Oliko teillä hyvä loma?

Minulta on kysytty loman jälkeen kymmeniä kertoja: Oliko teillä hyvä loma? Meidän lomamme oli meille täydellinen. Emme tehneet lomalla juuri mitään. Aamulla heräsimme sitten kun uni loppui, söimme aamupalat majatalomme edustalla, jonka jälkeen rasvasimme toistemme selät aurinkovoiteilla ja löntystelimme kaupan kautta rantaan. Rannalla olimme niin kauan kun jaksoimme olla auringossa, jonka jälkeen kävelimme kaupan kautta takaisin huoneeseen laittamaan ruokaa. Ruoan jälkeen kävimme vähän käveleskelemässä ja hakemassa iltaruokaa. Illat vietimme huoneessa lukien, jutellen, musiikkia kuunnellen heinäsirkkojen sirityksen ja meren aaltojen kuohun kuuluessa taustalla. Loman jälkeen oli levännyt olo ja puhkuin intoa palata arjen pariin.

*Madara-aurinkovoide saatu testiin

Karpathos on pieni ja kaunis saari, jossa ei ollut kauheasti maisemia ihmeempää nähtävää. Säät olivat parhaat mahdolliset ja taisimme olla turistikauden ensimmäinen saapumiserä. Kylä oli vielä hiljainen ja ihmiset hyväntuulisia ja ilahtuneita turisteista. Viime vuoden Kreikan reissulla oli ihan sama juttu. Tuosta edelliskevään reissusta jäi molemmille niin hyvät muistot, että halusimme lähteä Kreikkaan uudestaan.

Mä tykkään Kreikasta, koska siellä näkee luonnon lisäksi paljon eläimiä. Vuohet laiduntaa vapaasti, samoin kanat. Kissoja on joka paikassa. Tähän aikaan vuodesta Kreikassa meri on lämmintä ja sää näin suomalaiselle aivan täydellisen lämmin.

Ainoa huono puoli oli hintataso. Ruokakaupassa ihmettelimme ruoan hintoja. Yksi nuudelipussi maksoi 2 euroa, tonnikalapurkki 3 euroa jne. Hinnat olivat paljon Suomen hintoja korkeammat. Toista se on Espanjassa, siellä kaikki on niin halpaa.

Reissuilla tulee ihmeteltyä asioita. Miksi katujen ja talojen annetaan ränsistyä? Miksi kierrätys on aivan vierasta? Miksi ihmiset roskaavat luontoon? Itsellä teki pahaa se muovipullojen määrä, joita ehdimme viikon aikana kuluttaa.

Se siitä, nyt katsotaan, miltä siellä näytti.

Harvoin kenenkään lomakuvissa näkee sitä nurjaa puolta. Mietin siellä pitäisikö ottaa kuvasarja kaikesta siitä, mistä tulee paha mieli ja aiheuttaa ihmetystä. En tainnut ottaa muita kuin tämän kuvan.

Lomalla mukana olleet kosmetiikkavälineet. Kaikki tuotteet olen saanut hammasharjaa myöten, mutta kaikkia käytän päivittäin ja olen todennut erittäin hyviksi.

Kiitos kysymästä, meillä oli ihana loma.

5 thoughts on “Oliko teillä hyvä loma?”

 1. Ihania kuvia! Menimme mieheni kanssa kihloihin Karpathoksella. <3 Meillä pyörii vieläkin kaapissa (ja päivittäisessä käytössä) sieltä tuotu matkamuistomuki. Muistan, että siellä tuuli koko ajan niin paljon, että pensaatkin kasvoivat vinoon. Mutta heinäkuun kuumuudessa se oli vain hyvä asia. Tuon kertomasi perusteella en tiedä, haluaisinko mennä uudestaan, vaikka saaresta pelkkiä hyviä muistoja onkin.

  1. Oi, ihania muistoja sulla Karpathokselta. 🙂 Milloin tuo teidän reissu oli?

   Oliko mun kertomus niin ankea, ettei huvita mennä takaisin? 😀 Mä oikeasti monesti mietin miksi kukaan ei kerro mistään kohteista negatiivista. Kaikkialla missä mä oon käynyt on roskaa ja ränsistyneitä paikkoja. En osaa ummistaa silmiäni sellaiselta.

   1. Olimme heinäkuussa 2005. Muistan kyllä silloinkin, että jätevettä johdettiin suoraan mereen. Sun kuvaus ei ollut ankea, vaan usein paikat muistaa hienompina kuin ne ovatkaan. En haluaisi murtaa illuusiota. 😃

    Suomi on siisti maa ja täällä ollaan aika säntillisiä. Turhaan haukutaan ”Sääntö-Suomeksi”, kun juuri sen ansiosta meillä kaikki toimii ja jätteitä ei dumpata mihinkään takapihoille. Kontrastina siihen Etelä-Euroopassa näkee enemmän roskaamista ja muita epäkohtia. Asuin myös hetken ulkomailla ja ihan sellainen osui silmään, että vammaisilla ei ollut samalla tavalla apuvälineitä. Täällä heistäkin pidetään huolta.

    Hauskaa kesää! ☀️

  1. Majoituttiin n. kilometrin päästä Karpathoksen keskustasta (huoneistohotelli Calypso Bayssa). Keskusta oli söötti ja pikkuruinen. Tuohon aikaan sesongin alussa koko kaupunki oli tosi hiljainen. Mä tykkäsin Karpathoksesta! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *