Testissä varuste, jota ilman en lähde retkeilemään

*Kaupallinen yhteistyö Petzl

Retkeillessä varusteiden merkitys nousee arvoon arvaamattomaan. Moni pieneltä tuntuva väline saattaa olla korvaamaton. Mitä retkestä tulisi ilman puukkoa, tulitikkuja, lämmintä makuupussia, vedenpitävää telttaa tai mitä tekisit säkkipimeässä erämaassa ilman otsavalaisinta? Tiedättekö kuinka pimeä pimeä voi olla katulamppujen ja kaupungin valojen ulottumattomissa? Se on niin pimeä, ettei kertakaikkiaan näe eteensä. Viimeisin vaellusreissumme osui täydenkuun aikaan ja joka yö yllämme tuikki tähtikirkas taivas, jossa tanssi hentoisia revontulia. Täydenkuun valossa näki käydä yöllä biokätköilemässä, mutta aina ei näin hyvä tuuri ole.

Viimeisimmällä vaellusreissullamme meillä oli mukana Petzl Actik Core -otsavalaisin, jossa on ladattava litium-akku. Valaisimeen käy myös tavalliset AAA-paristot litium-akun paikalle. Voit siis ottaa pitkälle matkalle mukaan sekä akun että paristot, jolloin lamppu varmasti toimii koko matkan ajan. Täyteen ladattu akku kestää 160 tuntia himmeämmällä valaisuteholla.

Illan pimentyessä ja sitä mukaa viilentyessä miinusasteisiin, emme oikein tarjenneet kauheasti ulkona istuskella, joten siirryimme telttaan makuupussin lämpöön jutustelemaan teltan kattoon ripustetun Noctilight-lyhdyn valossa. Lyhdyn sisältä otsavalo valaisi sopivan tasaisesti ja pehmeästi ja lampun voi kytkeä päälle ja pois lyhdyn pehmeän suojuksen läpi. Samaisen lyhdyn sisällä lamppua on kätevä säilyttää rinkassa.

Petzl Actik Core -otsavalaisin on jälleen tuttua Petzl-laatua, jossa on otettu kaikki tarpeet huomioon. Lamppu soveltuu retkeilyn lisäksi kaikkeen, mihin ikinä valaisinta pimenevässä syksyssä tarvitset. Itselläni lamppu tulee käyttöön retkeilyn ja purjehdusreissujen lisäksi työmatkapyöräilyyn sekä polkujuoksulenkeille. Joskus kaivan eteisen kenkähyllyn perältä eksynyttä kenkäparia otsalampun turvin.

Valaisimen saa säädettyä kolmelle eri valaisuteholle (kaksi eri muotoista valokeilaa) helposti ja loogisesti. Valaisimen valaisuteho on peräti 350 lumenia ja se syttyy aina himmeimmässä tilassa. Himmein valaisuteho syttyy painamalla kytkintä kerran ja tehokkaammat valaisumoodit painalla kaksi ja kolme kertaa peräkkäin. Kytkintä pitkään painamalla valaisimeen saa myös punaisen valon vilkkuvana tai palamaan koko ajan, jolloin käyttäjä ei menetä pimeännäkökykyä. Lampun heijastinhihnassa on jopa turvapilli kiperiä tilanteita varten. Kuten sanoin, kaikki tarpeet on huomioitu!

Lamppu oli kyllä todella toimiva ja näppärä vaellusreissulla. En olisi etukäteen arvannut, miten kiva lisä tuollainen Noctilight-lyhty voi olla. Aiemmin olemme kieputtaneet otsavalaisimen hihnasta teltan kattoon ja valo on siitä heiluessaan valaissut vähän sinne sun tänne. Noctilight-lyhty ilahdutti kyllä joka ilta, sen avulla otsavalaisin valaisi paljon pehmeämmin ja tasaisemmin koko teltan.

Saan arpoa yhden Petzl Actik Core -otsavalaisimen (arvo 69,95 €) teidän lukijoiden kanssa. Pääset osallistumaan arvontaan kommentoimalla, mihin käyttötarkoitukseen sinä haluaisit kyseisen lampun? Muista jättää kommentoinnin yhteydessä sähköpostiosoitteesi, josta saan sinut kiinni mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Arvonta päättyy sunnuntaina 15.10. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! (Ensimmäinen voittaja ei koskaan vastannut sähköpostiin, joten arvoin voiton uudestaan 6.11.)

Petzl Actik Core -otsavalaisimen suositushinta: 69,95 euroa.
Petzl Noctlight -lyhdyn suositushinta: 23,95 euroa.

440 thoughts on “Testissä varuste, jota ilman en lähde retkeilemään”

  1. Valaisin lähtisi mukaan maaliskuussa alkavalle kuukauden mittaiselle yksinvaellukselle, jossa latausmahdollisuus nousee arvoon arvaamattomaan. Aurinkokennolaturi lähtee mukaan ja tuo lamppu valaisisi yksin vietettävät telttaillat.

  2. Rinkassa on aina oma paikkansa otsalampulla, jotta löytyy vaikka silmät kiinni. Paristoilla valaisevaa Peztl -lamppua olen käyttänyt, mutta tuo ladattava voisikin olla ihan varteenotettava vaihtoehto, kun aurinkokennolaturi kulee myös aina matkassa mukana, varaparistoja ei sitten tarvitsisikaan ottaa mukaan. Noctlight -lyhty onkin ihan uusi tuttavattus, pitää muistaa tutustua tarkemmin, kun ensi syksyn vaellusta aletaan kasaamaan.

  3. Miehellä on hyvä otsalamppu mut mulla ei oikeen oo,viimeksi olisi ollu tarvetta kalastusreissulla. Varmasti tulis käyttöä,tiiä vaikka innoistuis liikkumaan luonnossa pimeälläkin.

  4. Edellinen Petzlin otsalamppu tuli tiensä päähän pitkään palvelleena, ja nyt olisin uutta vailla. Ja miten sattuikaan että juuri tätä mallia olen miettinyt monikäyttöisyytensä vuoksi 🙂 Lampulle tulisi heti käyttöä Hossan vaelluksella loppusyksystä.

  5. Jeeee löytyi oikea paikka ?.. Ehkä tarvitsisin lamppua löytääkseni perille esim tänne.. Mutta parhaaseen käyttöön se tulisi kesän veneilyissä ?

  6. Tulisi tarpeeseen polkujuoksulenkeillä, ja myös ihan maantielenkeilläkin syksyn saapuessa, asutaan niin korvessa että täällä ei katuvaloja ole ja tiet on todella pimeitä. ?

    1. Voi vitsi kun olisi tarve tällaiselle! Lamppua tulisi käytettyä niin vaelluksilla kuin tavallisessa arkielämässä halkojenhaussa ja koirien ulkoilutuksessa. Meillä maalla ei nimittäin ole katuvaloja. 😛

  7. Keväällä lamppu pääsee mukaan vaelluksille, nyt syksyllä ja talvella lyhyemmille päivänmittaisille patikkaretkille. Täytyy myöntää, että tämä sairaanhoitaja tutkii välillä tehokkaalla otsalampulla myös kipeitä kurkkuja ja korvia 😀

  8. Kaikista eniten tarttisin puiden hakuun liiteristä, geokätköille sekä metsälenkeille, välillä kadonneen/pudonneen avaimen etsintään ?

  9. Syystelttailussa kuulostaa ehdottoman hyvältä. Kiitos hyvistä jutuista ja videoista… vaikka viimeisimmässä videossa oli aistittavissa hieman apea tunnelma… flunssa ei ole mukava reissukaveri millään reissulla ?

    1. Kiitos!

      Viimeisimmällä vaelluksella tosiaan vähän vastusti – Ramin hiertymät, polvikipu ja minun flunssa, mutta meillä oli kivaa olla luonnossa ja yhdessä. Ehkä tuo musiikkivalinta vähän värittää mielikuvaa väärään suuntaan. 🙂

  10. Lapselle antaisin hämäräsuunnistukseen ja noilla lumeneilla menis varmaan ihan yössäkin. Ei olis niin painava pienessä päässä

  11. Otsalamppu on mukana kaikenlaisissa reissuissa niin kotimaassa kui ulkomaillakin. Ulkomailla monessa paikkaa sähkökatkokset ovat yleisiä ja silloin pimeällä kadulla on pulassa ilman lamppua.

  12. Otsalampulle olisi työmatkapyöräillessä tarvetta syksyn pimeneviin aamuihin ja iltoihin. Osan matkaa kun taittuu ilman valaistusta olevilla hiekkateillä.

  13. Tarvitsisin uuden otsalampun retkeilyyn, mökkeilyyn ja miksei pyöräilyynkin. Jos ei tämä tärppää niin toivottavasti joulupukki tuo 😉

  14. Minä kaipaisin otsalamppua retkille ja polkujuoksuun. Jo pitkään on pitänyt lamppu hommata, mutta vieläkin se on jäänyt ostoslista-asteelle.

  15. Polkujuoksuhommiin tää päätyis! Lisäksi tarvetta ois ollu myös viime viikolla tyrnimarjoja poimiessa tämmöselle, ku pimiä yllätti marjastajan täysin puoli 9 aikoihin illalla – kesä on ohi, syksy ja pimeys on täällä!

  16. Työmatkapyöräilyyn ja polkujuoksuun. Työmatkalla poljen aina pätkän pimeää valaisematonta metsätietä (saan tästä enemmän iloa ja energiaa päivään kun menemällä asfaltoitua pyörätietä. Tuntuu myös kuin kävisi aamulla pienellä seikkailulla, kun pyöräilee metsässä) ja sillä pätkällä uusi lamppu itsellä olisi tarpeen!

  17. Rakastan syksyä ja luontoa ja joka syksy pitää päästä metsään yöksi ja sillon on todellakin tarve hyvälle lampulle! Sen lisäksi maastopyöräilyssä talvella tarvii hyvän lampun, joten käyttöä löytyy.

  18. Käyttötarkoituksia olisi vaikka kuinka paljon. Lyhtyvalo olisi upea teltassa.

    Syksyn pimenevissä illoissa järjestäisin lapsille heijastinpolun metsään ja se kuljettaisiin otsalampun valossa.

  19. Ensimmäisellä kahden yön retkelläni tajusin, että pimeä tulee metsässä aikaisemmin kuin aukealla. Onneksi oli lainalamppu mukana, mutta sekin aluksi rinkan uumenissa, aloittelija kun vielä olen. Teltassa otsalamppu sitten häikäisi kovasti. Eli ehdottomasti käyttäisin iltatoimissa teltassa ja sitten otsalla ulkona.

  20. Käyttäisin lamppua retkeilyssä ja liikkumisessa. Yksi lamppu jo löytyy, mutta se vaihtaa perheen sisällä pian omistajaa, niin tarvittaisiin itelle uusi ☺️

  21. Asumme maalla katuvalojen ulottomattomissa. Tarvitsen lamppua pimeään aikaan( eli puolet vuodesta) aamulehden hakuun. Koiran ulkoilutus,tai omaan lenkki ei onnistu ilman lamppua. Lapsemme kävelevät koululle otsa/taskulamput mukanaan.Meiltä menee myös sillointällöin sähköt poikki, silloin otsalamppu vapauttaa kädet kaikkeen normaaliin toimintaan. Eli meidän perheessä otsalampulle on kyllä käyttöä:)

  22. Polkujuoksen ja koiran kanssa lenkkeilyyn mitkä eivät onnistu ilman otsalamppua. Vanha otsalamppuni sanoi itsensä irti viime talvena nyt alkaisi uuden tarve olemaan.

  23. Jokapäiväiseen käyttöön näin pimeäaikaan koiralenkeille ja viikonloppuisin sitten retkeilyyn. Mainio kapistus myös kirjaa lukiessa, jos toinen osapuoli haluaa rauhoittua jo yöunille eikä kirkasta valoa henno enää pitää.

  24. Otsavalaisin olisi illan hämärtyessä ihan ehdoton hevostallilla puuhatessa: tarhojen siivous, ruokinnat ja muut tarkistukset vaativat kunnon valon. Syksyn edetessä ja päivien lyhentyessä lisävalon tarve sen kuin kasvaa. Lamppu pääsisi heti käyttöön.

  25. Kuulostaa hyvältä vehkeeltä! Itse kaipaisin lamppua koiran kanssa metsässä liikkumiseen eli vähän kuin polkujuoksuun. Pieni koira kun katoaa pimeyteen helposti. Lisäksi kaksi vuotta olen suunnitellut vaellusta joten siihenkin tuo antaisi valoaan. Ai niin ja ullakolla käydessä otsalamppu on ehdoton 🙂

  26. Hei
    Meillä lapset ja nyt minäkin olemme aloittaneet partion.
    Teemme yön yli leirejä ja siellä syksyn tullen pimeää.
    Hieno otsalamppu tulisi tarpeeseen pimeydessä.

  27. Hei,
    Viime syksynä innostuin metsässä juoksemisesta pimeässä ja tämä jatkui tietysti myös talvella.

    Juoksen välillä jopa yksin, mutta pääasiassa isommassa ryhmässä tai kaverin kanssa.

    Oma lamppu on hiukan heikko, vaikka olen huomannut sen vasta, kun olen verrannut sitä juoksukavereiden vastaaviin.

    Polkulenkeille syksylle ja tulevaan talveen olisi siis uudelle (hyvälle) lampulle kovasti tarvetta.?

  28. Olen muuttamassa vuoden vaihteessa Lappiin ja oman hevosen kanssa tulee ulkoiltua pimeässäkin (ja sitä riittää Lapin talvessa…).
    Tulisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen ja helpottaisi varmasti sopeutumista täysin uuteen ympäristöön sekä tietenkin toisi turvaa pimeällä liikkuessa kun muut tielläliikkujat näkevät myös minut/hevosen.

  29. Syysiltojen lenkeille otsavalaisin tulisi tarpeeseen, näkisi itse mihin astuu ja vastaantulevat näkisivät minut.. Maalla asuessa, puuttuu täältä kaupungin valomeri.

  30. Just eilen katselin Petzlin lamppuvalikoimaa. Iltojen pimetessä kaipaisin kipeästi valoa polkujuoksuun. Toivottavasti onnistaa arvonnassa, lamppu tulisi tositarpeeseen!

  31. Käyttäisin lamppua vaelluksilla, koska syyspimeässä teltassa ei näe mitään. Koiran korvakarvojen nyppimisen apuna, että näkee ne karvat. Lisäksi lamppu näyttäisi valoa talvella pimeillä metsäpoluilla.

  32. Tarpeellinen maaseudulla asuvalle. Lenkkeilen pyörätuolia käyttävän tyttäreni kanssa. Lisäksi retkeilemme Lapissa joka syksy. Terveiset Enontekiöltä!

  33. Otsalamppua tarvitsisin marraskuussa kun tarkoitus olisi huiputtaa yön pimeydessä Mount Kinabalu! Ja onhan täällä Suomessakin talvella aika pimeetä… 😀

  34. Esim. erämökkeillessä, kun ilta pimenee ja täytyy hiippailla huussiin tai ihailemaan tähtitaivasta 🙂 Tai lukemiseen pimeissä paikoissa, varalampuksi pimeäsuunnistukseen että löytää tarvittaessa pois metsästä, yöuintireissuille…

  35. Käyttäsin kaikenlaiseen liikkumiseen pimeällä. Täällä maaseudulla, katuvalojen ulottumattomissa tullainen valo olisi todella tarpeellinen. Toivon onnettaren olevan suosiollinen! 🙂

  36. Pimeässä ei voi oikein tehdä mitään ilman valoa ja käsivalaisin on turha silloin, kun pitäisi käyttää molempia käsiä. Polttopuita tulee joka päivä kannettua pannuhuoneeseen niin silloin otsavalaisin on parhaimmillaan.

  37. Hei!
    Käyttäisin lamppua takka- ja saunapuiden hakuun liiteristä ja pimeän illan huussireissuihin mökillä. Polkujuoksu pimeässä kuulosti mahtavalta!

  38. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Lamppu tulisi käyttöön, kun pimeällä pitää hakea takkapuita puuvajasta sekä eniten koiran kanssa metsäpoluilla lenkkeilyyn.

  39. jos sähkökatko tulee, toi on kätevä. tai retkellä pimeessä vaik yelttailemassa. tai joutuu pimeellä syksyllä käveleen kotio. ja kätsy kylässäjonkun luona. katto tai pikkuvalo jos häiritseekun vaik toinen yrittää nukkua ja toinen lukee. tolla pystyy lukemaan. eli monikäyttöinen toi otsalamppu on!!!

  40. Tehokkaalta lampulta vaikuttaa. Vanhempani ja isovanhempani asuvat Lapissa saman pimeän tien varrella. Siihen välimatkalle lamppu olisi talvella todella hyvä!

  41. Talvisin ulkona pimeässä ja sisällä öisin, jos tarvii vaikka wc:n mennä. Mökillä pieinä aikoina ulkona liikkumiseen ja sisällä lukemiseen.

  42. Vaellusreissu tulossa ja kahdestoista peräkkäinen vaellus mennään halpis lampulla jos se toimii. Onneksi ystävillä on paremmat otsalamput. Viikon päästä ollaan jo tunturissa, mutta seuraavaan reissuun tämä olisi tarpeen.

  43. Mökillä tarvitsisi, kun siellä ulkona on pimeää liikkua iltaisin ilman fikkaria. Ei tarvitsi fikkaria pitää kädessä, kun olisi huippuhyvä otsalamppu.

  44. eihän niin pimeää olekkaan jottei mitään näe metsässä. Ei ollut lapsuus ai nana sähköjä kotityalossa, ei maantietä, puhelimesta puhumattakkaan

  45. Käytän otsalamppua käsitöiden tekemisessä. Virkkaus ja neulonta sujuu näin syksylläkin tosi hyvin, kun valon voi kohdistaa suoraan siihen työhön. Toimii siinäkin!!

  46. Nyt iltojen pimentyessä tuolle olisi tarvetta ihan jo kotioloissakin päivittäin. Mm. eilen illalla olisin ollut tuosta kovin kiitollinen, kun koitin melko pimeässä käydä hakemassa omenoita. Olisi ollut kiva, kun olisi ollut kädet vapaina!

  47. Tämä otsalamppu tulisi monenlaiseen käyttöön, kuten esim. vaellusretkille, juoksu- ja kävelylenkeille, ylimääräiseksi lampuksi pyöräilyyn (siltä varalta, että polkupyörän valaisimen valoteho loppuu tai on liian himmeä) ja tietysti matkoille mukaan. Ja miksei myös luku- ja yleisvalaisimeksi jollekin mökille, jossa ei ole sähköä eikä mitään valaistusta. Ja kun maalla vie hämärässä tai pimeässä jätteitä kompostiin, niin tuohan on suorastaan välttämätön. Ja onhan tuo kätevä lamppu siihenkin, kun pitää löytää nopeasti jokin esine matkakassista.

  48. Tämä olis etelänmatkoilla ihan loistava. Siellä tulee pimeä tosi aikaisin ja katulamppuja ei monesti ole. Mahtuis mainiosti mukaan vaikka käsilaukkuun.

  49. Liiteristä puita hakiessa otsalamppu olisi hyvä. Siellä ei ole valoja, eikä taskulamppuakaan voi pitää kädessä, jos tarvitsee halkoa kirveellä klapeja.

  50. Olisi todella kätevä mökillä touhutessa varsinkin talven ja syksyn pimeydessä. Pihaa kun ei ole millään tavalla valaistu ja mökistäkin tuppaa välillä sähköt sisältä katoamaan. Toisena käyttönä olisi hyvä myös kun tykkäämme käydä luolakiipeilemässä niin olisi mahtava pääst testaamaan tätä niissä.

  51. Otsalamppu tulisi varmasti käyttöön pimenevien iltojen polkujuoksulenkeille. Sitä käyttäisin myös marraskuun telttaretkillä. 🙂

  52. Polkujuoksuun pimenevissä syysilloissa ja metsässä retkeilyyn sekä kaikenlaisen syksyisen ja talvisen liikkumisen valaisemiseksi.

  53. Käyttäisin sitä pimeällä liikkuessa metsässä.Pelkään vähän pimeää,joten tämän turvin lenkkeily onnistuisi säällä kuin säällä.

  54. Vaelluksilla otsalle ja telttaan sekä kotona ja mökillä yleisvaloksi fikkaria korvaamaan, jotta jäisivät kädet vapaiksi askarteluun, etsimiseen, korjaamiseen ynnä muuhun tarpeelliseen.

  55. Pyöräretkille, telttaretkille, festivaaleille, seikkailuihin, metsään, mökille sekä päivittäisiin (tai pikemminkin iltaisiin ja öisiin) pyöräilymatkoihin.

  56. otsalamppu olisi kätevä syksyiseen ja talviseen aikaan pimeällä pyöräillessä ja kesällä ympäri suomen matkatessa.

  57. Pihalla olemiseen ja liiikkumiseen lapsen kanssa, etenkin kun tulee syksyn ja talven pimeät, sillä täällä maalla on vähän kehno tuo valaistuspuoli tienvarsilla jne. Remonttihommissa tuo olisi myös näppärä kerran välillä täytyy sähköt katkaista.

  58. Tuo valaisin olisi ihan huippu syksyn vaellusretkille.
    Viikon päästä lähtö UKK-puistoon, sinne lähtee toistaiseksi vielä mukaan tavallinen otsalamppu teltan kattoon kiinnitettäväksi.

  59. Olen harrastanut partiota 12 vuotta ja aina törmään samaan ongelmaan: lamppu. Minulla on ollut jos minkälaista taskulamppua kuin otsalamppua mutta käytössä kuluneet tai todettu huonoiksi. Kuitenkin lamppu on tärkeä osa retkeilyä ja vaeltamista varsinkin syys- ja talvisaikaan. Toisinaan tavarat löytyy rinkastakin paremmin lampun avulla. Eli tarvitsisin uuden otsalampun metsäretkille partioon tai ihan vain omaan vaelteluun.

  60. Käyn paljon kavereideni kanssa lyhyillä retkillä, esim. istumassa iltaa nuotiolla tai yhden yön reissuja metsissä riippumatoilla. Käytämme aina pyörän lamppuja sillä kukaan ei omista otsalamppua eikä meillä opiskelijoilla ole varaa ostaa. Otsalamppu tulisi siis todella tarpeeseen ? Varsinkin kun illat pimenevät jo niin aikaisin.. ?

  61. Otsalamppu tulisi monenlaiseen käyttöön: ulkoiluun valaisemattomilla poluilla, loppukesän hömärän lukuvaloksi sähköttömällä mökillä sekä kaikkeen lisävaloa tarvitsevan puuhailua, esim. syksyn pihatöihin.

  62. Kävelen metsiköissä pitkähköjä lenkkejä koirien kanssa. Ilman valonlähdettä ei etenkään syksyiltaisin pärjää, ennen kuin lumi taas vähän valaisee.

  63. Vaelluskäytössä tuollainen olisi hyvä. Tuntuu että asiakaspalaute on huomioitu kehityksessä; mm. latausmahis sekä syttyminen aina himmeimpään moodiin, ettei hämäränäkö katoa heti kokonaan. Myös lyhtylisävaruste vaikuttaa näppärältä telttavaloksi.

  64. Aikeissa aloittaa retkeily miehen ja vauvan kanssa. Tämä olisi enemmän kuin tarpeellinen! Kaikki varusteet on niin hinnakkaita niin tämä auttaisi meidät kyllä tosi kivasti alkuun 🙂

  65. Käyttäisin itse patikkareissuilla mutta lainaisin ehkä pojalleni armeijan metsäleirireissulle tai tyttäreni reppureissulle.

  66. Kun parkkeeramme vanhan Retro-matkailu-automme metsän reunalle olisi hyvä olla otsavalo heti päässä jotta näkee lähteä ulos 🙂

  67. Otsavalaisin olisi erinomainen mokkikäytössä, kun pitää illan pimeydessä käydä hakemassa liiteristä halkoja tai kulkea vessaan. Kädet jäisivät vapaiksi halkojen koriin latomista varten. Nyt on erillinen lyhty toisessa kädessä ja toisella ottaa puita. Keksin varmaan kymmeniä muitakin käyttötarkoituksia, mutta tuo tuli ensiksi mieleen.

  68. Vaellukselle tarvitsisin paremman otsalampun! Erityisesti syksyllä päivien lyhentyessä leirissä pitää olla pimeälläkin.

  69. Valaisinta tarvitsisin samoillessani Lapin piemenevissä illoissa, kuin myös tallilla työskennellessäni syksyisin ja talvisin pimeässä.

  70. iltapimeällä lämmityspuita ladosta hakiessa olisi oiva oiva apuväline polkua valaisemaan ja jäisi kädet vapaaksi

  71. Antaisin tämän miehelleni, kun hän tekee sellaista hommaa, että pitää nähdä tarkasti, muttei kädet riitä valon pitämiseen ja aina kuitenkaan ei ole valoa saatavilla niin lähelle…

  72. Minulla on lemmikkilintuja vanhassa navetassa. Muutama kalkkuna, hanhi ja suurempi joukko erilaisia kanoja ja kukkoja. Niillä on tietenkin pimeän vuodenajan päivisin sähkövalo, mutta iltaisin ja öisin jos on tarvis käydä jostain syystä esim. poikasten kuoriutumista tms katsomassa on otsalamppu paras väline. Kädet jäävät vapaiksi. ja vielä sellainen jonka valotehoa voi säätää on hyvä. Linnut eivät juurikaan häiriinny kun siellä kulkee.

  73. ainakin lenkkeillessä hyvä, samoin mökillä touhutessa, esim. saunan lämmitys ja tietysti varavalona jos sähkökatkos!

  74. Tulisi vaellusreissuille mukaan! Ollaan vielä aloittelijoita ja osaa varusteista ei ole vielä hankittu, otsalmppu on, mutta 10 vuotta vanha ja alkaa vähän hajoilemaan. Tarpeeseen tulisi siis 🙂

  75. Minulla käyttö tulisi pyöräilyn ja retkeilyn puolelle. Sillä puolella löytyy parannettavaa. En halua pysäyttää mitään pimeän takia. Upea varavalo kaikkeen.

  76. Moikka!

    Täällä maalla asuessa on tuo otsalamppu tullut tutuksi jo useamman vuoden ajalta, sähköt kun tuppaa olevan poissa milloin minkäkin syyn takia! Käytän sitä syksyllä ja talvella koiralenkillä sekä neuloessa ja lukiessa jotakin pientä piiperrystä. Huippu keksintö, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta 🙂

  77. Veneellä on kiva käydä kalassa loppukesän lempeinä iltoina, mutta aina ei malta lopettaa, vaikka pimeys kaatuu päälle. Olletikki ko kuhaa tulee. Siinä sitä tarttis ottalamppua!

  78. Iltapimeällä täällä maalla lampulle olisi todella käyttöä; kaikenlaiseen ulkonaliikkumiseen niin hyötyliikunta- ja ulkoilutarkoituksessa

  79. Tämä sopisi hämärässä, pimeällä liikkuessa kävellen, pyöräillen yms. Maalla vanhemmillani on kilometrien päässä lähimmät katuvalot. Olisi hyvä apu siellä pimeässä apuvälineineenkin liikkuessa postilaatikolle, yms. Onhan tuo monikäyttöinen ja tulisi tarpeeseen. Minulla ei ole koskaan ollut otsalamppua.

    1. Hei
      Lenkkeilen myös talviaikaan; tosin nykyään pääasiassa kävellen mutta kuitenkin useaan kertaa viikossa. Viikonloppuisin olen avomieheni luona Lielahdessa ja hänen kotinsa sijaitsee keskellä metsää eli maaseudulla, jossa joiltakin tienpätkiltä katuvalaistus puuttuu kokonaan tai tai sitä on harvakseltaan tolppa siellä, tolppa täällä. Varsinkin alkureitti ( tai loppureitti riippuen kulkusuunnasta ) on täysin valaisematon osuus pituudeltaan lähdes 800 metriä. Ainoa valo, jos minulla ei ole puhelimen Flashlightia mukanani, on taivaalta tuleva valo ja talviaikaan lumi, jos sitä nyt sattuu satamaan niin, ettei se heti sula pois. Yleensä mukana on toki “oma valo” mutta jos akku hiipuu viimeisilleen, on vähän jännittävät paikat pääsenko kotiin näkien vai näkemättä mihin astua. Hyvä valonlähde antaisi ponta liikkeelle lähtöön, kun ei olisi huolta akun loppumisesta keskellä metsäosuutta. Valon sammumisen jälkeen nimittäin ei näe “mitään” vähään aikaan, joten luotettava valaisin mukana olisi “varmuustekijä” lenkille lähtemisen kannusteena.

  80. Valo on tärkeä varsinkin kun ikää tulee niin huomaa eron. Otsalamppu näppärä etsiessä esim. komerosta jotain, mökillä, vintillä jne.

  81. Otsavalaisinta käyttäisin iltalenkillä, hiihdossa yöllä pikkukamarireissulla, lukiessa vesimittaria, etsiessä tavaroita jne

  82. Mökillä olisi mahtava apu! Itse mökissä on aurinkokennoilla sähkö, mutta kesäkeittiö on täysin sähkötön. Näin syksyllä aamutkin ovat kovin pimeitä…

    Hyvää syksyä!

  83. Otsalamppu ois kiva lasten-lasten kanssa, jäis kädet vapaaks.
    Ja iltasin toimis myös, varjokuvia tehtäessä.
    Taas jäis kädet vapaaks.
    Ois tosi siistii voittaa!!!!!

  84. Antaisin lampun isänpäivälahjaksi 83-vuotiaalle isälleni, joka asuu syrjäkylällä ilman katuvaloja ja tekee kaikki pihahommat vielä itse.

  85. Käyttäisi valoa nyt tulevilla syys- ja talviretkillä luonnossa sekä työmatkoilla, jotka kuljen usein polkupyörällä.

  86. Koirani rakastaa metsäpolkuja, mutta ne eivät ole valaistuja. Siihen olisi oiva apu otsalampusta niin voisimme iltaisin nyt syksylläkin suunnistaa metsään haistelemaan metsän tuoksuja.

  87. Koiralenkeille metsään ja muualle, nyt on aamulla jo pimeää kun lähden koiran kanssa aamulenkille 5 – puoli 6 aikaan. Kohta on myös pimeää, kun lähtee töistä tultua lenkille. Tällaisen valon turvin kelpaisi lenkkeillä joka paikassa sekä treenailla tokoa ja metsäjälkeä 🙂

  88. Otsalamppu olisi loistava valaisija pimeyteen työmatkoja pyöräillessä täällä pohjoisen kaamoksessa.
    Kätevä myös kävelylenkillä metsässä.

  89. Täällä mtsän reunalla asuvana (katuvalot loppuvat juuri meidän tienhaaraan), olisi tämä oiva seuralainen iltalenkeillä ja viikonlopun varhaisilla aamuhetkillä. =)

  90. Olisi kiva syksyn ja talven pimeyden aikaan tänne maalle, missä ei juurikaan katuvaloja isommin ole… oman pihan valoja lukuunottamatta.. eli kiva lenkkiväline olisi… 😉
    Syksyää….valoisaa sellaista…

  91. koiran kanssa lenkillä kelillä kuin kelillä ja pimeällä myös, otsalamppu tarpeen maalla, jossa ei ole katuvaloja

  92. Asun keskellä metsää… Kun pimeä tulee on mahdollisesti kuu ja tähdet ainoana valonlähteenä ulkona jos ei esim. taskulamppu ole tullut mukaan…. Kyllä tulisi tarpeen… !!!

  93. Käyttäisin tätä ennen kaikkea viettäessäni tyttären koirien kanssa laatuaikaa lähimetsässä. Nuo innokkaat 30-kiloiset kaverit vievät minut mieluusti mahdollisimman syvälle metsikköön riistantuoksujen perässä. Ja minä yritän pysytellä juurakoiden, kivikoiden, kantojen ja risukoiden kohdalla jotensakin pystyssä.
    Tuon avulla pärjäisin niin metikössä kuin mökilläkin.

  94. Työmatkapyöräillessä kaikki lisävalo näin pimeän tullen on ehdottomasti tarpeen! Sen lisäksi tämä kulkisi mukanani vaelluksilla ja retkillä. Vanha “otsalamppu” päivittyisi tähän malliin 🙂

  95. Pilkkopimeällä metsällä ollessa ja sorsakaaveita lajitellessa joutuu pitämään tavan taskulamppua suussa, jotta kädet olisivat vapaana. Olisi kiva, ettei tarvitsisi olla suu soikeana ja pelkäävänsä lampun tippumista veteen.

  96. Tämä tulis tarpeeseen,illat pimenevät..lenkkeilyyn,rantasaunalla toisi turvaa esim veden-ja puiden haussa.

  97. Pimeille poluille, syksyisille retkille, kaveriksi ja valontuojaksi yksinäisille lenkeille 🙂
    Just tällä hetkellä tartteisin otsalamppua, jotta voisin (yrittää) ehjätä äsken mykistyneen jalkalampun, josta heilahtaessaan irtos polttimon pohja ja siinä rytäkässä toinen piuhoista. Ilman otsalamppua (ja kahta vappaata kättä) turha yrittää, kun näkkyy olevan ruuvviton malli..

  98. Asumme paikassa jossa ei ole katuvaloja, joten pimeän aikaan käytämme ulkona aina otsalamppua.
    Kunnolliselle otsalampulle olisi kyllä käyttöä.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *