Helmikuussa lukemani kirjat

Helmet-lukuhaaste ja lukeminen on jatkunut lähes yhtä innokkaana kuin tammikuussa. Helmikuussa keksin lukemiseen aivan uuden ulottuvuuden, nimittäin luin kirjaa kännykältä samalla kun tamppasin crosstraineria ja kuuntelin teknoa. 😀 Mahtava yhdistelmä! Aika hurahti kuin siivillä.

Käsi oli helmikuussa sen verran kivuton, että pystyin myös neuloa. Neuloin kuvassa näkyvän mustan neuleen, josta tuli heti käyttövaate.

14. Kirjassa harrastetaan
Gabrielle Zevin: Huomenna, huomenna ja huomenna ⭐️⭐️⭐️+
Tässä kirjassa pääsi sukeltamaan syvälle videopelien maailmaan, mutta myös samalla erityislaatuiseen ystävyyssuhteeseen. Välillä ajattelin, että kirja on suorastaan nerokas. Viihdyin kirjan parissa ja tämä antoi uutta ajateltavaa.
Luettu: 7.2.2024

30. Kirja, jossa ei ole nimettyjä tai numeroituja lukuja
Suvi Vaarla: Kadonnut aika ⭐️⭐️ 
Kirjan pyrkimys oli kaiketi kritisoida nykyajan kännykkäkulttuuria, joka heikentää läsnäoloa ja vaikuttaa keskittymiseemme. Tässä oli siis hyvät ainekset ja hyviä pohdintoja, mutta mielestäni toteutus jäi vähän ohueksi.
Luettu: 10.2.2024

Tässä kuussa kävimme tietysti taas retkillä. Sateinen plussakeli oli yllättäen aika kolea ja palelin yöllä enemmän kuin paukkupakkasilla tehdyillä retkillä.

10. Kymmenes kirja, jonka luet tänä vuonna
Valérie Perrin: Vettä kukille ⭐️⭐️⭐️
Tämän kirjan olin lisännyt luettavien listalle muiden ihmisten suositusten vuoksi. Kirja ei kuitenkaan ollut ihan täysin mun juttuni, vaikka ei tämä myöskään ihan huono ollut. Kirjan päähenkilö oli jotenkin symppis ja ilahduttavan pieniin asioihin tyytyväinen, mutta kirjan muut henkilöhahmot, niiden uskomattomat valinnat ja tapahtumaketjut olivat mulle jotenkin liikaa. Annoin kuitenkin kolme tähteä eli oli tässä jotain, vaikka vähän (ja paikoitellen vähän enemmänkin) ärsyttikin.
Luettu: 14.2.2024

Olen iloinnut siitä, että olen voinut juosta. Kärsin pitkään erilaisista urheiluvammoista, jotka estivät juoksemisen. Juoksu on kuitenkin minulle lajeista rakkain, josta saan eniten iloa.

4. Kirjassa on presidentti 
Rosa Liksom: Everstinna ⭐️⭐️⭐️
Ai että nautin Rosa Liksomin murteella kirjoitetuista kirjoista. Näissä tulee välillä niin hauskoja ilmaisuja, että hörähtelee ääneen nauramaan. Kirja oli puoliväliin saakka aika pitkäveteistä johdantoa, jossa kuvailtiin sotaa ja henkilöhahmojen dynamiikkoja. Puolivälin jälkeen lukeminen palkitsi, kun pitkälle johdannolle sai selityksen. Kirjan lukemisen jälkeen minulle selvisi, että kirjan tarinaan oli ammennettu inspiraatiota Annikki Kariniemen oikeasta elämästä. Tämä tieto olisi saattanut parantaa lukukokemusta.
Luettu: 15.2.2024

25. Kirjassa vietetään juhlapyhää (esimerkiksi joulu tai juhannus) 
Ulla-Lena Lundberg: Marsipaanisotilas ⭐️⭐️ +
Tämä kirja oli minulle vähän pettymys. Olen yleensä tykännyt Lundbergin tyylistä kirjoittaa ja paikoitellen tämäkin oli juuri sitä taattua laatua, mutta kirja oli vähän ailahtelevainen. Tässä oli hyviä hetkiä, mutta kirja tuli luettua loppuun hieman taistellen.
Luettu: 24.2.2024

Treenaaminen on tuntunut kivalta ja motivoivalta. Haluan olla mahdollisimman hyvässä kunnossa leikkaukseen mennessä.

37. Kirja, joka herättää voimakkaita tunteita 
Hanya Yanagihara: Pieni elämä ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tämä kirja todella herätti todella voimakkaita tunteita. Kirja oli todella hyvä ja aivan kamala (tähän kaikki trigger warningit niille, jotka niitä tykkäävät käyttää). Mun teki mieli samaan aikaan lukea kirja mahdollisimman nopeasti loppuun ja lopettaa kesken. Kirjan maailma oli niin raskas, ettei sinne tehnyt mieli mennä. En tiedä voinko suositella tätä kirjaa kenellekään, koska lukukokemus oli niin raju. Olin saanut lukuisien somepostausten kautta ymmärtää, että kirja herättää tunteita. Monet olivat postanneet itkuisia videoita kesken kirjan lukemisen. Tiesin siis mitä odottaa. Monesti suuret hehkutukset vaikuttavat lukukokemukseen häiritsevästi. Aluksi luinkin kirjaa henkeä pidätellen ja odotellen, että milloin mun padot aukeaa, kunnes onneksi sain jätettyä muiden arviot taka-alalle ja uppouduin kirjaan ihan vain omien ajatusteni kanssa. Tässä oli asioita, joita teki mieli kritisoida, mutta kohta taas unohdin asian ja jatkoin eteenpäin. Minulle kirjassa antoisinta oli se, miten kuvattiin masentuneen ihmisen mieltä. Se on ihmiselle vankila, josta on vaikea päästä ulos.
Luettu 29.2.2024

Kuunnellut kirjat

Sari-Marika Durchman: ADHD ja parisuhde ⭐️⭐️⭐️
Olen sattuneesta syystä ottanut asiasta aika paljon selvää. Tämä kirja ei tarjonnut ihan kauheasti uutta, mutta silti muistutteli mukavalla tavalla asioista, joiden muistaminen voi tehdä arjesta helpompaa. Suosittelen kirjaa adhd-ihmisen läheiselle, vaikkei olisikaan parisuhteessa. Kirjan vinkit pätee myös läheiseen ihmissuhteeseen ja ymmärrys on aina hyvästä tällaisissa asioissa.
Kuunneltu: 2.2.2024

Johanna Aatsalo: Paljastus – Tarina dopinguutisesta ja toimittajasta, joka haluttiin vaientaa ⭐️⭐️⭐️⭐️
Tämä case oli mennyt minulta aivan ohi. Tiesin vain Lahden dopingskandaalista, mutta tämä tarina tuli minulle uutena. Tämä sai miettimään, kuinka korruptoitunutta politiikka ja urheilu todellisuudessa onkaan. Ihailen Aatsalon rohkeutta ja sitkeyttä. Hän joutui kestämään aivan liikaa. Moni olisi murtunut kaiken tuon paineen alla. Annoin neljä tähteä rohkeudesta ja uskalluksesta. Kuuntelin tämän kirjan melkein yhtä soittoa, koska oli niin kiinnostava tarina.
Kuunneltu: 16.2.2024

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *