Joogatunti osa II

Toinen hyvä päivä putkeen! Juoksin aamulla töihin silläkin uhalla, että tältä päivältä kellokortti jäi miinukselle. Teen niitä miinuksia pois sitten vaikka keväämmällä, kun on enemmän virtaa. Aamulenkki oli paljon miellyttävämpi kuin eilen. Auringonnousu oli kauniimpi kuin pitkään aikaan. Juoksin juuri sen parhaimman ajan, kun taivas vaihtoi väriä koko ajan. Oli pakko pysähdellä vähän väliä näpsimään kuvia.

Näiden maisemien ansiosta päivä lähti ihanasti käyntiin. Illalla oli vielä tiedossa jooga ystävän kanssa. Menin joogatunnille ihan innoissani. Kyseessä oli hathajoogan peruskurssi. Kurssi osoittautui ehkä eläkeläisille suunnatuksi. Ensin ohjaaja kertoi puoli tuntia hitaasti koulutuksestaan ja joogasta. Mä tulin joogaamaan enkä kuuntelemaan luentoa. Mun mielestä kaiken tiedon voi jakaa tekemisen lomassa. Teimme muutamia aivan yksinkertaisia liikkeitä eikä ensimmäisellä kerralla edes hengitetty niin kuin joogassa kuuluu hengittää. Tuo oli niin meidän osallistujien aliarvioimista. Mä olin ihan kylmissäni tunnin jälkeen. Maksoin koko kolmen kerran kurssin, mutta taidan jättää ne kaksi seuraavaa kertaa käyttämättä ja mennä takaisin sinne Lakshmiin. Jos tuo tämänpäiväinen olisi mun ensimmäinen kosketus joogaan, tuskin koskaan menisin uudestaan. Mä olin niin turhautunut tuon tunnin jälkeen. Turhautuneisuus purkautui papattamalla ystävälle ruuan ja kahvin äärellä ja viimeistään siinä kohtaa, kun tulin siivottuun kotiin. Ihana ystävä oli perheineen hoitamassa tyttöjä illalla ja oli samalla siivonnut täällä! <3

Juoksu

  • Matka: 9.64 km
  • Kesto: 1 h 11 min
  • Syke: keski – 148 bpm, max – 173 bpm
  • Kalorit: 573 kcal

Jooga

  • Kesto: 1 h 28 min
  • Syke: keski – 73 bpm, max – 108 bpm
  • Kalorit: 128 kcal


3 thoughts on “Joogatunti osa II”

  1. Ymmärtääkseni hathajooga on juurikin sellaista enemmän venyttelytyylistä, kuin “treenaamista”. Jokaisen liikkeen jälkeen jäädään “kuuntelemaan kehoa” tms. Itsekin tykkään paljon enemmän esim. astangasta, jossa on sentään tekemisen meininkiä.

  2. Moi!

    Kannattaa tutustua eri joogalajeihin ensin lyhyesti vaikka täältä http://www.omyoga.fi/joogalajit, jos isompi teoria ja tausta ei kiinnosta. Joogaa ei lopulta kukaan määritä vaan se on sinun kokonaisvaltainen kokemus juuri sillä hetkellä.

    Tampereen Om-jooga koululla on esimerkiki Hatha-jooga harjoituksena Hyvän yön iltajooga, jossa liikkeet ovat hyvin pieniä, hyvin yksinkertaisia ja niin oikeita, kun tarvitaan hyvät yöunet ja totaalinen rentous kehoon ja mieleen.

    Tärkeintä on kehon kuunteleminen ja se että hengittää. Kehoa ja mieltä ei saa pakottaa, mikä saattaa sun liikuntataustalla olla haastavaa. Joogassa on monia hengitysharjoituksia, mutta ei kaikessa joogassa tarvitse kurkusta korista isolla metelillä vaan monissa harjoituksissa hengitys virtaa hyvin vapaana ja kun kehoa kuuntelee, liikkeet mukautuvat hengityksen tahtiin.

    Kieltämättä yllätyin kun luin sun menevän Hatha-jooogakurssille, voisin kuvitella, että haastavampi ja fyysisempi astangajooga olisi sun juttu.

    Hyvän olon hetkiä joogan parissa!

  3. Myyrä: Venyttely ei haittaa, mutta turhanpäiväinen luennointi turhauttaa, kun voisi tehdä ja opetella tekemällä. Kehon kuuntelukin olisi mulle hyvästä. Ehkä se mummojoogan ohjaaja ei ollut vaan mulle sopiva.

    Annikki: Kiitos linkistä ja tiedoista! 🙂 Oon jo jonkin verran tutustunut ja jatkan perehtymistä. Jooga on haastavaa mulle monin tavoin ja se siinä oikeastaan juurikin kiehtoo. Haluan antaa aikaa mun kropalle ja mielelle. Uskon, että siitä olisi mulle paljon hyötyä myös muuten kuin fyysisesti. Saa nähdä mihin joogalajiin ihastun, kun pääsen enemmän jyvälle.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *