Merikarhun poikasia

Keskiviikkoaamu valkeni Raippaluodossa kauniina, lämpimänä ja aurinkoisena. Lapset heräsivät kirvelevän aikaisin vaatimaan aamupalaa. Aamupalan jälkeen kipitimme laiturin vieressä olevalle hiekkarannalle aamu-uinnille. Uitiin koko porukka tämän kesän kylmimmässä vedessä (16-17°C). Vesi oli sen verran kylmää, että lapset eivät jaksaneet tuntia kauempaa polskia. Rupesimme suunnittelemaan päivän ohjelmaa ja reittiä. Reissun alkuperäinen suunnitelma oli purjehtia enimmäkseen lasten nukkuessa, koska aiempien vuosien kokemuksella keskimmäisellä on paha taipumus saada meritauti ja muutenkin epäilin kovasti, että lapset eivät viihtyisi purjehtimassa. Tiedustelimme lapsilta purjehdushalukkuutta ja he olivat sitä mieltä, että mennään. Ja mehän mentiin. Mua ei tarvitse montaa kertaa pyytää, olen yleensä parin kolmen tunnin maissaolon jälkeen valmis lähtemään takaisin merelle, jos vaan vatsa on täysi ja olo on levännyt.

Tähystelyä

Tytöt ratsastavat aalloilla

Pieninkin oppi tähystämään merimerkkejä ja tarkkanäköisenä huuteli: “äiti! mumma! punainen, punainen ja vihreä näkyvissä”.

Kummelskärin tornin huipulla.

Onnellinen purjehtija ja pienten purjehtijoiden äiti. Mä olen niin iloinen, että tytöt viihtyivät veneessä ja tykkäsivät purjehtia. Neljä tuntia meni valittamatta. Ilmakin oli tosin kaunis ja lämmin.

Purjehdus Raippaluoto – Mikkelinsaaret, Kummelskär
Matka: 18 mpk
Kesto: 4 h 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *