Uinnin ihanuus ja vaikeus (postauksessa uinnin opetusvideo)

Meinaa olla aikamoinen kiire koko ajan, mutta omista treeneistä en luovu, enkä yöunista. Meillä oli Team Speedon eilisissä treeneissä vierailevana valmentajana Matti Rajakylä. Onneksi kalenteri antoi myöden ja ehdin olympiauimarin vetämiin harjoituksiin mukaan. Olen hehkutellut somessa ja täällä blogissakin uinnin ihanuutta ja sitä kun tuntuu, että olen kehittynyt lajissa.

Tiistaina harjoittelimme vapaauinnin tekniikkaa vaihe vaiheelta ja tuntui kyllä samalta kuin sukeltaessani ensimmäistä kertaa juoksutekniikan saloihin. Tuntui, että en hallitse vartaloani ollenkaan enkä osaa sitäkään vähää, mitä luulin oppineeni. Rupesimme rakentamaan vapaauinnin tekniikkaa pala palalta. Ensin harjoittelimme kylkipotkuja ja sitä, miten oikeanlainen asento vedessä löytyy. Vähitellen lisäsimme elementtejä vaihe vaiheelta. Vaikka treenejä sävytti kevyt epätoivon ilmapiiri (minun osalta), niin treenien lopussa tuli oivalluksia ja treenien jälkeen oli sellainen fiilis, että opin ihan valtavasti uutta.

Pitää mennä pian altaaseen uudestaan, että pääsee iskostamaan oppeja takaraivoon. Videolta voit katsoa lisää, miten treenit sujuivat. Kiitos Annelle kuvaamisesta! ❤️

Olen taas jatkanut vanhan #endorfiinikylässä-videosarjan kuvaamista. Ehdottakaa ihmeessä kenen kanssa haluaisitte, että kävisin treenaamassa ja mitä lajia.

4 thoughts on “Uinnin ihanuus ja vaikeus (postauksessa uinnin opetusvideo)”

  1. Kiitos hyvästä uinnin tekniikkavideosta. Täytyypä itsekkin käydä treenaamassa kyseistä harjoitusta. Uintivideoita lisää, kiitos. Olisi myös kiva nähdä tekniikkavideota maastopyöräilystä.

  2. Tosi hyvä video. Lisää näitä uintivideoita 🙂 Maastopyöräily kiinnostaa muakin 🙂 Itse olen myös aloittanut uintitekniikkakurssilla. Hengitys on mulla uidessa niin hakusessa 🙂 Maastopyörää olen menossa ostamaan, joten maastopyörävideoita olisi kiva nähdä.

    1. Kiva kuulla Pia! Maastopyöräilyvideo on tulossa pian, ehkä jopa parin viikon sisällä. 🙂

      Hengittäminen oli mullekin alussa vaikeaa erityisesti vapaauinnissa. Täytyy vaan muistaa tyhjentää keuhkot veteen suun ja nenän kautta ja pinnalle tultua haukkasta happea. Helpommin sanottu kuin tehty, eikö? 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *