to top

Juoksun vuosi

Nyt on menossa vuoden neljäs viikko. Tämä vuosi on kyllä antanut sellaisia merkkejä, että tästä vuodesta tulee loistava! Urheilun näkökulmasta vuodesta tulee juoksun vuosi. Lenkkejä ei ole vielä kertynyt montaa, mutta asennetta ja intoa on sitäkin enemmän. Tähän sain vielä lisäboostia kun tulin valituksi adidasheimoon! En oikeasti pysy trikoissani, kun olen niin täpinöissäni! Tämän vuoden heimo tähtää kesän Helsinki Half Marathoniin ja treenit alkavat ihan pian. Ette voi välttyä juoksuhypetykseltä tässä kevään kuluessa. Tiimiin on valittu monta huikeaa tyyppiä. Viralliset julkistukset tapahtuu myöhemmin. Olen vain niin innoissani, että pakko tässä vaiheessa jo vähän hehkuttaa.

 

Tämän viikon aloitin työmatkajuoksulla pakkasessa. Mittari näytti aamulla -18°C. Ei ihan hirveästi innostanut, mutta sinne vaan pimeään ja kylmään töpöttelemään. Oli pitkät kahdeksan kilometriä tällä kertaa. Aamulenkit on pahoja. Tälläkin kertaa selässä aivan liian iso reppu, joka sisälsi ulkotakista ja kengistä lähtien kaiken. Lääh. Mutta kyllä se olo on aivan voittamaton, kun tuollaisen aamu-urakan suorittaa ja pääsee lenkin päätteeksi työpaikalle lämpimään suihkuun. Päälle vielä tuore ruisleipä herkkupäällyksillä ja iso mukillinen kahvia. Aika hyvä aamun aloitus sitten kuitenkin. Hyvin lähtee viikko käyntiin.

Tänään töiden jälkeen kävimme vääntämässä tosi väsyneen selkätreenin. Yläkroppa ei meinannut millään jaksaa viidettä päivää putkeen. En saanut vedettyä yhden ainutta leukaa ilman vastuskuminauhaa. Meinasin luovuttaa heti alkuun. Hypin kuitenkin boksihyppyjä sarjojen väleissä ihan vain itseä kiusatakseni ja siitä se kone sitten vähitellen taas käynnistyi. Loppuun väänsin kevyitä rinnallevetoja ja työntöjä ja vähän lisää boksihyppyjä. Lämmittelyt suoritin juoksumatolla. Tykkään siitä kapistuksesta, kun siinä pystyy leikittelemään vauhdilla. Tänään ravasin loppu”verryttelyn” (just joo) 15 km/h vauhtia. Jäipähän viimeisetkin turhautumiset sinne matolle.

Jaksaisiko sitä huomennakin mennä juosten töihin? Pyörään kun ei ole vieläkään ilmestynyt nastarenkaita alle.

Huomenna olisi tarkoitus toteuttaa toivottu ruokapäiväkirjapostaus.

 • Anu

  Vietähän välillä lepopäivä 🙂 Onko sulla pakkasrajaa; millon et juokse ? Tuo -18 kuulostaa jo aika kylmältä…
  Kuinka paljon vaatetta laitat koville pakkasille juoksuun?

  January 22, 2014 at 7:28 am Reply
 • Leena

  Kokonainen vuosi täynnä kirjoituksia juoksusta -kuulostaa niiin hyvälle!! 🙂

  January 22, 2014 at 9:49 am Reply
 • Johanna

  Vautsi vau! Vuoden verran juttua juoksusta, kelpaa! Ja onnea! Näiden juttujen vuoksi niin toivoisin, että asuinpaikkana olisi Helsinki 🙂 En malta odottaa, että pääsen lukemaan juoksukertomuksianne ja heimofiilistelyjä. Niistä sain jo viime vuonna pontta omaankin treeniin 🙂

  January 22, 2014 at 11:34 am Reply
 • Inkku

  Muakin kiinnostaa millä varusteilla juoksit -18 asteessa lenkin? Villahousut alla? Söitkö mitään ennen lenkkiä?

  January 22, 2014 at 2:11 pm Reply
 • Sanna

  Oon löytänyt blogisi vasta ja oon niii mielissäni! Itsellä eessä ensimmäinen puolimaraton keväällä ja on kiva saada motivaatiota omaan harjoitteluun blogistasi! Olis kiva lukea kuinka pitkiä ja minkä tyyppisiä juoksutreenejä teet ja mikä on keskivertoviikon harjoittelumäärä.

  January 22, 2014 at 5:30 pm Reply
 • Marianne

  Ihanan energinen aamu ollut sulla! Varmasti on virkeämpi työpäivä lenkin jälkeen 🙂

  January 23, 2014 at 8:41 am Reply

Leave a Comment