🙂

  1. Joo mä kerron. 🙂

   Ihanaa kun teissä lukijoissa on samanhenkisiä, niin saa kuulla kokemuksia ja hyviä vinkkejä. 🙂 Olisi kiva lukea kokemuksista pidemmästikin.

 4. Oijjoij, näyttää niin tutulta!
  Kotiuduimme runsas viikko sitten Kilpisjärveltä (Didnu-Halti-Kilpisjärvi) reitiltä. Huikeita maisemia, hymyileviä ihmisiä ja kovaa tuulta.
  Pakkauslista näyttää oikein hyvältä, ja tosiaan tuo jesari ja nauha kotinarua on meillä aina mukana. Koskaan ei onneksi olla tarvittu, mutta enää niitä ei uskalla jättää poiskaan 🙂

 5. Voi että, hieno reissu tulossa teillä! Tämä saattoi ollakin teillä jo mukaan lähdössä jossain muodossa ja ihan tuttu juttu teille, mutta: Tuli näin jälkijättöisesti mieleen, että harsoliina on ollut kätevä reissussa erilaisiin kuivaustarkoituksiin (heh, olipas virallisesti sanottu 🙂 ), koska se kuivuu nopeasti, menee pieneen tilaan eikä paina paljoa mitään. Sen myös nopeasti pesee kylmässäkin vedessä puhtaaksi. Ja sitten kotona sen voi pestä vaikka 90 asteessa, niin todellakin lähtee puhtaaksi reissun jäljiltä.

  Olen käyttänyt harsoa esim. teltan siivoukseen, astioiden kuivaukseen, käsipyyhkeenä jne. Kannattaa siis olla mukana jotain, jolla voi pyyhkiä kuivaksi “mitä vain”. Jotkut käyttää harsoa ihan kylpypyyhkeenäkin reissuissa. Itsellä toistaiseksi ollut tekokuituinen retkipyyhe, mutta se kyllä alkaa ajanmyötä dunkata aika pahasti. Siis haisee myös pesun jälkeen tai ainakin viimeistään ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Pitäisi varmaan siirtyä itsekin (tupla/tripla)harsoon siinäkin.

  Oikein rentouttavaa reissua, sielu varmasti lepää!

  1. Harsoliinaa ei enää viimekiireessä löytynyt, mutta tämä tulee seuraaville reissuille mukaan, tai useampi harso.

   Reissu oli ihan mieletön! Pää tyhjeni reissussa ihan täysin.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *