For The Brave

*Yhteistyössä Huawei Suomi

Saariselän pyöräilykisassa 40 kilometrin etapilla pyöräilimme koko neljä tuntia sateessa. Sille reissulle kuoli mun iPhone 6, se kastui minigrip-pussista huolimatta. Olin bongannut somesta ja mainoksista uuden Huawei-tulokkaan Honor8:n, josta meikäläinen, parantumaton hifistelijä kiinnostui. Olinkin saanut kutsun puhelimen lanseeraustilaisuuteen, mutta samaan aikaan olin juurikin tuolla Lapin reissulla enkä päässyt osallistumaan.

Aiempi puhelin kun meni sököksi, niin mulla oli sopiva sauma tiedustella saisinkohan testata Honor8-puhelinta. Ilokseni sain tuollaisen yönsinisen kaunottaren käsiini. Mua jännitti miten sopeudun androidiin ja jos se puhelin onkin ihan huono ja ihmiset vaan hehkuttaa, kun on ilmaiseksi saanut. Sain puhelimen aluksi testiin, mutta tykästyin laitteeseen niin paljon, että pääsyin pitämään sen itselläni. Olen käyttänyt puhelinta nyt kolme viikkoa.

Ulkoasu & muotoilu

Jos lähdetään ensimmäisistä fiiliksistä, niin a) yönsininen väri on cool, jos olisin itse ostanut puhelimen kaupasta, olisin todennäköisesti ottanut joko mustan tai valkoisen, mutta sininen on magee ja olen nyt jotenkin mieltynyt siihen. Onpahan selkeästi erilainen kuin muilla. 🙂 b) Puhelin on kaunis. Muotoilu on viimeisteltyä ja puhelin näyttää kalliilta. Pinta onkin jotakin heijastelevaa moninkertaista superlasia ja tämän ansiosta kiperissä tilanteissa voi vaikkapa korjailla meikkiä puhelimen pinnalta. Puhelimen etupaneelissa ei ole nappuloita, puhelimen sormenjälkitunnistin löytyy puhelimen takapuolelta. Sormenjälkitunnistin toimii samalla myös home-nappulana ja sillä saa ilmoituspalkin näkyviin. Lapset olivat tästä ominaisuudesta kovin vaikuttuneita! Kuin taikatemppu! Wa-au. Puhelimessa ei ole montaakaan ylimääräistä uloketta, ainoat käteen tuntuvat osat ovat sormenjälkitunnistin, lukitusnäppäin sekä volyyminapit.

Käyttöjärjestelmä

Miten mä sitten totuin androidiin? Käyttöjärjestelmä on helppo. Se on tietysti erilainen kuin iOS, mutta ei kuitenkaan vaikeampi. En tiedä onko android ehtinyt muuttua näin paljon viiden iOS-vuoden aikana, vai onko tämä Huawein käyttöjärjestelmä viimeistellympi, koska minun muistikuvissa android oli jotenkin kauhean monimutkainen ja epäselvä. Nyt olen löytänyt kaikki toiminnot ja toiminnallisuudet helposti ja mielestäni ne löytyvät loogisista paikoista. Valikko jotenkin muistuttaa mielestäni hiukan edellistä versiota iOS:stä, uusinta iOS-versiota en ole käyttänyt.

Käyttöönotto

Uuden puhelimen käyttöönotto tapahtui iisisti. Kirjauduin puhelimeen gmail-tunnuksillani ja se löysikin samantien sinne tallentamani yhteystiedot. Loput yhteystiedot siirsin omppukoneeni yhteystiedoista vCardina Gmailiin. Tsädäm, siihen meni 2 minuuttia. Tätä ihmiset pelkäävät eniten puhelimen vaihtamisessa, mutta se on oikeasti ehkä neljän klikkauksen takana. Sovellukset latasin puhelimeeni yksitellen ja samalla tuli karsittua turhat pois. Mä jotenkin tykkään tästä vaiheesta. Uuteen laitteeseen tutustuminen on ihanaa. <3 Mulla menikin pari iltaa ihan vain puhelinta silitellessä.

Kapasiteetti

Tässä minun Honor 8:ssa on 64 gigaa muistia, saman verran kuin edellisessä puhelimessani. Eli enemmän kuin tarpeeksi. Puhelin toimii nopeasti eikä tahmaile yhtään. Prosessorin muisti on 4 Gb. Tykkään myös siitä, että se herjaa, jos on liikaa ohjelmia päällä samanaikaisesti ja puhelin kehottaa sulkemaan akkua paljon kuluttavat sovellukset.

Akku

Tämä on yksi parhaista ominaisuuksissa Honor8:ssa. Akku nimittäin kestää ja kestää. Puhelin on mulle lähes yhtä tärkeä työväline kuin läppäri ja näin ollen käytän sitä myös paljon. Puhelimen akku kestää koko pitkän päivän ilman lataamista, vaikka luukuttaisin kaikki sovellukset auki ja jatkuvasti puhelinta lääppien. Parhaimmillaan akku on kestänyt vuorokauden! Tämä on nykyään suoranainen ihme, sillä tuntuu että kaikki paljon puhelimiaan käyttävät kulkevat varavirtapömpelit mukanaan kaikkialle. Jos nyt sitten akku loppuu, niin pikalaturilla puhelimen akku täyttyy tosi nopeasti. Puolen tunnin lataamisella akun saa lähes puoliksi täyteen.

Kamera

Honor8:n kamera on sanalla sanoen huikea! Nykyään en kuljeta mikrojärkkäriä enää niin usein mukanani, koska Honor8:n kamera tekee niin hyvää jälkeä. Puhelimen kameralla pystyt itse määrittelemään asetukset järjestelmäkameran tapaan, eli ISOn, aukon, suljinajan… Androidien selfiekamerasta saa meikkifiltterin määriteltyä 0-10-asteikolla ja mielestäni jo keskivaiheilla kuvattuna tulee vitsikkään siloposkista jälkeä. Itse en pidä tästä ominaisuudesta, mutta ehkä joku toinen tykkää. Takakamera on se vallankumouksellisin. Siinä on kaksi kameraa rinnakkain. Toinen ottaa mustavalkoisen kuvan ja toinen värillisen ja ne kun yhdistää, tulee huikea lopputulos. En olisi uskonut, ellen olisi itse testannut. Puhelimeen saa valittua myös pikavalikosta sellaisen tilan, jossa voi valita syväterävyyden parilla napin painalluksella. Tätä olen käyttänyt eniten ja lopputulos muistuttaa järkkärillä otettua kuvaa. Kamera on mulle myös todella oleellinen työväline bloggaamisessa ja päivätyössä, joten tämä on yksi tärkeä syy, miksi päätin testijakson jälkeen jäädä Honor-jengiin.

Puhelimella otettuja kuvia löytyy tästä postauksesta sekä instagramista. Lähes kaikki viimeisimmät kuvat ovat puhelimella otettuja.

Miinukset

Miinuksia saa etsimällä etsiä, mutta yksi juttu on puhelimen liukas kuori. Jos puhelimen jättää huolimattomasti työpöydälle esim. kalenterin päälle, niin se saattaa huomaamatta liukua siitä ja kolahtaa lattialle. (Kuoret voisivat olla hyödyllinen hankinta.)

Plussat

Tässä vielä erikseen erityismaininna arvoiset plussat: hinta 64 gb:n muistilla varustettu Honor8 maksaa alle 500 euroa. Mielestäni varsin kohtuullinen hinta näin hyvästä puhelimesta. Akun kesto – ihan parasta kun ei tarvitse roikuttaa laturia mukana joka paikkaan. Kamera.

9 thoughts on “For The Brave”

 1. En itse luottaisi minigrip-pussiin elektroniikan suojaamisessa, suurin osa puhelimista on kuitenkin sen verran herkkiä kosteudelle. Kannattaa hankkia erillinen vedenpitävä suojapussi puhelimelle tai sitten pieni kuivapussi, niin säilyy puhelinkin toimintakuntoisena.

 2. samoin kuin entisajan televisiossa, sisällön kiinnostavuus loppuu, kun mainosten määrää ylittää sietokyvyn. Kiitos, tämä riitti.

 3. ..ja minä taas kiitän 😀 iKoneiden maailmaan hypähtäneenä pelkään sitä päivää, jolloin iPhone5 sanoo itsensä irti ja pitää kyttäillä uutta, mutta Huaweiden kameroiden vaikuttavaa lopputulosta nähneenä voin edes kuvitella tekeväni syrjähypyn.
  Omistin aikanaan parikin Androidia, mutta ne olivat grafiikaltaan ja käytettävyydeltään i-maailmaa selvästi huonompia ja hitaampia kaikin puolin. Fakta se taitaa olla, että omppuperheesssä logo on se, mikä nostaa hintaa – ei laatu, mutta minkäs teet kun on kerran tähän perheeseen lähtenyt. Kynnys siirtyä toisiin on korkea, mutta minä ainakin harkitsen vakavasti hankkivani iPhonen seuraajaksi sitten joskus hieman halvemman (kuin omppu) puhelimen, jossa on parempi kamera – sitä nyt tulee WhatsAppin, nettiselaimen ja puhumisen ohessa käytettyä eniten 🙂

  1. Kiva, nimittäin itse ihan oikeasti tykästyin puhelimeen enkä mainosta koskaan mitään sellaista, mistä en oikeasti pidä.
   Mä en kokenut vaihtamista mitenkään vaikeana. Vähän vaatii totuttelua tietyissä jutuissa, mutta ei missään nimessä vaikeaa. 🙂

  1. Kuvaustilassa, ruudun ylälaidassa on neljä kuvaketta. Valitset toisen vasemmalta ja näpäytät sormella sen pallukan siihen kohtaan, jonka haluat tarkentaa. Tarkennuspistettä voi vaihtaa vielä kuvan ottamisen jälkeenkin.

   1. Hei jes, kiitos avusta! Katselin ihan ihmeissäni, että miten olit saanut otettua niin hienoja kuvia samalla puhelimella, mutta kokeillaanpa josko itsekin saisin 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *