RunKeeper vs. SportsTracker

Mä käytän pyöräillessä ja juostessa kännykkään saatavia GPS-softia, jotka mittaavat matkaa ja kertovat keskivauhdin ja liikutun matkan pituuden. Vertailen tässä nyt kahta käyttämääni applikaatiota SportsTrackeria ja RunKeeperiä. Molemmat saa iPhoneen ja android-puhelimiin, luultavasti myös Windows ja Symbia -puhelimiin (kertokaa viisaammat).

 

Aloitusvalikot

Aika samanlaiset valikot molemmissa. Molemmista taitaa löytyä pitkälti samat lajit. RunKeeperissä bonusta on synkronoitavat soittolistat puhelimen iPodista. RunKeeper aloittaa mittaamisen heti, kun painaa start activity, mutta SportsTracker aloittaa mittaamisen tuosta kolmen painalluksen jälkeen. 

Lenkin aikana RK kertoo viiden minuutin välein liikutun matkan, keskivauhdin ja kokonaiskeston ja -matkan. ST puolestaan kertoo samat tiedot, mutta kilometrin välein. Nämä väliaikatiedot saa myös pois päältä, mutta minua tieto motivoi ja auttaa pitämään tiettyä vauhtia.

Lenkin jälkeen RK kertoo isoon ääneen lenkin tiedot, mutta ST tyytyy näyttämään ne vain ruudulla. Tykkään jälkimmäisestä tavasta, koska monesti lenkin jälkeen olen kiskonut jo kuulokkeen piuhan irti ja sitten lenkin statistiikka raikaa työpaikan parkkihallissa, salin pukkarissa, rappukäytävässä… Kiusaannuttavaa. Mulle riittää, että luen tiedot itse ruudulta.

Molemmissa softissa lenkin tiedot voi synkata facebookiin tai twitteriin sohvaperunoiden kiusaksi.

Statistiikkatiedot treenin jälkeen näyttää tältä

Kummastakin pystyy tarkastelemaan kilometriaikoja, voi tarkastella karttaa lähemmin ja näkee maaston korkeusvaihtelut.

Mutta miksi tykkään SportsTrakerista enemmän kuin RunKeeperistä. Yksi syy on se, että ST mittaa hieman luotettavammin matkaa ja toimii muutenkin vähän varmemmin. RK ei aina löydä kelvollista signaalia. Molemmat softat tarvitsevat toimiakseen 3G-verkon, eli liittymässä on hyvä olla kiinteä nettipaketti, ellei halua isoja puhelinlaskuja. Tykkään ST:sta myös siksi, koska se on sosiaalinen media. Siellä on kavereita, joiden treeneistä tulee ilmoitus puhelimen ruudulle, näkee kuinka moni on tarkastellut sun treenejä, voi kommentoida muiden treenejä ja pystyy jopa stalkkaamaan lähialueella ST käyttävät henkilöt ja niiden lenkit. Molempia on äärimmäisen helppo käyttää.

Molemmat ohjelmat tallentavat lenkin aikana otetut kuvat ja sijoittavat ne kartalla paikkaan, missä kuva on otettu.

Mitä ohjelmaa te käytätte matkan mittaamiseen? Onko muita hyviä kuin nämä kaksi? Itse haaveilen Garmin Forerunner 610:stä, joka ajaisi saman asian, niin ei tarvitsisi raahata puhelinta lenkille, mutta juuri nyt 300 eurolle on muutakin käyttöä.

8 thoughts on “RunKeeper vs. SportsTracker”

  1. Mulla on se halvempi garmin, oisko 210 ja se on mun tarpeisiin ihan riittävä – sen kanssa ei voi kyllä uida, että se on pieni miinus, mutta juoksuun ja pyöräilyyn se on riittävä. Ilmoittelee samalla lailla kilsan välein väliaikatiedot. En ole edes kokeillut tuota karttasovellusta, sellainenkin siinä pitäisi olla, mutta yleensä olen itse ihan riittävän hyvin kartalla siitä, että missä juoksen/ajan. 🙂

  2. Sports Trackerin kannattaja ilmoittautuu! Myönnettävä tosin on, etten ole muuta vastaavaa ohjelmaa käyttänytkään.. Mutta minun treeneissäni ST toimii oikein hyvin, enkä kaipaa muuta kuin mahdollisuutta laittaa kuvakkeita niihin lajeihin, jotka on itse saanut nimetä 😉

    Itselläni Nokian C7, eli Symbianilla toimii hyvin (on muuten aika erilaiset näytöt Symbianilla, en olisi edes tunnistanut laittamiasi kuvia ST:ksi ellei logo olisi vilahtanut). Tosin kavereiden treenejä tai tuota Explorea ei taida Symbianissa näkyä. Treenejä on myös kiva katsella netistä http://www.sports-tracker.comista, jossa niitä on omasta mielestäni helpompi selata + siellä saa lisättyä manuaalisesti esim. syketiedot eri treeneistä.

  3. Minullakin on käytössä SportsTracker (se tulee ainakin noihin Noksun lumioihin ihan etukäteisasennettuna), ja kyllähän sitä käyttää. Käpy palaa kyllä säännöllisesti siihen, että ohjelma ei pysy lumiassa päällä taustalla, eikä edes sulkeutuessaan tallenna automaattisesti kesken ollutta harjoitusta. Turhan usein olen sählännyt kameran päälle tai alkanut säätää musiikkia, jonka seurauksena ST:n tallennus on katkennut. Miten vaikeaa tuollainen muka olisi saada toimimaan kunnolla?

    Toisaalta kokeilin joskus Endomondoa, ja se paitsi kaatuili, oli myös aika epätarkka. Joten ST:llä mennään nyt toistaiseksi ainakin.

  4. Kiitos vertailusta! Itsellä on toistaiseksi sellainen puhelinmalli, johon on turha haaveilla noita sovelluksia. Ipod nano- ja sykemittarilinjalla (mallia vanha) mennään, mutta noi reittitiedot eivät niissä mihinkään tallennu ja se hiukan harmittaa, ois kiva tietää missä sitä on painellut. Nanon keveyteen ja pienuuteen on jo ehtinyt tottua, joten tuo puhelimen koko ja kuljetus vaan mietityttää.. ehkä siihenkin tottuu. Parempi yksi kuin kaks erillistä laitetta?

  5. Täällä ilmoittautuu tyytyväinen Sports Trackerin käyttäjä, enkä ole kokenut tarvetta edes kokeilla muita vastaavia sovelluksia. Sports Trackerin mobiilipalvelu on selkeä ja toimii moitteettomasti ainakin iPhonessani. Itse otin vasta vähän aikaa sitten ääniohjauksen käyttöön ja se on kyllä todella kätevä, että saa kilometreittäin tietoa juoksuvauhdistaan ja palaute tulee, vaikka kuuntelisi musiikkia samanaikaisesti.

    Tykkään myös Trackerin luotettavuudesta, minulla on viimeisen vuoden aikana ollut vain yksi epämääräinen mittaus, joka ei voi pitää paikkaansa, muuten aina oikeantuntuiset lukemat. Netissä olevaan sovellukseen harvemmin kirjaudun, mutta sieltä on kiva seurata kartalta koko reitin matkalta omaa vauhtia.

    Treenien jako kavereiden kanssa on mukavaa, sillä itse tykkään seurata treenidataa koko ajan. On tosi mielenkiintoista katsoa millaisia lenkkejä toiset juoksevat, sillä siitä saa uusia ideoita omiin reitteihin sekä lisäinspistä ja vaihtelevuutta omaankin treeniin. Ja kyllä, klikkailen myös tuntemattomien treenitietoja, koska olen yksinkertaisesti utelias näkemään etenkin juoksutreenejä. En tosin ymmärrä millä logiikalla jaetut treenit näkyvät, siinä taitaa olla joku systeemi, että näyttää vain tietyn määrän viimeisimpiä treenejä.

  6. Maj: Hyvä tietää! 🙂 Mulla olis tarkoitus aloittaa uiminen, joten mittarikin olis hyvä, että toimis uidessa. En tosin tiedä toimiiko 610 vedessä…

    Miaminttu: Hyvä lisäys, tuo nettisivu on kans hyvä ja siellä on vielä vähän lisäjuttuja! 🙂 Syketietojen lisäämismahdollisuudesta en edes tiennyt, joten kiitos siitä.

    Miia: Onpa ärsyttävää tuollainen. Applessa tuollaisia inhottavuuksia ei onneksi ole, vaan on toiminut enimmäkseen moitteetta.

    Anonyymi: Kaipa siihen tottuu. Onneksi on saatavilla sellaisia käsivarsikoteloita, joihin puhelimen saa aika huomaamattomasti. Haaveilen kyllä siitä Garminista, ettei tarvitsisi puhelinta kuljettaa mukana, mutta mistäs musiikki sitten. iPod on jotenkin ajanut ohi, puhelimen ja siihen saatavan Spotify-appsin jälkeen. Jatkuva musiikin lataaminen on rasittavaa.

    Paula: Mä tykkään kans siitä ääniohjauksesta, se motivoi kummasti. Mulle niitä epämääräisiä mittauksia on osunut muutama, muttei tosiaankaan edes kymmentä. Silti yksikin ärsyttää, mutta kai niitä tulee laitteessa kuin laitteessa, ehkä Garminissakin. Mä käyn nettisaitilla katsomassa karttaa isommassa koossa ja siellä on tosiaan vielä lisää ominaisuuksia. Samoin kavereiden treenien katsominen motivoi ja antaa lisä potkua omiin treeneihin.

    Kiitos kun kommentoit, niin pääsin vilkaisemaan sun kiinnostavan oloiseen blogiin! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *