to top

Juhannuksen metsäretki

Lähdimme juhannuksen viettoon heti työpäivän päätyttyä. Nuuksioon päästyämme ihmettelimme, kun Haukkalammen parkkipaikka oli poikkeuksellisen autio. Olimme varautuneet tungokseen. Kävelimme hitain mutta varmoin askelin aiemmin valitsemallemme telttapaikalle. Laitoimme leirin nopeasti pystyyn ja lähdimme nuotiopaikalle laittamaan myöhäistä iltaruokaa.

Ilta hujahti nopeasti nuotion äärellä. Pian iltaruoan jälkeen tytöt pesivät hampaansa ja pujahtivat omiin makuupusseihinsa odottelemaan unta. Me jäimme Ramin kanssa istumaan iltaa ja ihailemaan auringonlaskua sekä meidän uutta kesäkotiamme.

Heräsin neljältä aamuyöllä tyttöjen puheensorinaan. Ulkona oli tietysti valoisaa tuohon aikaan. Ilmoitin toiseen telttaan kellonajan ja kohta teltassa tuli uudestaan hiljaista. Aamupalalla kuulin, että tytöt olivat lisänneet tuohon aikaan vaatetta. Makuupussit ovat kesäpussit eikä siinä näköjään pelkällä kerrastolla tarennut nukkua.

Meidän uusi telttamme: Fjällräven Abisko Dome 3. ❤️ Tässä mahtuu nukkumaan ja pukeutumaan väljästi. Molemmille on omat sisäänkäynnitkin.

Rakas

Aamu valkeani viileänä ja pilvisenä. Puimme reilusti vaatetta päälle ja asetuimme teltan edustalle aamupalalle. Aamupalalla pohdin itsekseni miten saamme koko päivän kulumaan, koska emme aio vaihtaa telttapaikkaa tai lähteä sen kummemmin patikoimaan.

Päivän ainoa aktiviteetti oli käydä täyttämässä vesikanisterit parin kilometrin päässä olevalla vesipisteellä. Tähän reissuun vierähti mukavasti tunti. Teki hyvää vähän liikuskella ja jutustella tyttöjeni kanssa. Rami jäi vahtimaan tavaroita ja nauttimaan hiljaisuudesta.

Käpysotaa.

Pikkuinen täyttää asevarastoaan.

Ilta tuli taas yllättäen ja tytöt kömpivät itsenäisesti jo ennen yhdeksää telttaan lepäämään. Taisi raitis ilma ja jatkuva pieni puuhastelu väsyttää. Päivä oli kulunut koulun kesäläksyn kasvion kasveja etsien ja ihmetellen. Ruoka-ajat rytmittivät myös mukavasti päivää.

Toiseksi yöksi tytöt pukivat riittävästi päälleen ja saivat sen puolesta hyvin nukutuksi. Juhannuksen viettoon tulleet muut retkeilijät puolestaan pitivät melkoista mökää pitkälle yöhön ja se piti meitä melko myöhään hereillä.

Retken lopulla tytöt kysyivät mennäänkö tänä kesänä vielä toisen kerran retkelle. Ihan varmasti mennään. 🙂

Ihana reissu. On mulla vaan ihana perhe!

Leave a Comment