Ihoa

Olen huomannut, että mielen tasapainon voi nähdä kasvoista. Jos stressaa tai elämä heittelee, iho on huonossa kunnossa. Ei auta, vaikka tekisi kaikki samat temput kuin aina ennenkin, ei tekisi mitään toisin. Joka aamu ja ilta samat rutiinit kuin aina ennenkin, mutta iho vain kukkii. Iho viestii siitä, miten mieli voi. Oletteko huomanneet saman?

Kasvojen ihoa hoidan suhteellisen hyvin, mutta muuta kropan ihonhoitoa laiminlyön. En ole koskaan oikein oppinut rasvailemaan. Nyt kuitenkin olen kunnostautunut tässä asiassa, koska sain kokeiltavaksi tuon Clarinsin body lotionin, joka on arvottavana. Muistakaa muuten osallistua vastaamalla tuon postauksen kysymyksiin. Arvonta päättyy tämän viikon perjantaina.

OIen ollut aika innoissani tuosta rasvasta. Mulla ei ole ollut koskaan aiemmin mitään Nivean ja Doven rasvaa kummempaa ja nyt mulla on lähes 60 euron rasva! Huikeeta! Olen ylpeydellä rasvannut sillä itseäni salin pukukopissa.

Rasva tuoksuu hyvälle, muttei tuoksu liikaa, se kuivuu nopeasti iholle ja siitä jää miellyttävä tuntemus. Ei yhtään lähmäinen tai nihkeä.

Miten sinä hoidat ihoasi?

Hyvää huomenta Helsinki ja koko muu Suomi.

5 thoughts on “Ihoa”

  1. Mä oon oppinut nauttimaan ihon hoidostani ja rakastan läträtä erilaisten kuorintojen ja rasvojen kanssa. Tosin tälle puuhalle jää enimmäkseen aikaa vain viikonloppuisin, arkiaamut ovat liian nopeita sellaiseen. Ostin jopa elämäni ensimmäisen hiusnaamioputelinkin!! Yhden kerran jo olen ehtinyt sitä käyttämään, mitään suurta volyme-muutosta ei kyllä vielä näkynyt, mutta ehkä pidemmän päälle 😉

    Mutta stressi ja kuukauden kierto näkyy minunkin ihollani. Sen sijaan esim ravinnolla en ole huomannut olevan merkitystä ihon kuntoon. Meinaan siis esim rasvainen iho = finnejä tms. Toki runsas vedenjuonti pitää ihon kimmoisempana.

    Hei paljon iloa ja aurinkoa päiviisi, Ele! Oot ihana!!

  2. Hups, tarkoitin edellisessä kommentissani rasvainen RUOKA = finnejä. Tuli ajatushäiriö ja väärä sana.

  3. Joo, täällä toinen jolla kropan iho jää helposti hoitamatta.

    Yksi selitys sille, miksi iho reagoi stressiin sun muuhun on se, että stressi sotkee ensin vatsan, jolloin sieltä alkaa imeytyä vääriä aineita, jotka lopuksi pukkaavat ihon läpi.

    Toisaalta ilman saasteet yms. vaikuttaa myös. Mulla menee aina Losissa iho ja hiukset huonoon kuntoon, vaikka kuinka hoitaisi — uskon syyn olevan huonolaatuisessa kraanavedessä.

    Sekin on totta että hormonit sotkee ihoa — kun käytin finnien hoitoon tarkoitettua Diane Nova -ehkäisypilleriä, iho oli aina ihanan hyvässä kunnossa. Tuli mieleen että kun stressi yms. sotkee ihon hormonitoimintaa, voiko sekin olla osasyy siihen, miksi silloin kun menee henkisesti huonosti iho menee huonoksi. Mene ja tiedä.

    Suurimmaksi ihon huonontajaksi olen huomannut homogenisoidut maitotuotteet — eli tavalliset maitotuotteet, joiden rasva yms. on pilkottu niin pieneksi, että ne menevät suolen pinnasta läpi. Siksi käytän luomumaitoa, joka on homogenisoimatonta.

    Tämä tuli siis vain mieleen kirjoituksestasi. Kiitos siitä!

  4. Eve: Kuorinta! Sitä mun pitäis kans tehdä. Mäkään en ole huomannut, että syömisillä olisi mitään radikaalia vaikutusta ihoon, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos tekisi oikein hifistelytestejä itselleen ja katsoisi mitä mistäkin tapahtuu. 😀

    Aurinkoa sullekin, muru! <3

    Katri: Mielenkiintoista! Voisin ihan kokeilla tapahtuuko muutosta, jos jätän käsitellyt maitotuotteet pois.

    Anon: En mä varsinaisesti mainosta. Testaan tuotteita ja kerron, mitä olen niistä mieltä. Musta se on kivaa, toivottavasti teistäkin on kiva lukea niitä. 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *