Antibioottikierteessä

Nyt kirjoitan aiheesta, josta en ole tainnut aiemmin blogissa kirjoittaa. Jostakin syystä häpeän tätä. Ihan kun itse voisin vaikuttaa elimistöni tulehdustiloihin. Häpeä saattaa johtua myös siitä, kun ongelma äityi ensimmäisen kerran oikein pahaksi, lääkäri kysyi minulta huolehdinko riittävästi hygieniastani. 😀 Toinen lääkäri kysyi puolestaan myöhemmin huolehdinko liian hyvin hygieniasta, koska liika hygieenisyys voi viedä kehon omat puolustusmekanismit mukanaan. Kolmas lääkäri kehoitti juomaan karpalomehua päivittäin. Puhun nyt siis virtsatieinfektiokierteestä.

Tänään heräsin aamulla huonosti nukutun yön jälkeen. Kipuja ei ollut, mutta oli jotenkin painava tunne vatsassa. Tunnin hereilläolon jälkeen alkoivat kivut, jotka voimistuivat voimistumistaan. Ei auttanut kuin tarttua puhelimeen ja varata aika lääkäriin. Enää en saa puhelinreseptejä, koska tulehduksia on ollut niin paljon.

Olen tällä hetkellä todella turhautunut ja suhtaudun kehooni vihamielisesti. Saakeli kun pitääkin tulla tällaisia! En haluaisi syödä antibioottikuuria ja fluconazolia vuoronperään. Kukapa haluaisi? Olen mielestäni tehnyt kaikkeni. Tiedän kaikki kotikonstit ja niksit vaivan kitkemiseksi, mutta mikään ei tunnu olevan pysyvä ratkaisu. Olen syönyt vuoden sisällä niin monta antibioottikuuria, etten ole pysynyt edes laskuissa.

Välillä olen syönyt estolääkitystä, jonka lopetin kun vatsa oli aivan solmussa ja lopulta sivuoireena alkoi lääkkeistä johtuva pahoinvointi. Olen juonut välillä joka päivä karpalomehua. Nyt olen viimeiset puoli vuotta syönyt päivittäin karpalokapseleita. Olen tehnyt kaikki ne temput, joita itsehoito-oppaat käskee tekemään liittyen hygieniaan ja seksiin.

En enää keksi mitä asialle voi tehdä? Voisiko syyllinen löytyä hormonikierukasta? Luin, että hiivakierteeseen sillä on tutkittu olevan yhteys, mutta mites tämä? Kärsiikö kukaan muu vastaavasta vitsauksesta? Onko jotain mitä asialle voisi vielä tehdä? Kertokaa kaikki.

Minusta tuntuu ihan sietämättömältä ajatus jatkuvasta antibioottien popsimisesta. Jokin aikaa sitten uutisoitiinkin siitä, että alamme olla niille immuuneja. Se se vasta onkin huolestuttava ajatus. Tänään en saanut lääkäriltä ratkaisua ongelmaan, tai en ainakaan minua tyydyttävää ratkaisua. Sain antibioottikuurin ja reseptin estolääkkeisiin. TAAS. Eikö tähän oikeasti löydy muuta ratkaisua?

Toivottavasti olo kohenee, että pääsisin huomenna sinne vaellukselle!

*Kuva täältä

71 thoughts on “Antibioottikierteessä”

   1. Ei ole oman käden kokemusta, mutta kaverin lapsen korvatulehdukset sekä epämääräiset vatsavaivat katosivat vyöhyketerapian avulla. Toinen taas sai avun jatkuviin migreeneihin akupunktiosta. Valitettavasti nämä ei tapahtuneet pk-seudulla…

    Mutta jokaisen tuttavapiiristä tuntuu löytyvän joku joka tietää jonkun huipun vyöhyketerapeutin 😀 kannattaa ainakin kokeilla!

    1. Olen itsekin kuullut tällaisesta, mutta en ole saanut vielä kenenkään yhteystietoja enkä viitsisi lähteä hakuammunnalla kokeilemaan.

 1. Moi!

  Mun kaverilla oli samanlainen, jatkuva virtsatie- tai joku muu tulehdus ja mikään ei tuntunut auttavan. Kunnes hän lopetti hormonaalisen ehkäisyn (e-pilleri) ja tulehdukset loppui kuin seinään. Eli ehkä se kierukka voisi olla syy?

   1. Hormonikierukan sijaan kannattaa käyttää kuparikierukkaa. Vuodot voi olla runsaammat, mutta jos ei ole anemiaan taipuvainen, niin oikein hyvä ratkaisu.

    P.S. Toivottavasti pääset metsään ?

 2. Minulla vti:t loppui kun aloin tyhjentää rakon aina HETI yhdynnän jälkeen. Olin aiemmin samanlaisessa kierteessä ja KAIKKI tutkittiin. Kokeilepa 🙂 Lääkäri ongelman honeymoon syndroomaksi 😉

 3. Tsemppiä kovasti tohon vaivaan ja toivottavasti löytyy hoitokeino, joka vie tulehdukset mukanaan. D-mannoosia ja isoja c-vitamiini määriä suositellaan karpalon lisäksi luontaisiksi hoitokeinoiksi. Oheisessa linkissä lisää tietoa: http://www.urineinfection.net/how-to-cure-utis-in-24-hours/

  Söin itse vuosi sitten 14 antibioottikuuria 6 kkden aikana jatkuviin angiinoihin ja lopulta pääsin nielurisaleikkaukseen. Kukaan ei ole tutkinut jatkuvan antibioottitykityksen haittavaikutuksia, mutta eräs lääkäri sanoi, että on edesvastuutonta syöttää tuommoinen määrä antibiootteja noin lyhyessä ajassa, koska pitkäaikaisvaikutuksista ei kenelläkään ole varmaa tietoa. Ainakin vastustuskyky ja rasva-aineenvaihdunta ovat heikentyneet tämän myötä ja viimeinen vuosi on mennyt hoitaessa suolistoa kuntoon.

  1. Kiitos! Aina kuulee uutta! Kannatti siis kirjoittaa tästä. Kiitos tuosta linkistä!

   Sanopa muuta – menee aina pitkään, että suolisto toipuu kuurista ja sitten on tosi vaikea miettiä mikä johtuu mistäkin. Onko ihme, että on herkkä vatsa, jos vetää antibiootteja melkein ruokavaliona.

 4. hei!
  Hyvä kun pystyt puhumaan tälläisistä asioista, joku voi saada paljonkin vertaistukea.
  Hormoneilla on mieleton vaikutus kehomme toimintaan, joten kierukan poisto voisi olla kokeilun arvoista. Ihan vain esimerkkinä, että raskaus(raskaushormonit) yleensä poistavat kehon autoimmuuni tulehdusta. Itselläni on suolistosairaus joka on aina raskaus ajan “tauolla” juurikin hormonien ansiosta.
  Toinen mitä mietin on ruoan aiheuttama tulehdus kehossa. Jos suolisto läpäisee liikaa, voi maito ja viljatuotteet pitää jatkuvaa tulehdusta yllä. Itselläni loppui kuin seinään jatkuvat poskiontelon tulehdukset jätettyäni kaikki kotimaiset viljat ja pikku hiljaa aloin karsia myös maitotuotteita, joita syön enää harvakseltaan. Kannattaa tutustua maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon :). Tsemppiä! Toivottavasti löydät toimivan ratkaisun.

  1. Sanotko sä, että mun pitäisi ruveta vauvantekohommiin? 😀 😀 Itselläni ensimmäisen raskauden aikana tämä vaiva riistäytyi käsistä. Söin raskausaikana 10 antibioottikuuria. Se se vasta olikin hanneksesta.

   Mun ruokavalio on pitkälti maidoton ja viljaton jo nyt. Olen muuten huomannut kaikenlaisten epämääräisten vatsaoireiden vähentyneen, samoin ihon kunto on paras pitkään aikaan.

   Toivottavasti jokin ratkaisu löytyy!

   1. Heh! Lisää vauvoja , no ei, lähinnä se oli vain esimerkki hormonien vaikutuksesta :). Ja tarkoitin siis että kierukan hormonit voi aiheuttaa sulle noita infektioita! Mutta toi on kyllä jännä että mullakin oli ekassa raskaudessa virtsatieinfektioita mutta ei tässä tokassa. Ja hyvä että oot jo löytänyt itsellesi toimivan ruokavalion. ? tsemppiä!

 5. Tsemppiä. Kaverin vastaava kierre katkesi lopulta lääkärin hyvin yksinkertaiseen neuvoon: aina kun käyt pissalla, ja luulet olevasi valmis, tiristä vielä setti lisää. Kaikilla ei tule mutta kaveri huomasi pian että hän onnistui aina tiristämään vähän lisää. Kyse oli rakon anatomisesta “erikoisuudesta” ja sama kikka on auttanut myös hänen sukulaisnaisiaan.

  Itselläni oli noita myös muttei ole enää, itselleni auttoi perinteinen “seksin jälkeen aina pissalle”.

 6. Ei hitto! Kierolla tavalla ihanaa kuulla, että joku muu kärsii samasta vaivasta! Tää on ollut mulla kohta seitsemän vuotta seuranani, siitä asti kun säännöllinen seksielämä alkoi. Samaan aikaan toki alkoi e-pillereidenkin syönti, jotka kyllä muuten tuntuvat sopivan erittäin hyvin mulle ehkäisyksi. Ja kaikki nää vippaskonstit oon kokeillu ja suoraan sanottuna vituttaa, kun lääkäri (joka kerran totta kai eri) kehottaa käymään pissillä heti yhdynnän jälkeen. Ööh, tätä nyt tehty lähes sama aika kun seksiä elämässä ollut? Turhauttaa myös nämä karpalovinkit kun eivät nekään tunnu auttavan – siitäkin huolimatta epätoivon hetkillä tulee juotua karpalomehupullollinenkin.

  Nykyään ahdistaa lähteä reissuunkin kun pelkään, että mitä jos virtsatietulehdus iskee. Antibioottikuureja syöty myös täällä miljoona, estolääkitystä kokeiltu ainakin kahdenlaista jnejne. Tekisin niin mitä tahansa jos tämän vaivan saisi kuriin 🙁

  1. Hear hear. Tänäänkin teki mieli ihan pikkuisen antaa avokämmenestä. Vaivauduin ihan paikalle enkä saanut kuulla mitään uutta. Ehkä joku spesialisti voisi auttaa. Jospa tähän postaukseen tulisi jotain hyviä vinkkejä meille. 🙂

 7. Vivomixx maitohappobakteeri käyttöön, ihan super! Saa yliopiston apteekista. Hieman arvokasta, mutta hintansa arvoinen.

 8. Täällä kanssa vaivasta kärsinyt. Antibioottia meni kuuri kuurin jälkeen. Estolääkettä. Kaikki konstit käytin. Lopetin hormonaalisen ehkäisyn, ei apua. Lopulta gynelle ja kohtu oli laskeutunut (3 lasta alateitse synnyttänyt) ja täten rakko ei päässyt tyhjenemään kunnolla. Kohtu leikattiin ja vaiva katos.
  Jälkikäteen kuulin myös kantavani esbl-sairaalabakteeria. Sitä en tiedä aiheuttiko se vti:t ?

 9. Ystävälläni ollut samainen ongelma kuin sinulla. Ensimmäisenä poistattaisin sinuna sen hormonikierukan.
  Kokeilisin myös homeopatiaa. Ja homeopaattiset valmisteet olisi varmasti todellakin paikallaan.
  Ja ystävälläni stressi ja väsymys valitettavasti vaikuttaa myös tulehduksiin.
  Jo itsessään sekin että olet syönyt pitkään paljon antibiootteja vaikuttaa takuulla elimistön vastustuskykyyn. Menisin sinuna todellakin homeopaatin vastaanotolle…

  1. Kiitos vinkistä! 🙂 Nyt on tilanne onneksi hieman helpottanut. Pitää palata tämän postauksen kommentteihin heti kun on taas tämä tilanne. Stressi ja väsymys on kyllä keholle pahinta myrkkyä.

 10. Mulla on ollut vti.vaivoja alle kouluikäisestä.
  Kolmannesta raskaudesta homma äityi ihan mahdottomaksi.
  Meillä ainut ehkäisymuoto on kondomi,koska mun hieno värkkini ei kestä mitään ylimääräisiä sotkuja:D
  Mut siihen loppui kun tajusin,että kortsulla tämä pysyy kurissa.
  kuopus täyttää 9 ja olisko yksi tulehdus ollut raskausajan jälkeen.
  Mulla löytyy autoimmuunisairaus,joka altistaa tulehduksille ja olen myös maidoton ja gluteiiniton.
  Ja se häpeä..tunsin sitä jo ennen ku olin koulussa ja tulehdus iski..tunne,että joku näkee mun läpi mikä mulla on:/

  1. Kondomin käyttö on vaan niin rasittavaa, mutta ehkä tämäkin vinkki täytyy pitää mielessä. 🙂 Tulee aika kalliiksi vetää kaiken maailman pillereitä ja sitten päälle vielä antibiootit aina satunnaisesti, että voisihan tuota vielä harkita.

 11. Sulla on suht tuore kumppani, ehkä sun kroppa ei ole vielä tottunut miehesi bakteereihin.

  Oletan, että myös hän huolehtii hygieniasta, joten en ala sellaisesta valistaa.

  Itse olin joskus vuosia rajussa kierteessä, sama aina uuden poikaystävän kanssa. Pahimmat loppui, kun erosin ja nykyisen mieheni kanssa ei ole vaivaa ollenkaan.

  Kyllä se siitä ajan kanssa ja yritä välttää stressiä, niin kroppa ei ole alttiina uusille tulehduksille.

  1. Tuore kumppani on varmasti yksi syy tähän kierteen uudelleen alkamiseen. Hän on kyllä tosi tarkka hygieniasta, joten häntä en lähde tästä kierteestä syyttämään. 🙂

 12. Hei mulla oli kans sama ongelma vuosia ja muistan vielä hyvin ton fiiliksen kun ei oikein uskaltanut mihinkään lähteä kun ei voinut tietää milloin infektio iskee. Aina piti olla särkylääkettä ja vesipullo mukana. Mutta vaiva loppui kun vaihdoin e-pillerit sellaisiin, missä on vähemmän hormonia. Onneksi yksi lääkäri hoksasi tuon! Luulen että sullakin vois liittyy tohon ehkäisyyn tää vaiva. :/

  1. Niin ikävää, kun joutuu pelkäämään tulehduksen alkamista.

   Kiinnostavaa tietää, että sulla helpotus löytyi ehkäisyn vaihtamisesta!

 13. Hormonit voivat olla syy, mutta syynä voi olla myös virtsateiden rakenteelliset ominaisuudet. Virtsateiden tähystyksestä voi olla tällöin apua, jotta voidaan ainakin poissulkea se. Itsellä oli myös aikoinaan pitkä kierre, joka onneksi loppui itsestään kun “vanhenin”. Söin estolääkettä myös ja ei auttanut. Lääkäri aikoi seuraavaksi kirjoittaa lähetteen urologian polille johon olisin siirtynyt vaivani kanssa.
  Tsemppiä sulle, tiedän kuinka tuskaa voi olla!

 14. Moikka Elina! Täällä kanssa sama surku. En käytä hormoniehkäisyä. Vaikka Pau tuossa yllä kirjoitti, niin valistan kuitenkin.. Oon huomannu, että ainut mikä mulla auttaa on jos mies pesee itsensä kunnolla just ennen. Etenkin jos miestä ei ole ympärileikattu, pesu on tosi tärkeä juttu. Ei valitettavasti ole kovin ex tempore, mutta on sen arvoista. Lisäksi kaapissa estolääkettä, otan 1-2 tablettia jos vähänkin tuntuu siltä, mut yleensä ei tarvi ottaa jos on käyty kunnon pesulla etukäteen. Mehut ei auta mitään. Pikaista paranemista!

 15. Samaa vikaa täälläkin oli aiemmin… ja tässä mun vinkit, joilla tilanne on sillain kurissa, ettei pääse yllättämään kuin ehkä kerran vuodessa enää nykyisin:

  – Maitohappovalmisteita on myös sellaisia suoraan toosaan laitettavia 😉 Mulla auttavat hyvin. Kysäiseppä apteekista! Käytän aina toisinaan kuurina.
  – Mies-parka joutuu aina ennen seksiä pestä vehkeensä, jos edellisestä suihkusta on yli tunti aikaa. Mun herkkä pimppini ei vain kestä touhuja oikein muuten, -ei vaikka yhdessä on oltu jo pitkään. (Ja sanomattakin tietty selvää, että sama juttu sormien ja hampaiden pesun kanssa 😉 )
  – Käytämme AINA liukkaria kun rakastellaan, ja vaikka sen lorauttaminen ei superromanttista ookkaan, mutta koska pienenpienikin kuivuus altistaa hankaukselle ja sitä kautta saa bakteereille otollista maaperää, niin paras näin!
  – Hormonaalinen ehkäisy ei käy mulle. Kortusulla tai pienellä riskillä eli mm. keskeytetyllä sit mennään… (vauva ei siis olis meille katastrofi, jos nyt ei ihan top 1- suunnitelmissakaan 🙂 )
  – Tarvittaessa sipaisu hiivavoidetta (gyno-daktarin) saattaa myöskin lopettaa alkavan tulehduksen heti alkuunsa! Mulla toimii tämäkin hyvin, ja yksi lääkäri kerran totesikin, että periaatteessa ei ollenkaan tuulesta temmattua, koska bakteerihan se hiivakin tavallaan on, joka voi eksyä myös putken väärälle puolelle.
  – Niin, ja niin seksikkäitä kuin stringit ovatkin, niin ne ei sovi ihan yhtään… narua pitkin peppubakteerit pääsee turhan helposti väärälle puolle, varsinkin, jos naruhousuissa tulee liikuttua.
  – Kuuma haudetyyny on auttanut myös (sellainen mikrossa lämmitettävä, joka heitetään sit tohon alamahan/ pimpsan päälle lämmittämään.
  – Ja särkylääkettä älä unohda!!! Mä vedän aina maksimit, jos tauti yrittää, koska kipua ei oo pakko kärsiä.

  Tsemppiä sulle ja hyvää matkaa muualle sille ikävälle kustaudille <3

 16. Mulla kierteen sai aikanaan poikki vyöhyketerapiassa käynti. Sen jälkeen kun aloitin säännölliset käynnit, tulehduksia ei ole enää ollut lainkaan. Ja aiemmin tosiaan oli sen verran paljon, että estolääkitys oli käytössä.

 17. Itse kärsin myös vaivasta. Ennen ei ollut kertaakaan ollut, mutta viimeisen neljän kuukauden aikana 3 tulehdusta. Itsellä ei e-pillerit ole varmaan syy,sillä olen syönyt niitä kauan aikaa ja nyt vasta tuli tulehduskierre. Tosin, gynekologi sanoi että pillerit voivat vaikuttaa niin, että ne tekevät alapään emäksiseksi, kun sen pitäisi olla hapan. Sain estolääkityksen aina seksin jälkeen otettavaksi,totta kai vessassa käynti aina myös, lisäksi maitohappobakteeri joka päivä, aloitin piimän juonnin(tiedä siitä onko merkitystä), juon sokeritonta karpalomehua ja käytän öljyä alapään kosteutukseen. Tämän vinkin antoi gynekologi, sillä jos pillerit kuivattavat paikkoja niin tulehdus tulee totta kai helpommin. Maailman inhottavin vaiva, tsemppiä! 🙂

 18. Ihanaa, että joku uskaltaa kirjoittaa aiheesta. Mulla olo pari vuotta sitten sama tilanne, yli 10 antibiottikuuria takana ja estolääkitys aloitettu. Siitä tuli paha olo, lopetin. Sitä ennen olin lopettanut maitotuotteiden käytön. Käytin hormonaalista ehkäisyä. Näin jälkikäteen olen melkein 100 varma, että syy oli uudessa kumppanissa. Vaivat alkoi, kun oltiin oltu noin puoli vuotta yhdessä. Lääkäri sillon sanoi, että kumppanin vaihto usein aiheuttaa kierteen, ennen kuin keho tottuu toisen pöpöihin. Tsemppiä! Tässä nyt ei ollut vinkkejä, mutta halusin kertoa, että toivoa on. Yhtänään oiretta eikä tulehdusta ole siis ollut.

 19. Moi!
  Mulla oli vti kierre vuoden verran kun tuli uusi kumppani, söin monta ab kuuria ja kipuja/pakottavaa pissahädän tunnetta oli liki koko ajan. Lopulta käynti urologilla ( hoitaa molempien sukupuolten virtsatieasiat, tämä tuli itselleni yllätyksenä) auttoi; hän antoi tujut ab ja vaiva lähti sillä. Hän selitti, että meillä jokaisella on oma bakteerikanta ja joku kumppanin erilainen bakteeri, joka minun keholle on uusi, voi jäädä jylläämään virtsaputken ulkopuolisiin rauhasiin ja aiheuttaa toistuvat tulehdusoireet. Näin ilmeisesti oli, koska tuo ab combo vei oman vaivani mennessään. Hormonikierukka mulle laitettiin juuri ennen urologin käyntiä, joten se ei ainakaan itselleni ole vti syynä ollut. Minipillereitä söin aiemmin. Tsemppiä!

  1. Okei!! Mä sain kyllä tähän viimeisimpään tulehdukseen tosi jytyt lääkkeet. Nyt on ollut kohta kuukauden ihan normimeininki.

 20. Samasta vaivasta elämän verran kärsineenä, antibiootit, estolääkitykset, erilaiset ehkäisyt, kolme lasta…. Oma vaivani on rauhoittunut jätettyäni sokerin. Kierteessä kuvittelisin, että tässä voisi olla kyse siitä, että sokeri ruokkii kaikkia tulehdustiloja. Nyt satunnaisia infektioita tulee ehkä kerran vuodessa. Useimmiten merellä tai todella runsaasta pyöräilystä.

  Tsemppiä 🙁

  1. Kiitos! Mä epäilen kans osaltani sokeria. Huono ruokavalio kyllä näkyy ihan joka asiassa… mieliala, jaksaminen, veltto olo…

 21. Inhottava vaiva!!! Suosittelen urologilla kayntia….tallasissa tapauksissa voi olla erikoispuolen keinoja. Joku tahystys ei varmaan olisi pahitteeksi…. taalla Amerikassa ainakin aika herkasti laitetaan tiehyihin stentti tms. Ei kuulosta hyvalta tuo jatkuva antibioottikuuri. Tsemppia! Annika

 22. Hei, mullakin oli ennen juuri sama ongelma ja kaikki mahdolliset itsehoitovaihdoehdot tuli kokeiltua. Mies on ollut sama jo 23 vuotta, eli toisiimme on kyllä ehditty tottua. Vaihto hormonaalisesta ehkäisystä kuparikierukkaan ei helpottanut tilannetta ollenkaan. Lopulta gynegologini määräsi minulle antibiootin estolääkitykseksi siten, että otan yhden (!) antibioottitabletin aina yhdynnän jälkeen niin pian kuin mahdollista. Tuo on auttanut, tulehduksia ei ole tullut muuta kuin silloin kun antibiootti ei jostain syystä ole ollut saatavilla. Tietysti, jos on kova honeymoon vaihde päällä, niin jonkin asteinen antibioottikuurihan tuostakin tulee 😉

 23. Moikka! Kukaan ei vielä ollutkaan ehtinyt mainita, että kokeile nukkua yöt ilman kalsonkeja eli antaa alakerralle happea mahdollisimman paljon. Jotkut löysät pökät voi laittaa yöksi. 🙂 Oon ihan varma että tiukat housut, treenit ja istumatyö altistaa kaikenlaisille vaivoille kun ilma ei pääse kiertämään. Kokeile myös jättää kropan pesuaineet pois, pesu siis vain vedellä tai tosi miedolla ja ph-ystävällisellä aineella. Myös msitohappobakteerit on ihan must-juttu! Ei vain kuurina, vaan jatkuvassa käytössä. Mitä tujumpaa, sen parempaa. Ja pitäisi sisältää mahdollisimman laajasti eri bakteereja. Tsemppiä!

  1. Nukun nakkena joka yö. 🙂

   Maitohappobakteerit otin näiden vinkkien ansiosta jokapäiväiseen käyttöön. 🙂

 24. Heippa ja tsemppiä inhottavan vaivan kanssa elämiseen. Toiv löydät helpotuksen siihen.

  Asiasta retkeilyyn. Suunnittelemme miehen kanssa elokuussa vaellusretkeä lappiin. Olisi kiva saada sulta retkikampevinkkejä. Millanen on hyvä teltta, makuupussit, alusta, retkikeitin, kengät yms. Kiitos jo etukäteen.

  Ps. Olen lukenut aijemat retkipostaukset mutta jos jaksaisit tehdä uuden koosteen niistä ?

  1. Kiitos postaustoiveesta! 🙂 Mä en ole ehkä paras asiantuntija näissä varusteasioissa, koska saimme siihen asiantuntijan apua, mutta voisin siitä huolimatta listata omat vinkit.

   Kiitos myös tsempeistä! 🙂

 25. Hei! Tämä on ensimmäinen kerta kun kommentoin netissä mihinkään, tämä aihe kuitenkin kolahti. Olen kärsinyt toistuvista virtsatieinfektiokierteistä jo 15 vuotiaasta saakka, eli kohta 15 vuotta. Olen syönyt erilaisia estolääkkeitä ja osa antibiooteista ei enää toimi kohdallani. Ultraäänitutkimuksen avulla havaittiin, että minun virtsatieputkeni on hieman lyhyempi kuin normaalisti, mikä lisää tulehdusriskiä. Ultraäänitutkimuksesta voi siis olla kohdallasi hyötyä. Toinen mikä voidaan tutkia on, että tapahtuuko munuaisista takaisinvirtausta… tämä voi myös altistaa jatkuville tulehduksille. Lisäksi omista limakalvoista pitää pitää huolta, ne suojaavat infektioilta. Tähän limakalvoasiaan sain vinkin gynekologilta vasta noin vuosi sitten, ja sen jälkeen aloin käyttämään säännöllisesti alapään limakalvoja hoitavia tuotteita kuuriluontaisesti. Ei tulehduksia sen jälkeen (koputan puuta)! Toivottavasti pääset eroon kierteestä lopullisesti 🙂 Viimeisenä vinkkinä vielä sellainen, että itselläni lämpö auttaa kun tulehdus on päällä. Kuuma kaurakaveri on ihan paras tähän tarkoitukseen!

 26. Hyvä kun kirjoitit tästä ja kommentteja on ilo lukea. Tosiaan omasta kokemuksesta sanoisin, että joku bakteerikantojen yhteensopivuuteen liittyvä mysteeri tässä on alla. Esim. edellisessä suhteessa ei hormonaalinen ehkäisy vaikuttanut ja tulehduksia oli nolla. Nykyisessä pitkässä suhteessani taas ehkäisyrenkaan ja e-pillereiden kanssa tuli usein virtsatulehduksia, ja kun vaihdoimme kondomiin loppui tulehdukset kuin seinään. Ehkä tosiaan pitää molempien käydä pesulla ennen seksiä jos ns. paljaaltaan vetelee 😀 , vaikka huonosta hygieniasta tässä ei kyllä ole muutenkaan kyse.

 27. Moikka! Kärsin muutama vuosi sitten samasta vaivasta. Kierre keski reilun vuoden, kaikki lääkkeet kokeiltiin, mutta vaiva vaan aina uusi. Lopulta apu löytyi puuvilla pikkareista, päivittäisestä kamommillankukka teestä (apteekista,ei mitää perus pussiteetä) ja tuoreesta inkivääristä. On myös tosi tärkeää juoda tarpeeksi ja muistaa pitää stressitaso kurissa. Tsemppiä ja toivottavasti saat vaivan kuriin!

  1. Mäkin vaihdoin pikkuhousut puuvillaisiksi tässä samalla… Kamomillankukkatee? Hmm. Jaksaisitko linkittää tuotetta tänne?

   Kiitos myös muista vinkeistä! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *