Postikortteja Corralejosta

Olimme viime viikon yhdellä Kanarian saarista, Fuerteventuralla. Olimme nyt kolmantena talvena peräkkäin tuolla suunnalla. Kummallakin oli käytössä vain viikon mittainen loma ja halusimme ehdottomasti päästä valoon ja lämpöön, joten vaihtoehdot jäivät aika vähäisiksi. Toinen lämmin kohde olisi ollut Arabiemiraatit, mutta se ei meitä kiinnosta vähääkään. Kanarialla on kuitenkin vähän luontoakin.

*Hihaton saatu Rip Curl

*Biksut ja paita saatu Rip Curl

Kanarian saarilla on vähän huono maine tai siihen suhtaudutaan vähän tuhahdellen, mutta mielestäni ihan turhaan. Mielestäni Gran Canarian Puerto Rico (viime vuonna) oli kiva kohde ja nyt Corralejo eri tavalla vieläkin kivempi. Fuerteventura on saarena täydellinen, jos tykkää harrastaa vesilajeja, kuten purjesurffausta, surffilautailua tai kitesurffaamista (leijalautailu). Fuerteventuralla tuulee aina ja aallot on myös aina surffaamisen sopivat. 🙂 Pari vuotta sitten olimme Fuerteventuran saaren ihan toisessa päässä, Jandiassa, tällä kertaa Corralejossa. Corralejo oli mielestäni ehdottomasti parempi paikka, siellä oli enemmän nähtävää. Varsinaisia patikointimaastoja emme käyneet kummemmin katsomassa, vaan kävimme luonnonpuiston hiekkadyyneillä kävelemässä ja kävelimme joka päivä loputtoman pitkää hiekkarantaa edestakaisin. Joka päivä tuli käveltyä vähintään 15 kilometriä, joinakin enemmänkin. Varsinaiset treenit jätimme vain siihen yhteen (kiukkupäivän) kuntopiiritreeniin, senkin suoritimme sateisena ja pilvisenä päivänä.

Fuerteventura näytti olevan myös pyöräilijöiden suosiossa, näemmä siellä on ihan hyvät mahdollisuudet niin maantie- kuin maastopyöräilyynkin. Polkujuoksijoitakin näkyi. Olin etukäteen ajatellut, että lähtisin tsekkailemaan polkujuoksureittejä, mutta kallistuin kävelyyn ja rentoiluun. Olin kyllä niin ihan vain möllöttelyn tarpeessa vailla mitään suorittamista.

*Mun toppi saatu Rip Curl

Meidän reissulle osui tosi hyvät säät, vaikkakin saarella oli aika vaihtelevat ja tuuliset säät. Lämpöä kuitenkin riitti joka päivä reippaasti yli 26 astetta, vaikka välillä aurinko meni pilveen. Aiemmalla Fuerteventuran reissulla ei ollut ihan yhtä hyvä tuuri, silloin oli suorastaan kylmä ja iltaisin piti vetää jopa takki päälle.

Voin siis suositella Fuerteventuraa ja Corralejoa, saattaa olla että menemme sinne joskus toisenkin kerran. Corralejossa oli myös paremmat shoppailumahdollisuudet kuin monessa aiemmassa paikassa. Ei mitään torimeininkiä, vaan kunnolliset ostoskeskukset.

2 thoughts on “Postikortteja Corralejosta”

  1. Mä oon myös joskus vuonna nakki ollut Corallejossa vanhempieni kanssa ja muistan, että tykättiin kovasti. Me vuokrattiin iskän kanssa fillarit ja suhattiin menemään ympäri saarta. Tuollahan taitaa olla joku tosi iso sportti resorttikin jossa lomailusta olen haaveillut ???

    1. Aijaa. Me oltais ensin haluttu kokonaan toiseen kohteeseen, jossa olis ollut paremmat sporttailumahdollisuudet, mutta matka vietiin meidän nenän edestä. 🙂 Ehkä ens kerralla sitten, tosin me ollaan tykätty lomalla vain lomailla ja korkeintaan vähän käppäillä. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *