to top

Täydellinen kahvihetki maisemapaikalla

*MAINOS: Thermos

Palasimme muutama päivä sitten kahdeksan päivän vaellusreissulta Urho Kekkosen kansallispuistosta. Reissumme oli todella onnistunut. Jokaiselta vaellusreissulta jää aina mieleen muutama erityisen hieno paikka tai hetki.

Tämän vaellusreissun yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli toisena vaelluspäivänä. Olimme suunnitelleet toisen vaelluspäivän reittimme kulkemaan viime vaellusreissun sykähdyttävimpien maisemien kautta, eli Sudenpesältä Paratiisikurun ja Pirunportin kautta Muorravaarakkaan. Viimeksi kuljimme saman reitin toiseen suuntaan.

Paratiisikuru on nimensä veroinen. Se on selittämättömän kaunis laakso tuntureiden välissä. Pirunportti on puolestaan karu ja vaikeakulkuinen kivikuru.

Heräsimme uuteen vaelluspäivään Sudenpesän kammin pihapiiristä. Valmistimme aamiaisen koleassa säässä tulipaikalla. Tällä kertaa päätin tehdä jotakin sellaista, jota en ole aiemmilla vaellusreissuilla tehnyt, nimittäin keitin vedet puolen litran termospulloon, koska halusin nauttia maisemakahvit Paratiisikurun jyrkän rinteen huipulla.

Meillä on reissuillamme aina mukana kummallakin omat supernopeat retkikeittimet, ja siksi emme ole kokeneet aiemmin tarvetta termospulloille. Vasta nyt tajusin, miten kiva juttu termospullo voi olla, ja kiperässä tilanteessa se voi pelastaa. Vaelluksilla säännöllinen energiansaanti on tärkeää, koska muuten ei jaksa edetä. Termospulloon keitetyllä vedellä saa valmistettua myös lounaan tai päivällisen.

Olimme sopineet, että syömme lounaat Paratiisikurun laaksossa, koska siinä on virtaava vesi, suojaisampaa ja päätimme, että juomme jälkiruokakahvit vasta tunturin huipulla. Huipulla tuulee aina ja säät saattavat vaihtua huipulla nopeasti ja kahvihetki olisi helposti jäänyt väliin ilman termaria. Tavallisesti se olisi vaatinut sen, että olisi pitänyt purkaa rinkasta keittimet ja koko se rumba olisi vienyt kahvittelulta aikaa. Lisäksi kurun pohjalta pulloihin napattu vesi täytyi säästää janojuomaksi matkalle. Tuntureiden huipuilla harvemmin on virtaavaa vettä.

Tuolta alhaalta asti olimme kiivenneet ja tässä oli vielä matkaa maisemakahvipaikalle.

Viime kesä on ollut vähäsateinen ja moni karttaan merkitty puro oli kuivunut ihan kokonaan. Tällä reissulla veden saaminen puroista ei ollut niin itsestään selvää kuin aiemmin. Thermokseen keitetyllä vedellä valmistaa helposti myös lounaan tai päivällisen tiukassa paikassa eikä siihen tarvitse käyttää kallisarvoista juomavettä. Lisäksi termospulloon valmiiksi keitetty vesi mahdollistaa sen, että ruokatauon voi pitää myös muualla kuin virtaavan veden äärellä.

Tällä kertaa meillä kävi tuuri Paratiisikurussa. Viime vuonna samaa reittiä kulkiessamme satoi vettä ja oli sen verran sakea sumu, ettei maisemia oikein erottanut. Tällä kertaa paistoi aurinko (ja välillä ripsi vettä) ja oli hyvä näkyvyys. Söimme lounaat sovitusti alhaalla, täytimme juomapullomme ja lähdimme kiipeämään jyrkkää nousua kohti huippua. Nousu oli reissun raskain ja piti aina muutaman askeleen jälkeen pysähtyä tutisevin jaloin puhaltamaan.

Huipulle päästyämme kahvihetki oli todella ansaittu. Pelkäsin etukäteen, että ylhäälle päästyämme alkaa kamala vesisade ja näkyvyys menee sumuksi. Onneksi pelko ei toteutunut. Ihailin onnellisena maisemia. Tuntureita näkyi silmänkantamattomiin. Taivalla oli sateenkaarikin. Kuinka täydellistä!

Kaadoimme molempien kuppeihin murukahvin murut ja Thermoksesta kuuman veden päälle. Aamulla termariin laitettu vesi oli edelleen höyryävän kuumaa. Nautiskelimme kahvit suklaapatukan kanssa maisemia ihastellen sateenkaarineen. Tästä hetkestä olin haaveillut. Kokemus oli juuri niin ihana kuin olin kuvitellut. Maisemia ei oikein pysty kuvailemaan, eivätkä mitkään kuvat tee oikeutta, mutta toivottavasti näiden kuvien ja tunnelmointien avulla pääsit edes vähän samaan fiilikseen.

ARVONTA. Saan arpoa tätä postausta kommentoivien kesken 500 ml hopeanvärisen Thermos-termospullon (sama kuin mulla kuvissa, mutta eri värisenä). Kerro missä maisemapaikassa sinä joisit kahvit tuosta Thermos-pullosta? Jätä kommentin yhteydessä toimiva sähköpostiosoitteesi. Arvonta päättyy 30.9.2019. Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Voittajalle on lähetetty sähköpostia.

 • Heikura

  Seikkailukisareissulla olisi ihanaa taukopaikalle tullessa valmistaa nopeasti ruokaa valmiiksi lämpimällä / kuumalla vedellä

  September 16, 2019 at 4:13 pm Reply
 • Paula

  Varmasti joisin monessakin ihanassa luontokohteessa. Mutta jos saisi valita minkä vaan, kyllä se olisi ehdottomasti joku lapin tuntureista.

  September 16, 2019 at 4:15 pm Reply
 • Ammi

  Pirunportti on mun suosikki koilliskairassa. Voisin hörppää kaffeet sen jälkeen, ennen kuin alkaa lasku kohti Muorravaarakkaa.

  September 16, 2019 at 4:16 pm Reply
 • Mirja

  Jossakin meren rannalla. Ihania kuvia vaellukselta.

  September 16, 2019 at 4:20 pm Reply
 • Jouni

  Varjakanrannassa kalastuksen lomassa.

  September 16, 2019 at 4:24 pm Reply
 • Elina

  Raahen saaristossa

  September 16, 2019 at 4:30 pm Reply
 • Taina

  Kesän kauneimmat maisemat koettu Keski-Suomen Kolilla. Sinne kiipeäisin uudestaan kahville termarin kanssa.

  September 16, 2019 at 4:39 pm Reply
 • Suvi

  Märketin rantakalliolla

  September 16, 2019 at 4:40 pm Reply
 • Voke

  Laavulla

  September 16, 2019 at 4:56 pm Reply
 • Katja Lammasniemi

  Haltin huipulla, parempaa paikkaa kahvin juontiin ei ole kuin ylhäällä tunturissa

  September 16, 2019 at 5:07 pm Reply
 • Kirsi J

  Hiihto- tai lumikenkäilyretken lomassa nuotiota katsellen.

  September 16, 2019 at 5:24 pm Reply
 • Emmi

  Tuttuun itselle merkitykselliseen paikkaan, Kesänki-tunturin laelle, menisin kahvittelemaan.

  September 16, 2019 at 5:59 pm Reply
 • Jossu

  Uuden talomme – minun isoisoisäni rakentaman talon – yläpuolella olevalla kalliolla

  September 16, 2019 at 6:05 pm Reply
 • Tarja

  Koli on mieluisin maisemapaikka.

  September 16, 2019 at 6:14 pm Reply
 • Laura Nurmela

  Kyllä se olisi Jaurutuskurun yläpäässä Sokostilla😊

  September 16, 2019 at 6:15 pm Reply
 • tiitu

  Toivottavasti jossain pohjoisessa ensitalvena!

  September 16, 2019 at 6:20 pm Reply
 • Petra

  Pallas tunturin päällä.

  September 16, 2019 at 6:35 pm Reply
 • Helena

  Matkajärvellä!

  September 16, 2019 at 7:05 pm Reply
 • Eerika

  Karhunkierroksella😊

  September 16, 2019 at 7:15 pm Reply
 • Ammi

  Pallaksella 😊

  September 16, 2019 at 7:22 pm Reply
 • Päivi

  Pyhä-Nattasella

  September 16, 2019 at 8:27 pm Reply
 • Paula Mölsä

  Laavureissulla harjoitellen vaellustaitoja.

  September 16, 2019 at 8:56 pm Reply
 • Tiina

  Seuraavaksi toivoisin pääseväni Saanalle, joten siellä maistuisivat termarikahvit varsinkin näin loppusyksystä👍🏻

  September 16, 2019 at 9:17 pm Reply
 • Katri

  Termari lähtisi mukaan lähiretkille. Esimerkiksi Arpaisten kämpälle ja siellä kahveet termarista ❤️ tuollainen termari olis niin tarpeen kun 12v. pojan kanssa retkeillä.

  September 16, 2019 at 9:18 pm Reply
 • Irmeli

  Kyllä nauttisin kahvit Pyhä-Luoston kansallispuistossa Noitatunturin valloituksella.

  September 16, 2019 at 9:52 pm Reply
 • Laura

  Muonion Särkitunturilla nauttisivat kahvit termoksesta. 🙂

  September 16, 2019 at 9:57 pm Reply
 • Essi

  Ensi kesän vaelluksella Pallas-Hetta -reitillä. 🙂

  September 16, 2019 at 10:34 pm Reply
 • Suvi

  Ukk puistossa ensikesänä😍

  September 16, 2019 at 11:47 pm Reply
 • Annika Rönnblad

  Helvetinjärven kansallispuistossa, Helvetinkurun vieressä 😍

  September 17, 2019 at 6:44 am Reply
 • ida ihana

  Ihana postaus!<3 Tuli levollinen fiilis jo tätä lukiessa 🙂
  Joisin kahvit termarista varmaan täällä jossakin Helsingin lähellä ulkoillessani, tai sitten ottaisin töihin päiväkotiin pihalle tai kummipojan kanssa puistoon mukaan sormia lämmittelemään 🙂
  Ihanaa viikkoa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  September 17, 2019 at 7:19 am Reply
 • Paula

  Joisin kahvit ehdottomasti Saana tunturin rinteellä ❤️

  Näkyikö teidän vaelluksella hirvikärpäsiä tai muita itikoita ja ötököitä? Oliko yöt kuinka kylmiä, tarkeniko hyvin nukkua?

  September 17, 2019 at 9:48 am Reply
 • Polkujen tallaaja

  Sun vaelluskertomuksia lukiessa mieli palaa aina lappiin ja tuntureille, eikä ikävää yhtään helpota se että tänä vuonna jää pohjoisen lapin vaellus kokematta koska syksy on niin kiireinen ettei sopivaa aikaa vain nyt kalenterista löydy. Sen sijaan “tyydyn” lähiseudun viikonloppukohteisiin, ja ensi viikonloppuna suunta on kohti riisitunturia, ja yhden yön retkeä:) Ihana paikka sekin. Saariselän hiihtoloma odottaa jälleen huhtikuussa, ja ensi vuonna tarkoituksena on olla siellä kaksi viikkoa. Tuota termaria käyttäisin hiihtopäivän maisemajuomahetkiin, siis niihin hetkiin kun olet päässyt tunturin päälle ja haluat vain ihailla lapin luontoa. Siihen hetkeen lämmintä mehua termarista niin ei parempaa voi olla:) Normaalisti pyritään käyttämään kyllä latukahviloiden palveluita. Ne vaan ei monesti ole siellä missä parhaat maisemat:)

  September 17, 2019 at 9:56 am Reply
 • Minna

  Ehdottomasti joko tunturissa tai meren rannassa laavulla 🙂

  September 17, 2019 at 12:15 pm Reply
 • Hanne Tuovinen

  Syksy ja termoskahvi on vaan parasta 😀 Joisin sen järvenrannalla, kunhan ensin olisin kävellyt lapsi rinkassa muuttamia kilometrejä.

  September 17, 2019 at 12:44 pm Reply
 • Taina Pietarinen

  Saanan huipulla olisi paras paikka , mutta inyt ikääntyneenä puolukkametsässä myös maistuu kahvit !

  September 17, 2019 at 1:06 pm Reply
 • Sanna

  Pyhä-Luoston kansallispuistossa on vaellusreitin varrella kohta, jossa tekee aina mieli istahtaa alas ja vaan ihastella huikaisevia maisemia. Huttuloman autiotuvalta noustaan vajaa 2 km vaellusreittiä pitkin kohti Peurakeroa ja Noitatunturia. Ylös pä’ästyä puut loppuvat ja kero alkaa. Siihen voisi istahtaa kanervikkoon, nauttia kuumaa kahvia ja unohtua katselemaan maisemaa. 🙂

  September 17, 2019 at 3:18 pm Reply
 • Krista

  Espoossa merenrannan kalliolla.

  September 17, 2019 at 3:45 pm Reply
 • Mari

  Lähimetsässä nuotiopaikalla, josta on upeat näkymät läheiselle järvelle.

  September 17, 2019 at 5:34 pm Reply
 • Anneli Mickelsson

  Pirkanmaan Birgitanpolun reitistln laavuilla

  September 17, 2019 at 8:28 pm Reply
 • Jenni

  Ylläksen Kukastunturin rinteellä.

  September 17, 2019 at 9:19 pm Reply
 • SaraJ

  Repovedellä jonkun sopivan kukkulan laella!

  September 17, 2019 at 9:22 pm Reply
 • Nikke

  Noitatunturin laella tai ihan Nuuksion retkillä!

  September 17, 2019 at 9:23 pm Reply
 • Lissu

  Aloittaisin Emäsalon kärjestä ja toivottavasti joskus pääsisi pidemmällekin. Ehkä ensi syksynä Kolilla.

  September 17, 2019 at 10:24 pm Reply
 • Marjuli

  Punkaharjun ihanissa maisemissa.

  September 17, 2019 at 11:02 pm Reply
 • Päivi

  Mökillä Varjakassa, merenrannassa

  September 17, 2019 at 11:47 pm Reply
 • Jantsukka

  Nuuksiossa.

  September 18, 2019 at 12:53 am Reply
 • Elise H.

  Meren rannalla jossain kauniissa paikassa 🙂

  September 18, 2019 at 5:16 am Reply
 • Tiina

  Näsijärven rantamaisemissa. siellä käyn latautumassa koirani kanssa🐾🐾

  September 18, 2019 at 8:15 am Reply
 • Pete

  Kuusamon karhunkierroksella Myllykosken äärellä

  September 18, 2019 at 7:36 pm Reply
 • Kaarina Höykinpuro

  Oloksen huipulle menevän polun varrella laakealla kivellä istuen. Katse käännettynä kohti kaukaisuudessa sisenä siintävää tunturijonoa. Maaruska jalkojen alla. Kävin siellä viime lauantaina ja mulla ei ollu termaria mukana, vain kännykkäkamera.

  September 18, 2019 at 8:18 pm Reply
 • Aino

  Kahvittelisin Nuorttijoen rannalla.

  September 18, 2019 at 8:24 pm Reply
 • Anu

  Saaressa veneilyretkellä

  September 18, 2019 at 8:42 pm Reply
 • Arja Korhonen

  Kilpisjärvellä

  September 18, 2019 at 8:54 pm Reply
 • Katri lakkapää

  Ylitorniolla Miekojärven rannalla …kaunis paikka.

  September 18, 2019 at 9:07 pm Reply
 • Nuppu

  Kuusamossa Pähkänäkalliolla Karhunkierroksen varrella.

  September 18, 2019 at 10:38 pm Reply
 • Silja

  Ukk olisi myös haaveissa eli ehkäpä siellä:)

  September 18, 2019 at 10:39 pm Reply
 • Sirppu

  Pilkillä kotiseudun järvellä mikäli talvi suo kestävät jäät.

  September 18, 2019 at 11:09 pm Reply
 • Tuula Puonti

  Lähisaaren rantamaisemissa näin syksy aikana.

  September 19, 2019 at 8:14 am Reply
 • Iitu

  Esimerkiksi Repoveden kansallispuistossa 🙂

  September 19, 2019 at 10:16 am Reply
 • Sari

  Pyhänkasteen putouksella Pyhätunturilla

  September 19, 2019 at 10:38 am Reply
 • Soile Karhu

  Varanginvuoristossa ja ihan missä vaan luonnon maisemassa.

  September 19, 2019 at 10:56 am Reply
 • Antero Sipponen

  Kuusamossa Oulangan kansallispuistossa.

  September 19, 2019 at 12:23 pm Reply
 • Antero

  Kuusamossa Oulangan kansallispuistossa.

  September 19, 2019 at 12:25 pm Reply
 • Tuula

  Levillä, Rautuskylään menevän hiihtoladun varrella on Saa halata-puu. Se olisi hyvä paikka kahvisteluun.

  September 19, 2019 at 1:35 pm Reply
 • Marketta Siipo

  Just tuolla samalla paikalla👍 Oon kyllä jo aiemminkin sumpit ryystänny tuossa, mutta silloin pannukaffeet trangialla keitettynä. Nyt pääsisi vähän helpommalla🤗

  September 19, 2019 at 3:01 pm Reply
 • Nelliina

  Joisin kaffetta Pyynikin harjumaisemissa Tampereella. Mukana.

  September 19, 2019 at 4:22 pm Reply
 • Liisa

  Alppia noustessa auttaa tömäkkä kahvi siinä vaiheessa, kun voimat on ihan loppu. Jossain sveitsiläisen rinteen suojaisassa katveessa avaisin termarin.

  September 19, 2019 at 6:12 pm Reply
 • Neea

  Pallas-Ylläksen jylhissä maisemissa. Erityisesti ruskan aikaan vaeltaessa kahvin siemailu niissä maisemissa on todella rentouttavaa.

  September 19, 2019 at 7:22 pm Reply
 • Noora

  Ukkohallassa jonkun vaaran päällä ihaillen maisemia.

  September 19, 2019 at 8:56 pm Reply
 • Henna

  Enpä Ole vielä retkeillyt mutta suunnitelmissa olisi. Paikkoja löytynee😀

  September 19, 2019 at 10:02 pm Reply
 • Helena Hyry

  Haaveilen tuollaisesta vaellusreissusta, siellä joisin kahvitkin termarista ♡

  September 19, 2019 at 10:23 pm Reply
 • Hannu Vassinen

  Mieluiten tietysti joisin sumbit rakkaan kanssa blåvatnet järvellä Norjassa johon käveltiin 3koiran kans kivistä polkua polkua pitkin perillä sitten mentiinkin rakkaan kans kihloihin 🥰 on meinaan aivan mahtava paikka kannattaa käydä katsomassa jos ei ole vielä käynyt

  September 20, 2019 at 1:37 am Reply
 • eija anttonen

  Kahvit joisin Kakskerrassa,meten äärellä

  September 20, 2019 at 11:05 am Reply
 • Tiia

  Kahvittelisin myös UKK:ssa, mutta Sokostin huipulla. Sen huiputtaminen jäi elokuun alun vaelluksella ikuisesti mieleen, kun mies meni ja kosi kipuamisen päätteeksi 🙂

  September 20, 2019 at 12:47 pm Reply
 • Merja

  Myllyjärven rannalla Espoossa!

  September 20, 2019 at 4:09 pm Reply
 • Eikku

  Pyörälenkillä Yyterin rannalla.

  September 20, 2019 at 7:16 pm Reply
 • Arja Raunio

  Noitatunturin huipulla Pyhätunturilla

  September 21, 2019 at 5:05 am Reply
 • Kiira

  Etelä-Konneveden kansallispuistossa tai pohjoisessa laskettelurinteen huipulla (pullosta löytyisi tosin varmaan minttukaakaota :’D)

  September 21, 2019 at 8:02 am Reply
 • Hanna

  Käyttäisin termosta patikointiretkillä luonnossa, kaakao ulkoilmassa maistuu taivaalliselta.

  September 21, 2019 at 12:56 pm Reply
 • lahja ahl

  En juo koskaan kahvia , mutta termariin voisin laittaa kuuman maitokaakaon jonka joisin meren rannalla pikän lenkin puolivälissä olisi ihana rentoutua kuumalla kaakaolla ja jatkaa sitten lenkkiä …

  September 21, 2019 at 7:19 pm Reply
 • Suvi

  Ensi kesänä Kilpisjärvellä… 🙂

  September 21, 2019 at 8:52 pm Reply
 • Helinä

  Minä olen nainen joka rakastaa kalastusta. Siinä usein suuren kalan toivossa näpit kylmettyy. Joskus kalan saatua on näpit jäissä. Sillon tekis mieli kuumaa kahvia. Laavupaikoilla ei useinkaan löydy nokipannua, eikä sitä tuu mukana kolisteltua. Makkaran saattaa malttaa krillata, mutta kun polttelee kalastaa, niin minkäs teet. Voishan siinä sulattaa kalamiehen sydämenkin tarjoamalla kupin kuumaa kunnon termarista😍

  September 22, 2019 at 12:00 am Reply
 • Saila Rajala

  Niin kuin laulussa sanotaan ” lähden Pohjois- Karjalaan…” niin Pohjois-Karjalassa Kolin mahtavissa maisemissa joisin termospullosta aromikkaat kahvit ja nauttisin maisrmista ! Saila

  September 22, 2019 at 4:19 am Reply
 • Eija Holttinen

  Ensi kesänä omalla laiturilla voisi nauttia aamukahvia, termari olisi mukavampi kuljettaa rantaan

  September 22, 2019 at 8:35 am Reply
 • Sari

  Torronsuolla, luontotornissa, maisemia ihaillen ja kahvista nauttien ❤️

  September 22, 2019 at 9:06 am Reply
 • Moona

  Kolilla, syysruskan aikaan.

  September 22, 2019 at 9:32 am Reply
 • Tuula Salmela

  Ehkä nyt suosisin kotiseutua eli menisin kahville Sibelius metsään Hämeenlinnan Aulangolla jylhien kallioiden ja komeiden honkien keskelle ihailemaan välkehtivä Aulangonjärveä.

  Voimat eivät enää riitä Lapin pitkiin vaelluksiin, joita onneksi on tullut aikoinaan useitakin tehtyä. Paratiisikurusta ym kertova kuvaus oli sykähdyttävä. Minä olen lähtenyt Lapista mutta Lappi ei minusta…

  September 22, 2019 at 9:35 am Reply
 • Xeveliina

  Tahkon laelle on valmistumassa juuri uusi näkötorni, joten kiipeäisin sinne Suomen pisimpiä portaita pitkin ja perille päästeessä eväshetki on aina tietenkin reissun kohokohta! 🙂

  September 22, 2019 at 12:31 pm Reply
 • Henna73

  Ylläkselle lähtisin kahville

  September 22, 2019 at 2:19 pm Reply
 • Hyviä hetkiä

  Kahvikupponen termarista ehdottomasti nykyisen kotikaupunkini venesataman laiturilla. Se on vanha, patinoitunut ja syrjässä vilkkaista venelaitureista – ei siis enää veneilijöiden käytössä. Kesäisin ja pitkään syksyllä ohi pulputtaa monenlaisia veneitä kohti saaristoa. Laituriin kuuluu säiden piiskoma penkki. Kävimme siellä mieheni kanssa hääpäivinä kahvilla silloin kun emme tehneet mitään matkaa. Mies on nyt kuollut, mutta tunnelmalliset muistot elävät. Raikas tuuli ja kahvin tuoksu kutsuvat yhä.

  September 22, 2019 at 3:12 pm Reply
 • Eeva

  Mökin vastarannalla

  September 22, 2019 at 7:11 pm Reply
  • Tuula Urtti

   Kyllä se plis mökkirannan laiturilla kun keväyaurinko alkaa paistella.

   September 23, 2019 at 7:29 am Reply
 • Anu Marjatta Sillanpää

  Lähistöllä jossakin rannalla. Fyysisesti en tällä kertaa pääse kovin kauas.

  September 23, 2019 at 10:21 am Reply
 • Kukka

  Joisin läheisessä puistossa…

  Tosin mielummin tuolla UKK:ssa. Olisi ihana päästä sinne!

  September 23, 2019 at 10:34 am Reply
 • toni

  Metsäretkellä nuotion palaessa ja lämmittäessä mukavasta.

  September 23, 2019 at 1:25 pm Reply
 • Tuulikki Tötterman

  Sienimetsällä mättään juurella

  September 23, 2019 at 2:37 pm Reply
 • Riitta

  Järvenrannalla metsikössä.

  September 23, 2019 at 2:46 pm Reply
 • Eija Tervo

  Kolilla…

  September 23, 2019 at 3:00 pm Reply
 • Minna

  Koli

  September 23, 2019 at 3:25 pm Reply
 • Mirva

  Levillä!

  September 23, 2019 at 3:50 pm Reply
 • Tuula

  Särkitunturi Muonio

  September 23, 2019 at 3:53 pm Reply
 • Susanna

  Huppiolla

  September 23, 2019 at 4:25 pm Reply
  • Helena Siekkinen

   Nauttisin kahvit jollain ihanista lähivaellusreiteistämme Laipanmaassa vaikka Pihtilammen lähellä onhan siellä niitä taukopaikkoja.

   September 23, 2019 at 5:16 pm Reply
 • Maija

  Marjametsässä pitöisin kahvitauon.

  September 23, 2019 at 6:01 pm Reply
 • kaija

  joen rannalla kosken virtausta katsellen

  September 23, 2019 at 7:04 pm Reply
 • Anniina

  Vauvan kanssa vaunulenkillä metsälammen rannalla

  September 23, 2019 at 9:17 pm Reply
 • Mervi Saarinen

  Nuuksiossa yhden tietyn kallion päällä, mistä ihana näköala.

  September 24, 2019 at 8:56 am Reply
 • Jemina Sohlsten-Nederström

  Kopparnäsin kallioilla yhdessä perheen kanssa🥰

  September 24, 2019 at 10:26 am Reply
 • Jemina Sohlsten-Nederström

  Kopparnäsin tai Porkkalanniemen kalliolla yhdessä perheen kanssa.🥰 Kirkkonummelta ja Inkoosta löytyy ihania luontokohteita, jotka eivät ole liian ruuhkaisia..

  September 24, 2019 at 10:34 am Reply
 • Mari Holmqvist

  Kuhankuonon maisemissa

  September 24, 2019 at 12:01 pm Reply
 • E

  Metsälammen rannalla karpalonpoimintaretkellä.

  September 24, 2019 at 12:35 pm Reply
 • Leena Valkonen

  Lemmenjoen maisemissa punaisella hiekalla tai Kivitunturin huipullakin kävisi.

  September 24, 2019 at 12:41 pm Reply
 • Anniina

  Vaikkapa Tolosjoen rannalla ruska-aikaan, ilta-auringossa. 😊

  September 24, 2019 at 1:06 pm Reply
 • Flanellipaitainen nainen

  Pirkanmaan ylhäisissä metsissä ja harjuilla, korkealta puiden yläpuolella, silmiä järvien kimalteessa lepuuttaen.

  September 24, 2019 at 1:30 pm Reply
  • Virpi

   Lapin tuntureilla♥️

   September 24, 2019 at 2:17 pm Reply
 • Karoliina

  Karhunkierroksella Valtavaaran päällä Palovartijan mökillä:)

  September 24, 2019 at 1:55 pm Reply
 • Raija

  Hieno kävelyretki.

  September 24, 2019 at 2:47 pm Reply
 • Roosa

  Kolin huipulta ehdottomasti!

  September 24, 2019 at 3:41 pm Reply
 • Katja

  Mökin lähiympäristössä retkeillessä. Siellä on hyviä kallioita, joille on kiva kiivetä eväsretkelle. Kesäisin soudetaan läheiselle kalliolle uimaan ja syömään eväitä.

  September 24, 2019 at 3:50 pm Reply
 • marjo66

  lähikalliolla marjanpoiminnan lomassa

  September 24, 2019 at 7:40 pm Reply
 • Jenna Puonti

  Lähi koskella termoksesta kahvia ja ripaus retkimieltä. Vantaankoski.

  September 24, 2019 at 8:16 pm Reply
 • Jep

  Särkitunturin huipulla☕

  September 24, 2019 at 8:18 pm Reply
 • Pirjo

  Puolukkametsässä näin syksyllä.

  September 24, 2019 at 8:22 pm Reply
 • Marja

  Jossain järven tai meren rannalla. 🙂

  September 24, 2019 at 9:41 pm Reply
  • Eija Anttonen

   Meren rannalla,mökillä

   September 25, 2019 at 7:25 am Reply
 • Manteli

  Kodassa elävän tulen lämmössä pakkasen paukkuessa ja tuhansien tähtien tuikkiessa ulkona.

  September 25, 2019 at 12:02 am Reply
 • Pike

  Korouomalla (Posiolla)

  September 25, 2019 at 12:36 am Reply
 • Sanna

  Laavulla metsäretkellä

  September 25, 2019 at 10:10 am Reply
 • marjut

  marja ja sienireissulla

  September 25, 2019 at 10:32 am Reply
 • kristiina

  Nuuksion Valkealammen rannalla. Lempipaikkani, turkoosin vihreää vettä, suota (karpaloita, suopursuja) ja pyöreäksi hioutunutta kalliota. Joka kerta rakastun paikkaan uudelleen. Sieluni maisema.

  September 25, 2019 at 10:55 am Reply
 • Riina

  Mökin takana kohoavalla kalliolla, huikeitä maisemia katsellen.

  September 25, 2019 at 11:17 am Reply
 • Tarja

  Saaren kansanpuiston nuotiopaikalla.

  September 25, 2019 at 6:35 pm Reply
 • Kaisa Laitinen

  Pallaksella Taivaskerolla!

  September 25, 2019 at 7:06 pm Reply
 • Liisi Kärkkäinen

  Petkeljärven kansallispuistossa

  September 25, 2019 at 8:49 pm Reply
 • Meibi

  Kolilla olisi jylhän kauniit maisemat tunnelmalliselle kahvihetkelle.

  September 25, 2019 at 8:55 pm Reply
 • Päivi Tallgren

  Kallioisella meren rannalla.

  September 26, 2019 at 8:04 am Reply
  • Teija

   Helvetinkolulla Ruovedellä

   September 26, 2019 at 6:13 pm Reply
 • Taina

  Mökillä metsän keskellä

  September 26, 2019 at 9:31 pm Reply
 • Inkeri

  Mökillä järven rannalla auringonlaskua ihaillen ja laineiden liplatusta kuunnellen.

  September 27, 2019 at 8:42 am Reply
 • Mikko

  Hieno reissu!

  Mitä muuten rinkat alussa painoivat?

  September 27, 2019 at 8:54 am Reply
 • Merja Koskinen

  Punkaharjulla

  September 27, 2019 at 9:25 am Reply
 • Mika

  Siinä Ukselmäpään harjanteella Paratiisikurun ja Pirunportin välissä olisi kyllä aika hyvä kahvipaikka.

  September 27, 2019 at 12:15 pm Reply
 • Maarit

  Repovedellä.

  September 27, 2019 at 2:09 pm Reply
 • Tarja

  Ihanat kuvat ja maisemat! Selkeä kirjoitus.
  Haaveissa myös minulla tuollainen tunturivaellus 🙂

  September 27, 2019 at 7:41 pm Reply
 • Olga

  One day I would like to do the same…

  September 27, 2019 at 7:43 pm Reply
 • Susanna

  Jossakin metsäretkellä olisi kätevä 🙂

  September 27, 2019 at 7:58 pm Reply
 • Jesu

  Afrikan safarilla 🦓🦏🐘🦒🐗

  September 27, 2019 at 9:23 pm Reply
 • Mia

  Riisitunturilla Posiolla .

  September 27, 2019 at 11:08 pm Reply
  • Anne Kangas

   Kotkan kauniissa kaupunkipuistoihin mentäis kävelylle, ottaisin termarin kahvia reppuun mukaan ja istuttais puiston penkille mieheni kanssa nautiskelemaan. Jäi tältä kesältä Kotkassa käynti väliin mutta ensi kesänä taas mennään isien syntysijoille 😊

   September 28, 2019 at 8:55 am Reply
 • Anna

  Suolla Valkmusassa

  September 28, 2019 at 7:50 am Reply
 • Pekka

  Pykeijan kylän laiturilla Jäämeren rannalla.

  September 28, 2019 at 9:14 am Reply
 • -Onneli-

  Nauttisin kahvit luontoretkellä, pitkospuiden kävelemisen jälkeen ja luontopolun jälkeen laavulla nuotion äärellä

  September 28, 2019 at 12:40 pm Reply
 • tiina turunen

  Norjaan tarkoitus lähteä patikoimaan

  September 28, 2019 at 12:47 pm Reply
 • Tiina Kokkonen

  Kallaveden rannalla kallionkolossa

  September 28, 2019 at 4:15 pm Reply
 • Ela Juutilainen

  Hatanpään arboretumissa Tampereella.

  September 29, 2019 at 2:36 am Reply
 • Marjo

  Ylläksen huipulla tai omassa rannassa Tornionjoen varrella 🙂

  September 29, 2019 at 6:31 am Reply
 • eija anttonen

  Mökillä,meren rannalla ,Kakskerrassa

  September 29, 2019 at 7:16 am Reply
 • Eve

  Veden äärellä

  September 29, 2019 at 8:57 am Reply
 • Pirkko

  Pallaksella ❤

  September 29, 2019 at 12:03 pm Reply
 • Tunturin Tuula

  Tunturin laella

  September 29, 2019 at 12:15 pm Reply
 • Mirja Rytkönen

  Kolin komialla laella.

  September 29, 2019 at 12:23 pm Reply
 • anna s.

  Vuokatin rinteillä joisin mieheni kanssa kahvia <3

  September 29, 2019 at 4:17 pm Reply
 • hilkka

  Metsäretkellä perheen kanssa 🙂

  September 29, 2019 at 4:35 pm Reply
 • Nina Nasila

  Metsäretkellä ja metsästysretkellä.

  September 30, 2019 at 6:52 am Reply
 • Sini

  Meidän mökin terassilla kauniina talvipäivänä hiihtoretken jälkeen ☺️

  September 30, 2019 at 11:32 am Reply
 • Ansku

  Vaelluksesta haaveilevalle nämä sinun tekstit ovat ihania! Päiväretkiä on tullut tehtyä, mutta seuraava askel tulisi ottaa yöpymisen merkeissä! Kahvit olisi ihana nauttia jollakin laavulla. 🙂

  September 30, 2019 at 11:48 am Reply
 • Heli Karppanen

  Kuin musiikkia korville ja mielelle tämmönen kuvaus luonnossa liikkumisesta! Kesällä-15 pääsin siskoni kanssa upealle 8-päiväiselle vaellukselle Norjaan, sitä on ollut upea muistella… Nyt haluaisin mennä kahvittelemaan lapsuuteni ruskaretkimaisemiin, Aavasaksan vaaran laelle, koska olen jo unohtanut, miltä Tornionjokilaakso näyttää vaaran laelta katottuna. Nykykenä “etelän vareksena” kaipuu Lappiin kaihertaa tasaseen…

  September 30, 2019 at 4:09 pm Reply
 • Ulla Forsman

  En enää pääse kiipeilemään korkeille vuorille ja vaaroille. Minun maisemapaikkani olisi Ruissalon niemennokassa, jossa kalliolta katseliin merelle ja nauttiin hyvät kahvit ja voileivät uinnin lomassa.

  September 30, 2019 at 4:09 pm Reply
  • Ulla Forsman

   Ja kirjaston kone tuotti painovirhepaholaisia taas.

   September 30, 2019 at 4:10 pm Reply
 • Paula

  Hienoja kuvia! Itse joisin kahvit Pallaksella tai Särkitunturilla 🙂

  September 30, 2019 at 5:08 pm Reply
 • Elisa Vuorenmaa

  Aina ajaessamme pitkää matkaa, pyrimme liikenteeseen lasten päiväuniaikaan. On ihana pyyttää auto rannalle tai metsän laitaan ja nauttia kupit kahvia pitkän matkan keskellä!

  September 30, 2019 at 5:09 pm Reply
 • Terttu Lukkala

  Joisin kahvit Utajärven Suojärven kodalla vaellettuani sinne Kivijärven Kinttupolkua pitkin.

  September 30, 2019 at 5:33 pm Reply
 • Tiina Vahlqvist

  Sarmitunturilla, mieheni kanssa.

  September 30, 2019 at 10:04 pm Reply
 • J.T

  Pyynikin näkötornin huipulla Tampereella.:)

  September 30, 2019 at 11:32 pm Reply

Leave a Comment