Ruokaa kookosöljystä

*Yhteistyöpostaus

Sain CocoVilta haasteen keksiä reseptin, joka sisältää kookosöljyä. Tämä oli minulle todellinen haaste. Miten ihmeessä keksin ihan kokonaan uuden reseptin, koska olen muutenkin keittiöhommissa aikamoisen tumpelo. Osaan kyllä laittaa ruokaa, mutta teen sen yleensä toisen laatimalla reseptillä. Tämäkin minun “keksimä” resepti on sovellettu kahdesta eri reseptistä. En mä ehkä ihan tumpelo kuitenkaan ole, koska tiedän mikä maistuu hyvälle. En vain ole kiinnostunut ruuanlaitosta.

Kookosöljy on mulle tuttu tuote ja olen käyttänyt sitä tähän mennessä paistamiseen, hiusten hoitamiseen, meikinpoistoon ja ihon kosteuttamiseen.

Ja sitten sen minun laatima resepti.

Kookos-kanakastike (gluteeniton)

400 g maustamatonta kanaa
1 paprika
3 porkkanaa
2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 dl kookoskermaa
1 tl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
2 dl vettä
1 rkl Maizenaa
Loraus siirappia (ruokosokeri/tavallinen)
Suolaa
Basilikaa

Kypsennä kanat kookosöljyssä pannulla. Lisää pilkotut sipulit, paprika ja porkkanat joukkoon ja kypsennä kevyesti. Sekoita joukkoon Maizena. Lisää pannulle vesi, inkivääri ja kookosmaito. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla sen verran, että porkkanatkin ovat kypsiä (muttei ylikypsiä).

Tarjoa riisin kanssa. Hyvää ruokahalua!

Resepti löytyy CocoVin sivuilta. Käy sinäkin lisäämässä sinne oma kookosöljyä sisältävä reseptisi. Jokainen reseptin lisännyt saa SuperSnack-patukan.

2 thoughts on “Ruokaa kookosöljystä”

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *