Talvipyöräilyvideoita

Jos ette ole vielä Sykesportin sivuilta bonganneet talvipyöräilyvideoita, niin tässä niitä nyt sitten on kaksin kappalein. Ensimmäisessä videossa on pyörän talvivarustelussa ja toisessa talvipyöräilypukeutumisesta.

https://www.youtube.com/watch?v=CsP3oj6YRKI

https://www.youtube.com/watch?v=oAT_BZ67c2Q

Ps. Älä käytä niitä pyörän valoja vilkulla, poliisikin kieltää sen. Mun tekee mieli taklata ne pyöräilijät, jotka tulee vilkkuvaloilla vastaan. Samaan taklattavien kastiin menee ne, joilla ei ole kypärää, heijastimia tai valoja.

6 thoughts on “Talvipyöräilyvideoita”

  1. Kivaa kun on juttua talvipyöräilystä, sitä ihan turhaan pelätään, vaikka harvoin oikeasti on niitä tosi kovia pakkasia jolloin naama oikeesti jäätyy ja hyvillä nastarenkailla pysyy meno turvallisena.
    Sulla näytti olevan tossa tosi pro vaatekerta, mutta toisaalta haluaisin nostaa esiin, että turha “ylivarusteleminen” voi pelottaa pois potentiaalisia talvipyöräilijöitä. Ihan jo sillä, että pukee pitkät kalsarit farkkujen alle ja laittaa hyvät hanskat käteen pärjää tosi pitkälle. Itse vaihdan lukkopolkimetkin normaaleihin talveksi, sillä aika maantiekiitäjä saa olla että lukoista ois loskassa apua. Maltti ja iloinen asenne ne on talvipyöräilijänkin parhaat kaverit. 🙂

    1. Mä oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Ei tarvitse olla noin pro-kamoja ja useimmiten mäkin vedän tavistrikoiden alle vain lämpökerraston ja yläkropan suojaksi tuulitakin. Artikkeleita tästä aiheesta on tulossa vielä lisää, joten tämä olisi hyvä pointti nostettavaksi. 🙂

  2. Ekaa kertaa kuulen, ettei sitä vilkkuvaloa saisi käyttää. Miksi näin? Onko siitä jossain ihan jotain virallista tekstiä? Itse olen ajatellut (myös vastaantulevien osalta), että silloin nimenomaan huomataan paremmin, mutta häiritseekö se sitten joitakin oikein erityisen paljon?

  3. Kiinnostavia videoita!
    Minulla on pohdinnan alla pyörä sekä työmatkoille että vapaa-ajan lenkkeihin. Millaista pyörää suosittelet ensimmäiseksi ns. kunnon pyöräksi? Vaikeaa ymmärtää hybridin, cyclocrossin ym. eroja, kun on ajellut melkein koko ikänsä 1-vaihteisella helkamalla 😀

  4. Hybridi on vähän ketterämpi kuin esim. tavallinen classic-pyörä ja vaihteita on yleensä vähän enemmän, cyclocrossi on taas jo aika lähellä maantiepyörää ja se on taas sitten seuraavan pykälän nopeampi ja sporttisempi. Itse lähtisin aloittelemaan hybridillä, jos et ole varma innostutko pyöräilystä enemmän. Jos on kutina, että pyöräily vie mennessään, niin sitten suoraan cyclocross.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *