Mikä ihana viikonloppu!

Naurun ja urheilun täyttämä viikonloppu saatiin eilen päätökseen. Oli todella kivaa ja saimme kokea paljon!

Eilen aamulla aikaisin heräilimme taas aamupalalle ja samalla kirjoittelimme blogeihimme. Aamupalalla aika menikin kuin siivillä ja yhtäkkiä huomasimme, että meinaa (jälleen) tulla kiire. Kiireenvilkkaa ryntäsimme vaihtamaan pyöräilyvaatteet päälle ja ajelimme kisakeskukselle.

Kuulimmekin helpotukseksemme, että reittimme lähtö on ensinnäkin 15 min myöhemmin ja reittiä on helpotettu entisestään pakkasyön takia. Pakkasen liukastamat kivet ja juurakot oli jätetty tältä meidän reitiltä pois. 55 kilometrin reitti oli pysynyt entisellään, mutta kisaajat lähetettiin matkaan muistuttaen, että olkaa varovaisia ja kerrottiin missä paikoissa kannattaa ottaa varovaisesti. Meidän reitti olikin varsin iisi, melkeinpä pelkästään soratietä, joskin nousuja ja laskuja osui tietysti reitille, kun täällä tuntureissa pyöritään. Se sopi meille, tulimme maaliin puhtaina ja yllättävänkin nopeasti. Hotellille saavuttuamme Rami tuli vastaan huoneemme ovella, hän oli lähdössä maalille ottamaan meitä vastaan, mutta siinäpä me jo olimme, emmekä tällä kertaa olleet reitin viimeisiä. 😀 Kaikki kisaan osallistuneet lapset tosin olivat meitä ennen maalissa.

Olimme jo pyöräillessä miettineet loppupäivän suunnitelmat valmiiksi. Ensin suihkuun, sitten lepoa ja sen jälkeen kahdeksi Pirkon pirtille lounaalle ja siitä sitten suoraan patikoimaan, että ehdimme klo 17 ja 18 alkaviin hierontoihin.

Patikoidessa saimme vähän tukkoisuutta ja väsymystä karistettua kropasta pois ja tuli naurettua vatsat kippuralla. Saimme myös vähän tuntumaa tänään (maanantaina) alkavaan vaellukseen.

Meille oli varattu Santa’s Hotels Tunturista hieronta muutenkin jo mahtavan ja kaiken kattavan viikonlopun päätteeksi. Olin hiukan epäileväinen hieronnan suhteen. Mahtaakohan hieronta olla mistään kotoisin? Kuitenkin se on vaan jotain silittelyä. Mitä vielä! Hieroja oli todella asiansa osaava ja sai helpotettua mun pitkään vaivanneita jumeja oikeassa takareidessä, alaselässä ja vasemmassa jatkuvasti oireilevassa olkapäässä. Tunnissa ehdittiin myös hoitaa treenitauosta ja lepäämisestä jumiin menneitä niskoja ja hartioita. Voin siis todella lämpimästi suositella Santa’s Hotelsin urheiluhierojaa. 50 min hieronta ei liiaksi köyhdytä, se maksaa 55 euroa. Ikäväkseni en muista hierojan nimeä, mutta kannattaa pyytää tämän näköistä miestä hierojaksi. 😀

Loppuilta kului taas meidän hotellihuoneistossa takan ja viinilasin äärellä, jälleen kerran vatsat kippuralla nauraen. 😀 Heidi ei meinannut saada tarpeekseen hölmöilyvideosta, jonka otti minusta patikointireissulla. Katsottiinkin sitä melko monta kertaa. 😀 😀

Kiitollinen fiilis viikonlopun kaikista kokemuksista ja Heidille seurasta! Täytyy ottaa jollakin muotoa vastaava uusiksi, oli sen verran kivaa!

Nyt on kupu täynnä aamiaista ja pitäisikin siirtyä huoneeseen laittamaan kamat kasaan, viedä pyörä matkahuoltoon ja sitten heittää rinkka selkään. Viiteen päivään blogiin ei sitten ilmesty mitään, en ehtinyt ajastaa mitään päivityksiä, mutta vaellukselta tulee sitten varmasti ihan kyllästymiseen asti postauksia ja lupasin kirjoitella myös pyöräilyvarusteista tarkemmin sekä Suunnon uudesta Spartan Ultra -mittarista (josta eilisellä patikkareissulla löytyi taas uusia ominaisuuksia).

*Matkakustannukset: Evoke Energy
*Majoitus ja hieronta: Santa’s Hotel Tunturi
*Saariselkä MTB:n tarjosi järjestäjä
*Vaatteet: trikoot, takki, hanskat | Craft, ajolasit | nopeet.fi

4 thoughts on “Mikä ihana viikonloppu!”

 1. Ei vitsi miten ihana kun löysin tänne takaisin pitkästä aikaa blogiisi: täältä löytyy aina yhtä hyväntuulista juttua ja seikkailua, joihin lukijanakin pääsee melkein osapuoliseksi 😀 Tekisi ihan hullusti itsekin mieli lähteä jonnekin patikoimaan mutta jumiutuneet paikat eivät anna sille vieläkään myötä. Joku päivä vielä.. 🙂
  Hei ihailin jo Instassa sun ja Heidin henkivakutuus aka neonkeltaisia takkeja, ilmeisesti Crafteja? Onko se niin kevyt ja istuva, että se yllä voisi juostakin?
  Täytyy jatkossa taas palata tänne useammin 🙂
  Kivaa viikkoa! 🙂

  1. Mahtava palaute, kiitos! 🙂

   Takit ovat Craftin, tämä malli. Mielestäni takki käy ihan yhtä hyvin myös juoksuun. Ei ole mikään ultrakevyt, mutta tällaisille syyskeleille just hyvä. Tykkään myös selässä olevasta taskusta, johon saa geelit/kännykän lenkin ajaksi. 🙂

   Tervetuloa toistekin! 🙂

 2. Kiitos mielenkiintoisesta matkakertomuksesta ja upeista kuvista! Jahka sieltä kotiudutte, olisi hauska saada kooste kaikesta urheilusta, mitä siellä pohjoisessa teitte, eli pyöräretkien pituudet ja maastot, patikoinnit jne. ?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *