Purjehdusta auringonlaskuun

Tiistaina päivällä ajoimme Vaasaan. En ollut aiemmin käynyt siellä, enkä edes tiennyt kuinka kaukana se on Espoosta. Vasta autossa laitoin navigaattoriin Vaskiluoto ja tajusin, että matkaahan on lähes 400 kilometriä. Reippaana vaan matkaan täydellä mahalla. Ajomatka meni helposti ja yllättävän nopeasti. Olimme Vaasassa puoli seitsemän aikoihin illalla. Venesatamassa meitä oli vastassa äidin lisäksi sisko miehensä kanssa, he olivat juuri purjehtineet Vaasaan. Äiti lataili kännykkäänsä karttaplotterisoftaa, koska veneen plotteri ei jostakin syystä löydä enää satellisignaalia, täytti vesisäiliön, tyhjensi septin ja järkkäili veneen siihen kuntoon, että voimme tulla. Kärräsimme kärryillä kamppeemme veneeseen, söimme, teimme nopeasti kauppalistan ja lähdimme hakemaan kaupasta ruokaa veneeseen. Seuraava kauppareissu on mahdollista tehdä ehkä lauantaina tai sunnuntaina.

Kauppareissun jälkeen annoimme lapsille iltapalat, keitimme kahvit ja teimme eväät. Tarkoituksena oli purjehtia yöllä lasten nukkuessa Raippaluotoon.

Lapset olivat veneeseen pääsystä niin innoissaan, etteivät meinanneet nukahtaa. Kymmenen ja yhdentoista välissä keulapiikki vaimeni.

Auringonlaskupurjehdukset ovat ihan parhaita. Jälleen niin mykistävän kaunista ja vaikuttavaa.

Perillä olimme puoli kahden aikoihin. Purjehdusloma alkoi täydellisesti.

Purjehdus Vaasa – Raippaluoto
Matka:  14 mpk
Kesto: 3 h 

3 thoughts on “Purjehdusta auringonlaskuun”

  1. Voi mieletön miten ihania kuvia!

    Onnekkaita olette kun pääsette tuon kaiken näkemään paikan päällä!

    Hauskaa reissua ja tunnelmallisia kuvia lisää :0)

  2. Minna: Kiitos paljon! Mä oon samaa mieltä siitä, että ollaan onnekkaita, kun pääsemme näkemään ja kokemaan kaiken tuon.

    Pinja: Emme me kauaa maissa viihtyneet, mutta olisi ollut hauska nähdä. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *